Skip to main content

FAQ

Her har vi samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål (Frequently Asked Questions). Kommer du på andet er det bare at sende en mail eller ringe.

ZANZIBAR HØJSKOLENS COVID-19 INFORMATION

Læs vores vurderingsgrundlag for mulig afrejse, beredskab samt forbehold for ophold i 2021.

Zanzibar Højskolens Covid-19 information

COVID -19

BETALINGSBETINGELSER

(Opdateret senest 21.06.21)

1 – Ansøgning

  • Ansøgningen er gratis og uforpligtende.
  • Du ansøger her

2 – Personlig samtale og endelig pladsreservation

  • Kort tid efter din ansøgning er modtaget, kontakter vi dig og vi tager en afstemningssamtale, hvor vi kan høre mere om dig og hvor vi kan klæde dig godt på til at komme til Afrika.
  • Godkendes din ansøgning, er næste skridt, at vi jf. pakkerejseloven udsender et tilbud på mail på opholdet. Dette tilbud udgør pris, afrejsedato, indhold og betingelser og accept af dette skal bekræftes på mail for at være gældende.
  • Din plads på holdet er først endelig efter accept af tilbud, samt betaling af reservationsgebyr

3 – Betalingsbetingelser gældende for lange ophold

  • Betaling af reservationsgebyr på 4500 DKK, sikrer dig en endelige plads på holdet. Betalingen er en del af den samlede pris og skal ske senest 5 dage efter at du har modtaget faktura fra os. Der kan gå op til 5 hverdage, før du modtager faktura fra os.
  • Resterende betaling for opholdet, deles op over to rater:
    • Rate 1. betales senest 4 mdr. (124 dage) før planlagte afrejsedato jf. anførte afgangstidspunkt i tilbuddet.
    • Rate 2. betales senest 2 mdr. (64 dage) før planlagte afrejsedato jf. anførte afgangstidspunkt i tilbuddet.
  • Ansøger man efter 124 dage, men før 64 dage, før planlagte afrejsedato jf. hjemmeside, betales rate 1. umiddelbart sammen reservationsgebyret.
  • Ansøger man efter 64 dage, før planlagte afrejsedato jf. hjemmeside, betales det totale beløb umiddelbart efter accept af plads.
  • Modtages betaling af reservationsgebyr eller endelig betaling ikke rettidigt, vil man blive overført til venteliste og pladsen vil blive frigivet til anden side på ventelisten.
  • Betalingsprocedure for venteliste:
    • Står du på venteliste og får tilbudt plads på holdet, skal du betale inden for 2 arbejdsdage, for at sikre dig pladsen.

OBS. Hvis din reservation finder sted i en periode hvor Udenrigsministeriet på UM.dk fraråder rejser til Tanzania (indrejseniveau orange eller rødt), har du ikke den samme hæveret, som hvis der var grønt eller gult ved reservationen. Hvis der efter din reservation og mindst 45 dage forud for afrejse, bliver ændret til gult, vil vi gøre hvad vi kan, for at tilpasse din reservation på det tidspunkt.  

AFLYSNING FRA DELTAGER

Vores deltagere på Zanzibar Højskolen har brug for god tid til økonomisk og logistisk planlægning og kan ikke blot springe til med kort varsel.

Derfor afviger vi her fra vores rejseudbyderes  almindelige betingelser for pakkerejse pkt. 6.2.1, således, at vi kan sikre os at andre kan nå at få pladsen i god tid.

