Skip to main content

Om skolen

Højskolens historie

Zanzibar Højskolen har eksisteret siden 2004, hvor to gode venner, Jan Iversen fra Danmark og Maksi Mbise (Masai) fra Tanzania besluttede, at verden ville være et bedre sted, hvis unge mennesker lærte hinanden at kende på tværs af kloden. På den måde kunne man neutralisere frygt, racisme og manglende viden om andre religioner og kulturer, der desværre fører en masse negativt med sig. Jan og Masai havde, og har stadig, et fælles ønske om, at gøre folk bevidste om den manglende ligeværdighed, som de mener har gennemsyret Afrika og Tanzania i mange år. En manglende ligeværdighed, der desværre ofte ses blandt velmenende unge mennesker og organisationer, der mere eller mindre bevidst forsøger, at formidle opskriften på det lykkelige liv ud fra vestlige præmisser. Zanzibar Højskolen er bygget op om ligeværdighed blandt skandinaver og lokale tanzanianere, hvor vi lærer af hinanden at kende og arbejder sammen om en bedre verden i fællesskab.

”Vi skal have det sjovt, det skal være ligeværdigt og det skal give mening for alle”. Disse er nøgleordene til næsten alt hvad vi foretager os og som vi vurderer vores succes på. Dette lyder måske umiddelbart uambitiøst, men det er lige netop den ”ambitiøse” handling på andres vegne som vores lokale venner synes skaber ulighed, og som vi ikke ønsker at repræsentere.

Vi laver mange spændende projekter sammen med lokalbefolkningen ud fra fælles gensidige interesser. Vi sætter en stolthed i at beholde vores frihed og handlekraft og derfor har vi aldrig underlagt os andre organisationer, ligesom vi heller aldrig har modtaget økonomisk støtte. Vi har hverken politisk eller religiøs orientering som skal følges, men byder alle, uanset køn, race og religion velkommen.

Dansk højskoleånd i Afrika

Zanzibar Højskolen er en privatejet tanzaniansk-skandinavisk højskole. Det vil sige, at skolen både er tanzaniansk og skandinavisk ejet, men 100% drevet med afsæt i den danske højskole ånd, hvor dannelse, socialt samvær og samfundskritisk tænkning er i fokus. Konkret søger vi, at skabe indsigt og udsyn ved at lade mødet mellem den skandinaviske og den tanzanianske kultur danne afsæt for selvrefleksion, kritiske diskussioner og erfaringsudveksling. Samtidig er skolen ramme om hyggelige aftner, afvekslende linjefagsundervisning og afslappende stunder, hvor venskaber på tværs af kulturer mødes.

Zanzibar Adventure School

Zanzibar Højskolens officielle navn i Tanzania er ’Zanzibar Adventure School’ (ZAS). Dette navn blev valgt da begrebet højskole ikke eksisterer i Tanzania, samt er besværligt at udtale. Vi er dog mere kendt gennem vores markedsføring i Skandinavien som Zanzibar Højskolen, hvilket vi bruger i alle vores skrivelser for forståelsens skyld. ZAS udbyder højskoleophold på Zanzibar for skandinavere, som vi kender det fra den danske højskoleverden.

Ideologi og værdier

På Zanzibar Højskolen mener vi, at forskelligheden mellem kulturer er både givende og lærerigt. De danske højskoleværdier, folkelig oplysning, demokratisk dannelse og livsoplysning, bliver implementeret i samspil med lokale værdier og kulturtraditioner for dermed at uddanne mere bevidste og oplyste verdensborgere. Derfor vil det frivillige arbejde foregå ud fra et princip om et ligeværdigt samarbejde, hvor lokale og kursister fra Zanzibar Højskolen løser en opgave sammen. Det kan skabe lidt af et kulturchok, da definitionen af det gode liv er meget forskellig i Skandinavien i forhold til Tanzania. Her skal man for eksempel vænne sig til begrebet ”pole-pole”, der betyder at tingene går stille og roligt og, at alt kører på ”African time”. For at have frivillig arbejde i udlandet, der giver mening og som kan slå rødder er det nødvendigt at skabe relationer til de lokale og arbejde med dem på lige fod. Vi skal have et sjovt og gensidigt samarbejde med de lokale, hvor kulturudveksling er den berigende del af arbejdet.

