Skip to main content

Afstem dine forventninger

Skandinavisk højskole i udlandet

Højskole, udlandsrejse, frivilligt arbejde og personlig udvikling

Forventninger er typisk noget positivt du regner med eller håber der vil ske af en særlig oplevelse. Det kan også være en oplevelse af, at det er krav til både en selv og til andre. På Zanzibar Højskolen forventer vi at du indgår i fællesskabet og at du har mod på at møde en ny kultur. Siden her skal hjælpe dig til at afstemme dine egne forventninger om, hvad du kan forvente af os samt hvad du kan forvente at få ud af et ophold på Zanzibar Højskolen.

Hvorfor tage på Zanzibar Højskolen?

Sabbatår i udlandet med dybde og venskaber for livet

En rejse til Zanzibar med Zanzibar Højskolen er ikke bare en badeferie til en tropisk sandstrand. Det er en investering i dig som person og i din bevidsthed om livet, der vil række langt udover de 4 måneder.

På Zanzibar Højskolen har vi gjort os stor umage med at sammensætte to typer af ophold fuld af oplevelser, hvor du har mulighed for at udvikle dig fagligt, socialt og personligt. Vi vil gerne forsøge at sætte ord på nogle af de fællestræk vi har oplevet gennem 19 års kontakt med unge mennesker.

Personlig udvikling

Fyld din refleksionsbagage

Nye omgivelser giver nye muligheder

Vi søger alle sammen at finde ud af hvilken hylde vi hører til på i livets forskellige facetter. For nogens vedkommende er det ganske let, for andre tager det længere tid, og nogle føler sig måske placeret på en forkert hylde, som kan være svær at komme væk fra.

Hvad end man hører til den ene, anden eller tredje “gruppe”, så åbner rammerne for et højskoleophold på Zanzibar op for nye muligheder. Når man bliver placeret i nye omgivelser med nye mennesker, er der grobund for at opleve og vise nye sider af sig selv.

På højskoleopholdet vil du blive sat i nye situationer, der måske vil forny dit syn på, hvem du er som person eller bekræfte dig i, at du er på rette vej. På Zanzibar Højskolen vil du komme nærmere en erkendelse af hvilke ting, som er vigtige i livet for dig. Du vil også opleve at tøjstil og make-up ikke har indflydelse på om folk kan lide dig eller ej.

Bliv nærværende og lev i nuet

På Zanzibar kommer du på en ”digital detox”. Når du ikke har din ”digitale sutteflaske” ved hånden hele tiden til at underholde dig eller fange dit fokus, vil du opleve hvordan det er at være nærværende, og hvordan det er at få nærvær. Der er fokus på nuet og fokus på, hvor man befinder sig. Det er en fed oplevelse.

– Og når man har brug for et social-media fix, kan man finde sig tilrette i en sofa på hotellet ved siden af højskolen og få sig et fix :-).

Berig dig selv i mødet med en fremmed kultur

At bo i en fremmed kultur kan i begyndelsen være en stor omvæltning for nogen. Men som tiden roligt skrider frem bliver den tanzaniske kultur dog mindre og mindre fremmed og mere og mere hjemlig.

Du vil få en ny indsigt i hvordan livet kan leves anderledes end vi gør i den vestlige verden og hvor fordomme og frygt for det fremmede nedbrydes.

Spændende indhold uden eksamener

På Zanzibar Højskolen, vil du på ingen måde føle at du er tilbage på gymnasiets skolebænk og du finder ingen afgangsprøver og karakterræs. Det vigtigste for os er, at man har det sjovt imens man fordyber sig i nogle spændende emner, tager på diverse udflugter og lærer noget nyt om sig selv og omgivelserne.

Undervisning kombineret med erfaring og nye øjne på verden, giver en god ballast og refleksion til din videre færd i en globaliserede verden.

Undervisningen vil imødekomme jeres forskellige baggrunde og kendskab til fagene. Nogle af jer vil få en øjenåbner for områder som i måske ikke tidligere fandt relevant, andre vil få bekræftet at lige netop et bestemt fagområde er værd at studere videre efter opholdet og andre vil opdage at være international er det der trækker.

Alle fag, undtagen swahili, varetages af danske undervisere uddannet indenfor deres fag. Du vil også kunne møde lokale og danske gæstelærere.