Vores aflysningsbetingelser er, som gældende:

  • Ved afbestilling senest 184 dage før anførte afgangstidspunkt i rejsedokumenterne, tilbage-betaler rejsearrangøren den rejsende det erlagte beløb.
  • Ved afbestilling senere end 184 dage og senest 124 dage før anførte afgangstidspunkt i rejsedokumenterne, tilbagebetaler rejsearrangøren den rejsende det erlagte beløb med fradrag af pladsreservationsgebyret på 4500 DKK.
  • Ved afbestilling senere end 124 dage før og senest 64 dage før anførte afgangstidspunkt i rejsedokumenterne, har rejsearrangøren ret til at beregne sig 50% af rejsens totale pris.
  • Sker afbestilling senere end 64 dage før anførte afgangstidspunkt i rejsedokumenterne, har rejsearrangøren ret til at beregne sig den totale pris for rejsen i afbestillingsgebyr.
  • Ved deltagere over 83 elever, vil det være muligt at overdrage rejsen til en anden person på venteliste mod et gebyr på 500 DKK, samt eventuelle omkostninger, rejsearrangøren måtte blive pålagt af rejsens underleverandører som følge af overdragelsen. Overdragelse kan alene ske, hvis den person, til hvem pakkerejsen overdrages, opfylder de af rejsearrangøren, ved aftalens indgåelse, anførte nødvendige betingelser og krav for gennemførelse af rejsen, herunder pas, visa og sundhedsmæssige krav.

REJSEFORSIKRING OG AFBESTILLINGSFORSIKRING

FORSIKRING

REJSEFORSIKRING

På dine vegne går vi med livrem og seler. Derfor er det et krav, at du har en rejseforsikring for at rejse med Global Højskole ApS og Unitas Rejser A/S.

Vi anbefaler på det kraftigste at du tegner rejseforsikringen på ophold over 3 måneder for hele perioden hos Gouda Rejseforsikring. Zanzibar Højskolen har igennem mange år fået en fantastisk service fra Gouda Rejseforsikring, men vigtigst af alt har rejseudbyder Unitas Rejser A/S tegnet en særaftale hos Gouda Rejseforsikring, der indebærer, at du vil være sikret som beskrevet under ”Betingelser længere ophold”, hvori du har dækning hvis Udenrigsministeriets rejsevejledninger for Tanzania bliver rød (fraråder alle rejser inkl. erhvervsrejser), evakuering samt delvis kompensation ved afbrudt ophold. For at få denne dækning skal du tegne din rejseforsikring ved Gouda Rejseforsikring via nedenstående link.  

Nedenstående link er Specifikke agentlink som sikrer at Gouda ved at du rejser med os:

Rejseforsikring Gouda DK

Rejseforsikring Gouda NO

Rejseforsikring Gouda SE

AFBESTILLINGSFORSIKRING 

Vi anbefaler alle elever at tegne en Sygdoms og Afbestillingsforsikring hos Gouda Rejseforsikring, men dette er i modsætning til rejseforsikringen, ikke et krav.

Nedenstående link er Specifikke agentlink som sikrer at Gouda ved du rejser med os:

Afbestillingsforsikring Gouda DK

Afbestillingsforsikring Gouda NO

Afbestillingsforsikring Gouda SE

NB. Husk det er vigtigt, at du tegner denne forsikring samtidig med, at du tilmelder dig endeligt.

INDBOFORSIKRING

Det er desværre ikke muligt at lave en holdbar løsning for indboforsikring på Zanzibar. Derfor er al opbevaring af værdigenstande på Zanzibar Højskolens område på eget ansvar og hører under egen forsikring. 

KAN MAN FÅ PENGENE TILBAGE?

(Opdateret senest 10.02.21)

AFLYSNING FRA DELTAGER

Vores deltagere på Zanzibar Højskolen har brug for god tid til økonomisk og logistisk planlægning og kan ikke blot springe til med kort varsel.

Derfor afviger vi her fra vores rejseudbyderes  almindelige betingelser for pakkerejse pkt. 6.2.1, således, at vi kan sikre os at andre kan nå at få pladsen i god tid.