Livet på højskolen

Under hele dit ophold på Zanzibar Højskolen håber vi, at du vil betragte skolen som dit nye hjem. Dine medkursister og det lokale personale bliver din nye familie, og sammen har vi et fælles ansvar for skabe en god synergi mellem os. Zanzibar Højskolen er en yderst dynamisk skole, hvor dig og dine medkursisters ideer og initiativer ikke blot bliver lyttet til, men også udført.

I din fritid på Zanzibar Højskolen er der masser af aktiviteter at deltage i. Vi har en ugentlig fodboldkamp med staff, beach volley hver dag, dykkerudflugter og surfture. Du kan også leje paddleboards, kitesurfe eller snorkle med delfiner.

Faciliteterne

Midt på skolens åbne område har vi vores beachvolleybaner, som ofte bliver brugt til en rask eftermiddagsturnering. Er du en af dem, der gerne vil holde din form ved lige, har vi også et fantastisk fitness område i bedste “Rocky Balboa style”. For dem der gerne vil nyde en god bog, høre musik eller sludre lidt, så er der flere hængekøjer og hyggelige lounge- og sofaområder til rådighed. I din fritid kan du yderligere spille brætspil, bordtennis, pool, dart , basket, m.m. og vi har musikinstrumenter, maleredskaber til de kreative. Desuden har vi vores egen fredagsbar og bålplads, som også bliver flittigt brugt. Alle måltider foregår i spisesalen og tilberedt i køkkenet, som ligger lige ved siden af og summer af liv hele dagen. Men det bedste er nok, når man efter en dag i klasselokalet, kan tage sig en svømmetur i verdens største pool – Det Indiske Ocean.

Sådan bor vi

Zanzibar Højskolen består af et stort område, som indeholder flere sammensatte matrikler og udeområder. Her vil man som elev som udgangspunkt altid bo på hovedområdet i værelser med tre-seks personer (oftest fire). Cirka halvvejs i opholdet byttes der rundt på elevernes værelser, og hvem man bor sammen med. Dette sker bevidst for synergiens skyld. Det er i skolens ideologi, at du som elev skal opleve Tanzania på en så tilnærmelsesvis autentisk måde, som det er muligt. Dette i en god kombination med vestlig standard. I forhold til boligsituationen er det for eksempel ikke ualmindeligt, at der kan blive meget varmt på værelserne i de varmeste perioder, samt køligere i de koldere perioder. Her har vi for både miljøets samt autenticitetens skyld, valgt ikke at bruge aircondition, men i stedet tilbyde minimum to ventilatorer på hvert værelse. Det vil med størst sandsynlighed give dig sved på panden, men det vil samtidigt også give en forståelse for det liv den almindelige tanzanier lever, og dermed også opbygge en mental robusthed hos dig.

Vores personale

Og hvem er vi så, os der arbejder på Zanzibar Højskolen? Vi er efterhånden blevet en stor flok, som jo ofte er spredt mellem Zanzibar og Skandinavien. Vi arbejder seriøst og med engagement og er gode til at hygge os og have det sjovt – OGSÅ når vi arbejder.

Jan er grundlægger af Zanzibar Højskolen

Jan

Grundlægger & stifter

Jan Iversen er Zanzibar Højskolens stifter og pædagogiske leder. Han er uddannet pædagog og har også en voksenpædagogisk grunduddannelse.
Siden højskolen blev grundlagt 2004 har Jan pendlet mellem Danmark og Afrika.