Socialt

Det er gennem andre vi lærer hvem vi er

Det kan være både, spændende og udfordrende på samme tid at blive placeret på en lille ø i ukendte omgivelser med en gruppe mennesker, man ikke kender. Men i løbet af ganske kort tid bliver ukendte ansigter til venskaber for livet.

På Zanzibar Højskolen indgår du i et fællesskab. Et fællesskab hvor i griner, lærer, græder, arbejder, hygger, udfordres, træner og spiser sammen. I lærer hinanden at kende på godt og ondt, og i lærer at takle hinandens forskelligheder. At leve på denne måde giver nogle helt unikke og særlige relationer og færdigheder.

“Lykken er ikke noget der allerede er skabt, den kommer fra dine egne handlinger”

– M.Gandhi

Uddannelse og karriere

Netværk og gode venner skaber fremtidsmuligheder

Netværk er afgørende for en spændende karriere og gode jobs. På Zanzibar Højskolen får du et personligt netværk i hele Skandinavien med personer fra mange forskellige baggrunde, der ender i forskellige brancher og jobs. Dette er en unik situation når du står og skal finde studie og job i fremtiden.

Derudover får du et netværk på Zanzibar som rækker langt udover, hvad du ville kunne opnå på en backpackertur, hvor man altid er på farten. Når du opholder dig det samme sted i fire måneder, vil du få lokale venner og Zanzibar vil til hver en være tid klar til at byde dig velkommen som dit andet hjem.

Uddannelse der fremmer dit valg og karriereretning

Undervisningsfagene og erfaringerne fra dagligdagen vil give dig et indblik i mange forskellige områder, som kan skubbe dig i den rigtige retning mod en videregående uddannelse. Zanzibar Højskolen vil ruste dig godt til en videre uddannelse indenfor bl.a. felterne antropologi, internationale studier, idræt, geografi og psykologi samt gøre dig mere international. Dette er et kæmpe plus at have med sig på alle studieretninger, men mest af alt vil summen af vores udbud give dig et grundfundment og en ballast der gør at dine refleksioner fremtidige valg – hvad enten det er til brug i undervisning eller i dit eget liv – bliver nuanceret og ud fra dine værdier.
Undervisning-zanzibar

Vi opfylder kvote 2-kriterier

Et ophold på Zanzibar Højskolen kan hjælpe dig med at blive optaget på en uddannelse igennem kvote 2, hvor du bliver vurderet på dine kvalifikationer.

Et ophold på Zanzibar Højskolen opfylder to kvote-2 kriterier i ét ophold:

  • Højskoleophold af typisk 17 ugers varighed
  • Udenlandsophold på min. 3-6 måneder som f.eks. skoleophold med undervisning på gymnasial eller videregående niveau eller ophold med sprog-undervisning.

Kilde: www.ug.dk

Det er altså en stor fordel for dig, der gerne vil søge ind på kvote 2 at tage et ophold på Zanzibar Højskolen. Du vil få flere kvalifikationer, som vil blive vurderet positivt på din kvote 2 ansøgning.

Kursusbevis

Du vil få et kursusbevis der viser deltagelse i de forskellige undervisningsfag og projektarbejde/frivilligt arbejde, swahili m.fl.

Det er et lærerigt kursus

Højskoleophold

Jeg tog til Zanzibar Højskolen med en svag idé om, at jeg måske ville læse antropologi, men uden at være sikker. Men da vi kom i gang med undervisningen i Kulturforståelse var jeg hooked. Jeg så hvor meget emnet kultur(-møder) interesserede mig, og jeg glædede mig altid til det blev onsdag, så jeg kunne se hvilke nye, spændende diskussioner og emner vi ville komme omkring denne gang. Da jeg kom hjem søgte jeg ind på studiet, og er i dag en glad antropologistuderende ved Aarhus Universitet – som i øvrigt også blev så forelsket i afrikansk kultur, at jeg overvejer at lave mit feltarbejde i Tanzania”

– Emma, tidligere elev

Involver dine nærmeste

Besøg, sikkerhed og sygdom

Gode råd til finansiering

Invester i dig selv

Se vores priser

Priser, afrejsedatoer m.m.