Vores aflysningsbetingelser er, som gældende:

  • Ved afbestilling senest 184 dage før anførte afgangstidspunkt i rejsedokumenterne, tilbage-betaler rejsearrangøren den rejsende det erlagte beløb med fradrag af administrationsgebyr på 500 DKK.
  • Ved afbestilling senere end 184 dage og senest 124 dage før anførte afgangstidspunkt i rejsedokumenterne, tilbagebetaler rejsearrangøren den rejsende det erlagte beløb med fradrag af pladsreservationsgebyret på 8.000 DKK.
  • Ved afbestilling senere end 124 dage før og senest 64 dage før anførte afgangstidspunkt i rejsedokumenterne, har rejsearrangøren ret til at beregne sig 50% af rejsens totale pris.
  • Sker afbestilling senere end 64 dage før anførte afgangstidspunkt i rejsedokumenterne, har rejsearrangøren ret til at beregne sig den totale pris for rejsen i afbestillingsgebyr.
  • Ved deltagere over 83 elever, vil det dog være muligt at overdrage rejsen til en anden person på venteliste mod et gebyr på 500 DKK, samt eventuelle omkostninger, rejsearrangøren måtte blive pålagt af rejsens underleverandører som følge af overdragelsen. Overdragelse kan alene ske, hvis den person, til hvem pakkerejsen overdrages, opfylder de af rejsearrangøren, ved aftalens indgåelse, anførte nødvendige betingelser og krav for gennemførelse af rejsen, herunder pas, visa og sundhedsmæssige krav.

PAKKELISTE

Du kan downloade en vejledende pakkeliste her:

Pakkeliste

VACCINATIONER

Rejsevaccinationer m.m.

Zanzibar højskolen har indgået en samarbejdsaftale med Danske Lægers Vaccinations Service, som tilbyder kursister, undervisere og pårørende, der besøger højskolen 15 % rabat. Dette gør det muligt for dig at få en god pris på vaccinationer lige meget hvor du bor i Danmark.

Der findes mere end 33 klinikker fordelt over hele landet. Åbningstiderne er individuelle for de respektive klinikker, men på hverdage har vi typisk åbent til kl. 19 og lørdage typisk fra 10-13. I skal blot nævne at I kommer via Zanzibar Højskolen, når I tager til vaccination.

Læs mere på www.sikkerrejse.dk

Vi har ligeledes indgået en aftale om, at personalet fra Danske Lægers vaccinations Service kommer ud på vore informationsmøder, hvor de vaccinerer kursisterne. Ved vaccination af større grupper i København gives der 20%.

Spørgsmål omkring malaria kan du læse i vores “oftest stillede spørgsmål” og ellers gennemgår vi det til informationsmødet.

Hvis du har spørgsmål kan du altid komme i kontakt med Danske Lægers Vaccinations Service på, vaccination@dlvs.dk .

Corona Vaccination er et krav

I forhold til Covid vaccine, er det et krav fra Højskolen at man skal være færdigvaccineret ud fra givne og mulige anbefalinger på bestillingstidspunktet for rejsen. Vi tillader i visse tilfælde dispensation for disse regler, hvis eks. en evt. booster shot ikke kan nås inden afrejse. Evt. krav fra de lokale myndigheder på Zanzibar eller i Tanzania, om færdigvaccine inkl. booster eller andre indrejserestriktioner, påhviler det den rejsende at kunne indfri. I tilfælde hvor den rejsende ikke kan indfri disse restriktioner giver det ikke adgang til vederlagsfri afbestilling.

VISUM

For at rejse ind i Tanzania, skal man have et turistvisum. Det nemmeste er at få det i lufthaven ved indrejse og det koster 50$*. Du kan også få det på konsulatet eller ambassaden i dit hjemland, men det er lidt dyrere. Et turistvisum varer 3 måneder.Skal du rejse med Zanzibar Højskolens 4 måneders hold skal du have et særligt visum, som giver dig lov at være studerende i landet i optil 6 måneder.Denne opholdstilladelse koster yderligere 250$*. Altså i alt 300 $ for visum.Ved ankomst til Zanzibar lufthavn skal du betale 50$* i kontanter og så du får et turistvisum. Umiddelbart efter ankomst på skolen bliver dit pas samlet ind, sammen med de resterende 250 $* og passet bliver stemplet af myndighederne. Efter ca. 14 dage får du passet tilbage.