Masai har været med til at starte Zanzibar Højskolen sammen med Jan

Masai

Grundlægger & medstifter

Masai er Zanzibar Højskolens ”Top dog nr. 1”. Hans fulde navn er Maksi Joseph Mbesi. Han var med til at starte højskolen med Jan Iversen i 2004 og har været med hele vejen. Som Jans bedste ven og partner, har han en vigtig rolle, da han på godt og ondt kender alt til Afrika.

Kira

Skoleleder & Projektansvarlig

Kira er uddannet folkeskolelærer og har en stor passion for at arbejde med mennesker og mødet med nye kulturer. Kira har rejst meget på Zanzibar siden hun selv var elev på højskolen for nogle år tilbage. Nu er hun er ansat som underviser i faget projekt, som handler om elevernes møde og ligeværdige interaktion med lokalsamfundet. Kira glæder sig til at engagere jer i skolens spændende projekter, og se hvilke meningsfulde ideer I kommer på. Kira har rykket rødderne op og bor nu permanent på Zanzibar i byen Paje med sin kæreste og deres tre hunde.

Rashid

Rashid

Swahili-lærer

Rashid alias ”Maradona” er Zanzibar Højskolens dygtige og tålmodige swahili underviser. Rashid har været lærer på højskolen i 8 år, og udover at lære vores elever at begå sig på swahili, snakker han selv flydende dansk. Rashid er ansvarlig for Hands On Zanzibar.

Camilla

Underviser i selvindsigt

Mød Camilla, vores skarpe psykolog, som vi er meget heldige at have ombord. Hjemme i Danmark navigerer hun dygtigt gennem grupper og organisationers komplekse dynamikker, men her på skolen er hun underviser i vores hovedfag, Selvindsigt.
Camilla er et dedikeret familiemenneske, hun nyder at samle venner og familie omkring lækre måltider og festlig stemning. For seks år siden købte hun desuden en van og elsker solo-roadtrips eller eventyr med familien.
På højskolen vil du ofte se hende iført en smart kanga. Og gæt hvad? Hun er lige startet med at lære at kitesurfe! Camilla er ikke bare en god kollega; hun er en dynamisk kraft, der beriger både vores professionelle og personlige liv.

Yusuf

Underviser i kulturforståelse

Yusuf er uddannet i arabisk og mellemøststudier fra Århus Universitet. Han brænder for at facilitere god undervisning, hvor kulturforståelse, tolerance og åbenhed er i fokus. Det har han med i rygsækken fra sin tid på kaospilotuddannelsen i Århus og de utallige lande han har besøgt som rygsækrejsende. Derfra har han også samlet mange sprog op. Indtil videre er det blevet til syv! Med kulturfaget vil Yusuf tage dig med på ture, hvor du i mødet med lokalbefolkningen vil blive klogere på de forforståelser du er rundet af. Yusuf elsker musik. Hans seneste hobby er trommerne, som han gerne udfolder i skolens staff band. Han elsker at aftenbade på Zanzibar og glæder sig til at beherske kunsten at kitesurfe.

Morten

Underviser i miljøkendskab

Morten er en engageret og dygtig biolog, som til dagligt underviser i miljøkendskab på højskolen. Han har en stor viden om alt fra dyr og planter til bæredygtighed og klimaforandringer. I hans undervisning er der altid et spændende program, der tit byder på ture ud i det grønne. Morten har også selv været både højskoleelev og -underviser på Idrætshøjskolen Sønderborg, og har derfor allerede højskoleånden helt inde under huden. Udover at være en dygtig underviser, er Morten også en stærk volleyball-spiller og er tit at finde på banen, når der skal deles overhåndsserve og smashes ud.