HUSK dit pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato, og at der skal være 2 hele sider fri i passet til stempler.

*Der tages forbehold for prisstigninger, som vi desværre ikke har indflydelse på.

VI OPFYLDER KVOTE 2-KRITERIER

Et ophold på Zanzibar Højskolen kan hjælpe dig med at blive optaget på en uddannelse igennem kvote 2, hvor du bliver vurderet på dine kvalifikationer.

Et ophold på Zanzibar Højskolen opfylder to kvote-2 kriterier i ét ophold:

  • Højskoleophold af typisk 16 ugers varighed
  • Udenlandsophold på min. 3-6 måneder som f.eks. skoleophold med undervisning på gymnasial eller videregående niveau eller ophold med sprog-undervisning.

Kilde: www.ug.dk

Det er altså en stor fordel for dig, der gerne vil søge ind på kvote 2 at tage et ophold på Zanzibar Højskolen. Du vil få flere kvalifikationer, som vil blive vurderet positivt på din kvote 2 ansøgning.

HVORDAN FÅR JEG RÅD?

Tips til at få råd

  • Planlæg i god tid og sæt penge til side
  • Opret en fond evt. med en hjemmeside med SMS betaling, hvor du lader pårørende, forældre venner og bekendte vide at du samler penge ind til et ”Højskoleeventyr i Afrika”
  • Undersøg om der er hjemmesider eller fonde hvor du kan rejse penge til dit ophold, eller sponsorer som kunne syntes din historie var interessant. Nogle vælger måske at samle ind til via Kickstarter eller lignende hjemmesider og andre vælger at blogge om noget relevant som diverse sponsorer måske vil finde interessant og derved bidrage. Det kunne for eksempel være at man ville lave et såkaldt ”Venture Race” hvor man sammen med andre vil bestige Kilimanjaro elle på anden måde gøre opmærksom på noget folk vil finde interessant og derved opnår sponsor penge.
  • Og til sidst ja… arbejd, arbejd, arbejd 🙂

Se mere

ALDERSGRUPPE

Vi har på højskoleopholdet som sådan ikke nogen aldersbegrænsning.
Kursisterne er dog typisk i alderen 18-23 år. Dermed ikke sagt at man ikke kan deltage, hvis man ikke lige falder ind under denne aldersgruppe. Vi har den holdning, at alder kun er et tal og at ens egen indstilling til alder har stor betydning.

DYKNING

Dykning er frivilligt at deltage i, men er helt sikkert værd at give en chance. På vores 4 måneders højskoleophold er PADI Open Water et tilvalg og vi tilbyder spændende watersport aktiviteter til gode priser. Der er en masse fordomme og skrækhistorier omkring dykning, som vi allerede på vores formøde vil få udvisket. 90% af alle mennesker kan lære at dykke, hvis interessen er der, og så er der nogle få der af fysiologiske eller psykiske grunde ikke kan. Du vil blive uddannet inden for verdens største og mest sikre dykkerorganisation PADI, og du kan bruge dit certifikat overalt i verden bagefter.

For at du kan deltage i dykningen er det vigtigt at du har følgende:

1. Udfyldt helbredserklæringen fra PADI Se helbredserklæringen til dykning

2. Har et par finner (svømmefødder), en maske og snorkel. Hvis man ikke allerede ejer dette, kan udstyret købes hjemmefra hos vores dykkercenter på Zanzibar, hvor vi får en god samlet pris på alle tre dele. Hvis man blot skal snorkle er det også muligt at leje dette udstyr hos dykkercentret.

3. Har læst og forstået PADI Open Water Divings online dykker bog inden afrejse, som er med i prisen når du køber PADI Open Water Diving Course.

Dykningen er en berigende og helt ny oplevelse for de fleste, derfor anbefaler vi, at du giver det en chance og ser om det er noget for dig.

 

Se mere om dykning

HVOR MANGE PLADSER ER DER

Vi har plads til 100 elever på Højskolen (4 måneder).

MALARIA

Det er en kendsgerning at malaria findes på Zanzibar. Der er dog de seneste 10 år gjort en stor indsats for at bekæmpe malaria på Zanzibar og forekomsten er faldet fra 40 % i 2005 til 1 % i 2014.Vi har på Zanzibar Højskolen oplevet tilfælde af malaria, men alle er blevet raske uden komplikationer. Vi har ikke haft nogen tilfælde de sidste 2 år.

Der er mange skrækhistorier, ”husmandsråd” og lommefilosofier, hvad angår malaria, så er nedenstående beskrevet ud fra forskellige lægeudsagn og vores egne erfaringer. Vi anbefaler, at du spørger din egen læge eller læger på rejsemedicinsk klinik til råds, før du tager afsted.

    1. Et af de vigtigste midler mod malaria er at anvende myggespray og sove med myggenet
    2. Alle har mulighed for at få malaria, uanset om man tager forebyggende medicin eller ej.
    3. Vælger du at tage forebyggende medicin skal du sørge for at være opmærksom på eventuelle bivirkninger.
    4. Man må ikke dykke og tage profilaxen ”Lariam” samtidig.
    5. I tilfælde af at man føler sig lidt sløj, skal man tage en malariatest. Jo hurtigere man finder ud af om man har malaria, jo hurtigere kan man blive behandlet og blive rask. Forhåbentlig når man ikke at blive særlig dårlig.
    6. Et malariatjek kan tages på Zanzibar Højskolen med en ”selvtest”.
      Man kan også benytte sig af en læge i Stone Town og et tjek tager ca. 15 minutter og koster ca. 10 dkr.

Både ved selvtest og hos lægen, forgår testen således at man får et lille prik i fingeren og blodet undersøges. Skulle man være så uheldig at få konstateret malaria, får man medicin som kan variere alt efter symptomerne.

    1. Den hyppigste sygdom i hele Østafrika, er malaria. Derfor er lægerne vant til at arbejde med sygdommen og de har stort kendskab til medicin og symptomer.
    2. Myten om, at når man først har malaria, vil man have det hele livet, er ikke sand. Hvis man får ordentlig behandling og følger de 4 vigtigste trin, nemlig; hvile, væske og mad, sammen med sin medicin, bliver man rask og kureret på ca. 3-7 dage.
    3. Ligesom man kan få en let og en kraftig influenza, kan man også få en let og en kraftig malaria. Hvis du har influenza, men fortsætter din hverdag uden at få ro, mad, væske og evt. medicin, er der en stor chance for at du bliver hårdt ramt og i værste tænkelige tilfælde ville dø af den. Det samme er gældende for malaria, og det er vigtigt også at vide at de fleste af de dødsfald der forekommer i forhold til malaria, er hos lokale, der ikke har råd til medicin, og kommer alt for sent i behandling.
    4. Ud fra en læges udsagn kan man dele malariaen op i en skala fra 1-15. 1 er der hvor man kan spore parasitten, men hvor der ikke er væsentlige sygdomstegn – og 15 er værst tænkelige tilfælde. Dem som kommer til lægen og er temmelig syg af malaria, vil ligge på en 6-8 stykker i skalaen, men tager man et tjek ved mindste sløjhed, vil man (hvis man har malaria), ligge på 1-3 og stort set ikke nå at blive rigtig syg.

Der vil blive fortalt mere om forebyggelse og håndtering af malaria til informationsmødet.

HVORDAN ER LEVEVILKÅRENE?

Vælger du at rejse med Zanzibar Højskolen, går vi ud fra, at du er indstillet på at møde Afrika som Afrika er. Vi har gjort meget på højskolen for at højne standarden i forhold til hygiejne, bad og toiletforhold mm. Skolen har installeret top-moderne filtre på en af tilførslerne fra vandbrønden, der gør at vi kan drikke vandet fra hanen i spisesalen. Resten af vandet er let-filtreret og er godkendt til bad og opvask.