Mads

Underviser i Idræt

Mads er idrætslærer og fynbo med stort F. Det kan man for eksempel høre når han leverer fællesbeskeder på syngende fynsk og det gør dem bare lidt bedre! Han er uddannet idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut og læreruddannet fra Den Frie Lærerskole på Sydfyn. Derudover er han både tidligere elev Zanzibar Højskolen og har undervist på skolen af flere omgange. Han har en stor passion for alt der har med sport at gøre og generelt måder man kan inddrage bevægelse i undervisning. Han kan godt lide at eksperimentere med aktiviteter, er et kæmpe legebarn, så du kan altid regne med ham hvis du lige skal bruge den næste fede leg eller teambuildingøvelse. Sidst, men ikke mindst har han en formidabel humor! Du kan som regel høre ham levere en ægte far-joke i hjørnet til morgensang!

Laura

Administrationskoordinator

Laura arbejder som administrationskoordinator på højskolen. Hun var selv elev i 2022 og har derfor en masse erfaringer og viden, som hun bruger i sit arbejde med kontakten med eleverne, hvor hun kan vejlede i alt fra en god skrædder i byen til spørgsmål om forsikring, flybilletter mm. Udover at have stort overblik, har Laura MANGE andre talenter: hun er ekspert i hårfletning, kan nævne alle lande i verden på 8 minutter, kan ride og spille musik. Hun kan tilmed også sejle og har et hjerte for eventyr og har store planer om at skulle på jordomsejling inden længe.

Emilie

Content Creator

Emilie er som en mediebranche-sweitzerkniv! Hun er uddannet filmproducer fra Filmskolen MSP i Aarhus og har en kandidat i journalistik/tv-tilrettelægning fra DMJX og AU. Som freelancer jonglerer hun elegant mellem film- og tv-produktioner og kan også ses på rulleteksterne som kostumier og rekvisitør - hun er næsten som en filmisk superhelt! Men vent, der er mere! Når Emilie ikke er travlt optaget af at erobre skærmen, synger hun i et bulgarsk kor og deler hendes melodiske magi. Og som om det ikke var nok, trækker hun også i danseskoene på Utamaduni lejr i Danmark, hvor hun blander sig med de afrikanske rytmer og trommer. Med Emilie får du en hel underholdningspakke!

Mathilde

Content Creator

Mathilde er uddannet multimediedesigner. Hun synger som en engel og elsker chili cheese tops. I hendes fritid lytter hun til RnB kunstnere som Alicia Keys og Snoh Aalegra og evaluerer kvaliteten på pizzaer fra samtlige restauranter i lokalmiljøet. Udover at være gruppens humørbombe og vores yndlings mavedanser, er hun super engageret i at fange alle de magiske øjeblikke vi deler på højskolen, hvad end det er vandsport i havet, eller de gode historier og fællessange til vores bålhygge aftener.

Matilde

Sportspraktikant

Matilde er sports-praktikant på højskolen. Matilde har deltaget i ultimate-fitness bootcamp i Bali og kom til højskolen direkte fra Australien. I Danmark arbejder Matilde i et fitnesscenter og som livredder. Matilde har længe haft stor interesse både fagligt og personligt for sport, sundhed og kost. Matilde er tidligere elev fra 2022 og nød også særligt sportsundervisningen dengang. Matilde glæder sig til at inspirere jer i sport og særligt styrketræning, mobilitet og fleksibilitet. Derudover kan Matilde faktisk dykke 17 m fridyk – og elsker bare at dykke.

vores receptionist

Maggy

Operational manager

Maggy arbejder i Front Office som receptionist. Hun har arbejdet på højskolen siden 2017, men kommer oprindeligt fra Arusha på fastlandet. Nu bor hun i Staff House, når der er elever på skolen. Maggy kan godt lide at spille fodbold. Hun spiller i angrebet og er målscorer på skolens kvindefodboldhold. Hun drømmer desuden om at lære at svømme.

skolens chefkok

Freddie

Chefkok

Freddie er skolens chefkok, og han har arbejde i køkkenet siden 2016. Han kommer fra vores landsby Paje. Hvis du deltager til staff-fodbold, er det umuligt ikke at lægge mærke til Freddies talent som målmand. Freddie kan desuden godt lide volleyball og afslapning ved poolen.