Vi kan ikke undgå at møde Afrikas fantastiske uforudsigelighed, hvilke kan betyde strømafbrydelser i kortere eller længere perioder, men uden de store problemer for hverdagen.

Læs mere om skolens faciliteter

PÅKLÆDNING

Klimaet er 90% af tiden meget varmt, så shorts, kjole, top eller T-shirt, er det man for det meste går rundt i. Er man på højskolens areal og stranden, er der intet problem at i at bære det man har lyst til – også bikini for pigerne og bar overkrop hos fyrene. Opholder man sig derimod inde i landsbyen eller et andet sted på Zanzibar skal man huske på, at man er i et samfund hvor 99% af befolkningen er muslimer. Vi skal derfor respektere deres regler hvad angår påklædning, hvilket betyder at pigerne skal gå T-shirt, der dækker skuldre og mave, lange shorts eller kjole som går under knæene. For drengene (beklager piger ) er der ingen regler, udover, at man ikke går i bar overkrop.

SYGDOM

Du skal regne med, at du i Afrika kan blive udsat for mange nye påvirkninger. Både fysiske og psykiske. Klimaet er anderledes og der er en anden bakterieflora. Alle disse faktorer er med til at din krop kan reagere på en anden måde end du er vant til, indtil du har tilpasset dig til forandringerne. Du kan inden du tager afsted, ved hjælp af vitaminer og mineraler styrke dit immunforsvar. Det er selvfølgelig vigtigt at du rådfører dig hos din læge i forhold til vaccinationer osv. Skulle du være så uheldig at blive syg, har vi en aftale med en dansk læge i Stone Town, som hovedsageligt har med turister at gøre. Derudover har flere blandt personalet førstehjælpskursus. Mange ting kan de klare hos lægen eller på hospitaltet i Stone Town, men ved mere komplicerede tilfælde tager vi til et internationalt hospital i Dar Es Salaam.

HVOR MANGE LOMMEPENGE SKAL JEG HAVE MED?

På højskolen sørger vi for kost og logi samt drikkevand, kaffe og te. Du vil få 3 måltider om dagen samt frugt om eftermiddagen. Når vi er på tur vil der være madpakker. Sodavand, øl, snacks mm. er ikke inkluderet. Det vil nok også være en god ide, at planlægge dit budget efter at kunne tage lidt fritid i weekenderne. Der er masser af dejlige steder at besøge på Zanzibar og det kan være dejligt at tage lidt væk fra højskolen en gang imellem, se noget andet og komme inspireret tilbage. Det er svært for os at rådføre om hvor mange lommepenge du skal medbringe, da det også afhænger af hvad du vil foretage dig af udflugter, Watersport og lignende i din fritid. Især i den frie rejseuge oplever vi også stor variation på rejseudgifter, da dette kan være alt fra udflugter på Zanzibar til støre rejse- og adrenalinoplevelser m.m. i andre afrikanske lande. Her ser vi et lommepengeforbrug på alt fra ca 3.000 til 20.000 DKK.

Erfaringer fra tidligere hold har vist at der i gennemsnit bruges mellem 15.000 og 40.000 kr. for hele perioden.

ER DET SIKKERT AT BO OG REJSE I AFRIKA?

Zanzibar er en fantastisk ø, hvor man sjældent støder på større gæstfrihed end hos dens lokale beboere. Man bliver ofte mødt af et smil og et ”Karibu”, som betyder velkommen. Zanzibar lever hovedsageligt af turister, og dem har de ingen intention om at skræmme væk. Desværre er fattigdom ofte forbundet med en stigning i visse former for kriminalitet og der er visse forholdsregler at tage når man rejser i Afrika og på Zanzibar. ”Do’s & Don’ts” sætter vi dig ind i og så kan man nå langt med den sunde fornuft. Derudover giver det sig selv, at man selvfølgelig skal respekterer lokale skikke og opføre sig anstændigt, som man jo skal uanset hvor man rejser hen i verden. På skolens område har vi altid vagter, der sørger for ro og orden om natten.

I fritiden er det selvfølgelig tilladt selv at tage på udflugter og gå ud og have det sjovt sammen. Her er det vigtigt at vide, at skolen ikke har ansvaret for dig, men at vi betragter dig som et voksent menneske der selv medbringer sund fornuft og dømmekraft. Men både af hensyn til den lokale kultur og af hensyn til din egen sikkerhed har vi udarbejdet følgende guidelines:

– Drik ikke for meget, dvs. vær altid klar nok til at træffe sikre beslutninger

– Gå ikke alene hjem med/til fremmede du ikke kender rigtig godt

– Tag ikke en dyr mobil eller mange penge med i byen

– Gå altid min. 3 sammen efter mørkets frembrud

– Pas på hinanden og informer dine kammerater hvis du forlader gruppen

– Bliv ikke alene tilbage på baren

– Modtag ikke drinks fra andre

– Hold øje med dit glas, hold dig evt. til øl

– Drik masser af vand

– Gå helst hjem før 02.00 og gerne før

– Anvend helst chauffører du kender eller godkendte taxaer til hjemtransport

– Lad vær med at ødelægge jeres ophold med for meget alkohol. Dans og hav det sjovt og undgå drukspil

MÅ MAN FÅ BESØG?

Det er selvfølgelig muligt, at få besøg under opholdet og vi vil med glæde være behjælpelige med, at finde bolig til rimelig pris i disse tilfælde. Det er dog vigtigt, at du stadig deltager i undervisningen imens du har besøg. Prøv eventuelt at planlægge besøget, så det passer med, at du har noget fritid. Ens gæster er velkomne til at spise 1 måltid gratis på skolen – hvis de præsenterer sig for resten af eleverne.

Skolen kan muligvis være behjælpelige med at arrangere safariture eller andre oplevelser for de besøgende, til en god pris.

HVORDAN SKAL JEG BO?

På højskolen bor du enten i et værelse i vores hovedhus med 1-3 af dine medkursister eller i en bungalow med 3 andre kursister. Værelserne bliver fordelt tilfældigt og efter køn. Der er køjesenge på værelserne med myggenet og lagen til hver seng. Derudover er der en ventilator til at skabe lidt luft til de varme aftener. Alle værelser har bad og toilet tilknyttet.

Se video - sådan bor vi

REJSEUGEN

Det er vores erfaring, at alle elever vælger at rejse ud på egen hånd i rejseugen. Dog er det ikke noget vi tvinger igennem og derfor er vi også behjælpelige med overnatning, hvis man måtte ønske at blive i området. Det kan nemlig være tilfældet, at højskolen bliver brugt til andre grupper i denne periode.

HVILKET SPROG FOREGÅR UNDERVISNINGEN PÅ?

På Zanzibar Højskolen taler vi ”nordisk”. Det vil sige at vi taler en blanding af dansk, svensk og norsk, alt efter hvilke undervisere vi har. Det er ofte meget underholdende når misforståelserne kommer hen af vejen, men tro det eller ej det vender man sig til.Erfaringen viser at der ca. går 14 dage hvor man har lidt problemer og derefter forstår alle hinanden.Da Zanzibar Højskolens administration er dansksproget vil tilsendte mails m.m. oftest være på dansk, hvilket vi må beklage overfor jer fra Norge og Sverige. Kontakt os hvis der er brug for en tolk 🙂

Se mere om undervisningen

HVIS JEG ALLEREDE HAR PADI OPEN WATER DYKKERCERTIFIKAT?

Hvis du i forvejen har PADI Open Water og dermed ikke vil deltage i de første dages dykkerundervisning, har du mulighed for at deltage i de andre aktiviteter der bliver arrangeret. Dette vil være udflugter og lokale kreative indslag. Mange bliver bidt af at dykke og vælger derfor at hæve niveauet til PADI Advanced. Vores lokale PADI dykkercenter har lavet speciel gode priser til højskolens kursister.