Kais er ansat som kok

Kais

Kok

Kais arbejder som kok på skolen og har gjort det siden 2014. Han kommer fra Stone Town på Zanzibar. Kais elsker at danse og svømme, og han spiller også gerne volleyball og fodbold. På fodboldbanen vil du lægge mærke til hans Brøndby-trøje og hans fart.

Herry er vores chauffør

Herry

Chauffør

Herry har siden højskolens opstart arbejdet som chauffør og kørt både elever, lærere og gæster rundt på Zanzibar. I Herrys bil er der altid gang i den – han elsker nemlig at sætte bongo musik på, som er en slags RnB. Justin Bieber sniger sig dog også ind sommetider.

Salehe

Salehe

Lageransvarlig

Salehe har siden 2017 arbejdet som lageransvarlig på højskolen. Det er ham, der sørger for at holde orden på og bestille alle materialer på skolen, som ikke er mad, drikkevarer og toiletsager. Ved siden af arbejdet kan han godt lide at ’chille’ og dele idéer med sin familie i Stone Town.

Rehema er en af skolens kokke

Rehema

Kok

Rehema arbejder i køkkenet som kok, hvor hun siden 2017 har spredt glæde rundt om sig. Hun er nemlig ét stort smil, der elsker at danse og at give den gas på fodboldbanen, hvor hun er en lynhurtig angriber på kvindefodboldholdet.

tjener på skolen

Fatma

Receptionist / tjener

Fatma arbejder på skolen som tjener i Oasen. Her har hun været siden 2014. Oprindeligt kommer hun fra Moshi på fastlandet, men flyttede til Zanzibar, hvor hun har stiftet familie. Når hun ikke arbejder, bor hun i landsbyen i Paje sammen med sin mand og sine to små børn.

En af vores husholderske

Angel

Husholderske

Angel har siden 2015 arbejdet som husholderske på højskolen, hvor hun gør værelser rene (dog ikke elevernes – den må de selv klare). Hun kommer oprindeligt fra Dar Es Salaam. Angel elsker at synge, og især swahilisangen ”Malaika” (som netop betyder ”angel”) går rent ind. Derudover er hun lynhurtig angrebsspiler til kvindefodbold.

Khamis er gartner på skolen

Khamis

Gartner

Khamis arbejder som gartner og har gjort det siden 2017. Sammen med Dickson sørger han for, at alt ser godt ud, at blomsterne er vandet, og at sandet er revet fint. Når han ikke sysler med havearbejde på højskolen, fisker han i Paje. Her fanger han en masse forskellige fisk og blæksprutter.

Mød Bubu

Abdallah

Gartner

Abdallah er højskolens altmuligmand. Han har arbejdet på højskolen siden 2013. Det er Abdallah, der holder området pænt, og derudover er han altid at finde som frivillig vagt, når vi af og til går ud og danser. Han er helt enormt smilende og hjælpsom – og altid klar med en high five.

Pili

Pili

Tjener

Pili arbejder på skolen som tjener i Oasen og har gjort det siden 2019. Hun kommer fra et lille område syd for Stone Town, der hedder Kiembe Samaki. Pili smiler altid – og er altid klar på sjov. I sin fritid elsker hun at bruge sin tid på enten at svømme eller danse. Og så er hun kvindefodboldholdets frygtløse målmand.

Dickson hjælper både til i baren og i haven

Dickson

Gartner og bartender

Dickson har arbejdet på skolen siden 2018. Her er han gartner, og om fredagen mikser han drinks i fredagsbaren som bartender. Han kan især godt lide at lave konyagi/tonic (den lokale gin). Ved siden af jobbet kan han godt lide pole pole tid, og så spiller han også tromme i højskolens lokale simba band.

Abra laver mad som ansat kok på skolen

Abra

Kok

Abra har siden 2013 arbejdet som kok i skolens køkken. Den bolognese, som Makame (en af de andre kokke) elsker at lave – den elsker Abra at spise! Når han ikke arbejder, hænger han ud med sine venner i Paje … når han da ikke sover. Han elsker nemlig at sove, siger han!

Scolla laver mad til de lokalt ansatte

Scolla

Kok til lokalt ansatte

Scolla sørger for at lave mad til de mange lokalt ansatte, vi har her på højskolen. Et job, hun har haft siden 2015. Hendes arbejdsplads er i Staff House, hvor hun disker op med en masse lækre swahiliretter; ugali, pilau, oksekød, bønner, ris og fisk.

Hassan er kok

Hassan

Kok

Hassan har arbejdet som kok på højskolen siden 2015. Han kan allerbedst lide at lave special tuna – fordi det er en hurtig ret. Hassan skruer gerne op for musikken i køkkenet. Han elsker nemlig at danse; især til storhittet Baba Lao. Når han ikke arbejder eller danser, er han dog også ret glad for at sove, siger han.

Kok på skolen

Makame

Kok

Makame arbejder som kok i højskolens køkken, og her har han været siden 2019. Han elsker at lave spaghetti bolognese til eleverne og andre sultne munde. Ved siden af arbejdet tonser han derudaf til fodbold, hvor han er en habil forsvarsklippe. Og på tv hepper han på Manchester United!

Regina er ansat som husholderske

Regina

Husholderske

Regina har været en stor del af højskolen siden 2009, hvor hun som husholderske gør rent og vasker tøj. Sommetider lærer hun også elever og gæster, hvordan man laver traditionel swahili-mad. Ved siden af arbejdet synger Regina kor i sin lokale kirke, og så kan hun godt lide at træne yoga og at danse.

Tumain er køkkenassistent

Tumain

Køkkenmedhjælper

Tumain har arbejdet i køkkenet som kok og opvasker siden 2017. Hendes livretter er chapati (lokalt fladbrød) og frugt. Især vandmelon. Når hun ikke arbejder bor hun i Paje med sin mand og to børn. Hun kan godt lide at slappe af og synge – især sangen ”Hallelujah”.

Zulfa

Zulfa

Kok

Zulfa har siden 2014 svunget kødgryderne i køkkenet, hvor hun især godt kan lide at lave beef stroganoff og special tuna. Hun kommer fra Dar Es Salaam, men bor nu i Paje med sin mand og sin pige. Hun drømmer om en dag at blive en forretningskvinde, som køber og sælger kjoler og sko.

Husholderske

Bi-Salama

Husholderske

Bi Salama er husholderske og står for at vaske tøj og linned. Til dagligt bliver hun kaldt ”bi Salama”, fordi hun er ældre end de andre ansatte – og ”bi” kommer fra ”bibi”, som betyder bedstemor på swahili. Hun bor i Paje med sin mand, som hun sammen med har fem børn.

Faima er en af flere husholderske på skolen

Faima

Husholderske

Faima har siden 2017 arbejdet på højskolen, hvor hun gør værelser rent. Hun kommer oprindeligt fra Iringa på fastlandet, men bor nu i Paje. Når hun ikke arbejder, kan hun godt lide at danse. Særligt til traditionelt afrikansk musik.

Amani er sikkerhedsvagt

Amani

Sikkerhedsvagt

Amani har i fire år arbejdet som sikkerhedsvagt om natten. Han kommer fra masailandsbyen Kiteto på fastlandet, men flyttede til Zanzibar for at finde arbejde. Når han har fri, kan han godt lide at være sammen med sine mange masaivenner enten på stranden eller på hotellet overfor højskolen.