MAD PÅ SKOLEN

“Maden på skolen er helt fantastisk”

Sådan lyder det altid når nye elever ankommer. Vi serverer de fleste retter som du kender fra skandinavien sammen med tilbehør fra det afrikanske køkken. Vi har udviklet retterne sammen med danske kokke-praktikanter og praktikanter fra ernæring og sundheds-uddannelsen, så der er fokus på, at maden smager godt og er sund og varierende.

Der er tre hovedmåltider, samt frugt hver dag på skolen samt under vores udflugter. På vores rejser vil der ligeledes være mad inkluderet.

På individuelle ture, hvor du selv tager afsted i weekender eller på egen rejse uge, betaler du selv for dine måltider.

Er du vegetar, skal du sige det til køkkenet, så laver de vegetarmad til dig.

 

Allergier:

Du kan sagtens tage med på Zanzibar Højskolen selvom du er allergisk overfor en eller flere fødevarer. Vi har haft personer med cøliaki (gluten- og laktoseallergi) på skolen før, og det har ikke været noget problem.

Køkkenet på skolen vil rigtig gerne hjælpe og lave mad til dig med allergier, men glutenfrie produkter er meget svære (og dyre!) at skaffe på Zanzibar, så medbring gerne noget hjemmefra!

Det kan være en god ide at have fx. lidt havregryn, pasta, kiks og knækbrød med selv. Hvis du ikke har plads til dette i din rygsæk, så kontakt os – vi kan muligvis være behjælpelige med at transportere det til Zanzibar.

I forhold til krydsterminering, så er det vigtigt at sige, at der bliver tilberedt glutenholdig mad i samme køkken. Derfor er det ikke altid med 110% sikkerhed, at vi kan garantere, at der ikke kan ske en form for krydsterminering i køkkenet, men køkkenet gør alt for, at dette ikke sker.

Se video - elever fortæller

AFREJSELUFTHAVN

Rejsen til Zanzibar starter fra Københavns Lufthavn Kastrup. Du skal selv sørge for transport til Københavns lufthavn om du kommer fra Jylland, Norge eller længere væk. Vi kan anbefaler jer som kommer langvejs fra og bor tæt på hinanden, at I aftaler at følges til lufthavnen, dette kan man fx. gøre til infomødet i København.

INTERNET OG SMS

Vi har ikke internet på skolen, men er er muligt at koble sig på WIFI på OASEN som er skolens egen lille restaurant,  ved køb af en vand eller snacks. Internettet kan være svingende, men er som regel godt nok til at man kan skype, sende mails og gå på sociale medier.

Derudover anbefaler vi, at man køber et afrikansk simkort. Det er billigt at sende SMS’er og man kan ligeledes ringe indbyrdes sammen på Zanzibar. Tanzania har et udemærket 3G netværk, så det vil, de fleste steder, være muligt at gå på nettet.

ALKOHOLPOLITIK

Vi har en hyggelig bar på højskolens område. Denne bar er et samlingspunkt for mange gode oplevelser, sjove stunder, debatter og diskussioner. Et frirum for både elever og personale. Der gælder få enkle regler for baren så det forbliver et hyggeligt og afslappet sted:

Åbningstider

Søndag til torsdag: 18:00-21:30

Fredag og lørdag: 18:00-23:30

Det er selvfølgelig tilladt at være munter og i godt humør, men overdrevet fuldskab eller alkoholkonsumering medfører stop af udskænkning og evt. bortvisning fra baren.

RABATAFTALER

Som kursist på Zanzibar Højskolen kan du benytte dig af vores rabataftaler.

  • Friluftsland (20 %)
  • Danske Lægers Vaccinations Service (15 % på vaccinationer)

Der vil være mere information om, hvordan du benytter aftalerne til vores informationsmøder eller du kan kontakte os på info@zanzibar-hojskolen.dk