Mød Haji

Haji

Sikkerhedsvagt

Haji har siden 2019 arbejdet som sikkerhedsvagt på højskolen om natten. Han kommer fra Uzi Island på Zanzibar, men bor nu her i Paje. Ved siden af arbejdet kan han godt lide at spille fodbold. Han spiller både med til Staff-fodbold og på et fodboldhold i landsbyen, hvor han er midtbanespiller.

Sikkerhedsvagt

Aron

Sikkerhedsvagt

Aron er sikkerhedsvagt på skolen og har været det siden 2016. Han kommer fra Kigoma på fastlandet, men bor nu med sin familie i Paje, hvor han elsker at dyrker grøntsager og frugt. Både vandmelon, kasawa (lokal rodfrugt) og banan. Derudover kan han godt lide at cruise rundt på sin motorcykel.

skolens massør

Neema

Massør

Neema har været ansat på højskolen siden 2006, og er derfor én af dem, der har været her allerlængst. Hun er vores allesammens massør, der med sine hænder kan løsne op for spændinger og sportsskader. Neema er altid smilende og glad – og så elsker hun at optræde med en sang. ”Min gospel kommer lige fra hjertet,” som hun siger.

skolens revisor

Ali

Revisor

Ali sidder på højskolens kontor, hvorfra han har styr på alt, der har med penge at gøre. Han har nemlig siden 2017 været ansat som skolens revisor. Ved siden af sit arbejde er Ali en dedikeret fodboldspiller, der med sine lange fodboldsokker tonser op og ned ad banen som Center Back. Når han skal slappe af, kan han godt lide at læse sportsmagasiner, hvor han bl.a. læser om sine helte fra Manchester United.

Abdulla er handyman på skolen

Abdulla

Handyman

Abdulla har siden 2008 arbejdet som handyman på højskolen. Det er ham, der sørger for at reparere, hvis noget af i stykker, ham der sætter hylder op og ham, der bygger nye møbler som reoler, stole, sofaer, borde mm. Selv når han har fri, arbejder han. Hjemme sørger han nemlig også for at bygge nye møbler og fikse ting.

FAQ’s vedrørende Om skolen

Hvad kan jeg lave i min fritid?

I din fritid kan du dykke ned i Tanzanias forunderlige mangfoldighed. Du kan tage på lokale udflugter, omgås med beboerne i byen, besøge markeder eller spise lokal mad på øens mange spisesteder. Udforsk øen på scooter eller brug en weekend på at opleve Dar es Salaam. Vi opfordrer dig klart til at udforske og opleve kulturen omkring dig, samtidig med at du nyder fællesskabet på Højskolen.

Hvad sker der om aftenen?

Når solen går ned bag palmerne, har du masser af muligheder for at nyde tiden. Du kan deltage i brætspil og andet sjovt, bare slappe af og lytte til musik med vennerne, eller måske er du mere til en stille aften ved bålet. Aftnerne er også et fantastisk tidspunkt at hænge ud med vores lokale personale, som elsker en god udfordring, uanset om det gælder bordtennis, pool, dart, eller hvem der kan holde sig længst tid på vores slackline. Er du mere til det kreative, kan du også tegne, male eller deltage i andre kunstneriske aktiviteter. Vi sørger altid for at oprette en masse elevudvalg, så fester og input af interesser udspiller sig løbende. Blandt disse udvalg finder man også et filmudvalg og et Champions League-udvalg, som begge kan ses på storskærm og TV alt efter interesse.

Hvad får man at spise?

På Zanzibar Højskolen tilbyder vi en varieret og nærende menu, der er designet til at imødekomme vores elevers forskellige smagsløg og ernæringsbehov. Vi har tre hovedmåltider om dagen og frugt hver eftermiddag. Vi fokuserer på at bruge friske, lokale ingredienser for at sikre kvalitet og smag. Vores måltider omfatter et bredt udvalg af retter, der inkluderer vegetariske, veganske og kødholdige valgmuligheder. Har du allergier gør vi os altid umage for at imødekomme disse. 

Læs mere om vores højskoleophold i udlandet.