Zanzibar Højskolen har eksisteret siden 2004, hvor to gode venner, Jan Iversen fra Danmark og Maksi Mbise (Masai) fra Tanzania besluttede, at verden ville være et bedre sted, hvis unge mennesker lærte hinanden at kende på tværs af kloden. På den måde kunne man neutralisere frygt, racisme og manglende viden om andre religioner og kulturer, der desværre fører en masse negativt med sig. Jan og Masai havde, og har stadig, et fælles ønske om, at gøre folk bevidste om den manglende ligeværdighed, som de mener har gennemsyret Afrika og Tanzania i mange år. En manglende ligeværdighed, der desværre ofte ses blandt velmenende unge mennesker og organisationer, der mere eller mindre bevidst forsøger, at formidle opskriften på det lykkelige liv ud fra vestlige præmisser. Zanzibar Højskolen er bygget op om ligeværdighed blandt skandinaver og lokale tanzanianere, hvor vi lærer af hinanden at kende og arbejder sammen om en bedre verden i fællesskab.
Om skolen
Højskolens historie
”Vi skal have det sjovt, det skal være ligeværdigt og det skal give mening for alle”. Disse er nøgleordene til næsten alt hvad vi foretager os og som vi vurderer vores succes på. Dette lyder måske umiddelbart uambitiøst, men det er lige netop den ”ambitiøse” handling på andres vegne som vores lokale venner synes skaber ulighed, og som vi ikke ønsker at repræsentere.
Vi laver mange spændende projekter sammen med lokalbefolkningen ud fra fælles gensidige interesser. Vi sætter en stolthed i at beholde vores frihed og handlekraft og derfor har vi aldrig underlagt os andre organisationer, ligesom vi heller aldrig har modtaget økonomisk støtte. Vi har hverken politisk eller religiøs orientering som skal følges, men byder alle, uanset køn, race og religion velkommen.
Dansk højskoleånd i Afrika
Zanzibar Højskolen er en privatejet tanzaniansk-skandinavisk højskole. Det vil sige, at skolen både er tanzaniansk og skandinavisk ejet, men 100% drevet med afsæt i den danske højskole ånd, hvor dannelse, socialt samvær og samfundskritisk tænkning er i fokus. Konkret søger vi, at skabe indsigt og udsyn ved at lade mødet mellem den skandinaviske og den tanzanianske kultur danne afsæt for selvrefleksion, kritiske diskussioner og erfaringsudveksling. Samtidig er skolen ramme om hyggelige aftner, afvekslende linjefagsundervisning og afslappende stunder, hvor venskaber på tværs af kulturer mødes.
Zanzibar Adventure School
Zanzibar Højskolens officielle navn i Tanzania er ’Zanzibar Adventure School’ (ZAS). Dette navn blev valgt da begrebet højskole ikke eksisterer i Tanzania, samt er besværligt at udtale. Vi er dog mere kendt gennem vores markedsføring i Skandinavien som Zanzibar Højskolen, hvilket vi bruger i alle vores skrivelser for forståelsens skyld. ZAS udbyder højskoleophold på Zanzibar for skandinavere, som vi kender det fra den danske højskoleverden.
Ideologi og værdier
På Zanzibar Højskolen mener vi, at forskelligheden mellem kulturer er både givende og lærerigt. De danske højskoleværdier, folkelig oplysning, demokratisk dannelse og livsoplysning, bliver implementeret i samspil med lokale værdier og kulturtraditioner for dermed at uddanne mere bevidste og oplyste verdensborgere. Derfor vil det frivillige arbejde foregå ud fra et princip om et ligeværdigt samarbejde, hvor lokale og kursister fra Zanzibar Højskolen løser en opgave sammen. Det kan skabe lidt af et kulturchok, da definitionen af det gode liv er meget forskellig i Skandinavien i forhold til Tanzania. Her skal man for eksempel vænne sig til begrebet ”pole-pole”, der betyder at tingene går stille og roligt og, at alt kører på ”African time”. For at have frivillig arbejde i udlandet, der giver mening og som kan slå rødder er det nødvendigt at skabe relationer til de lokale og arbejde med dem på lige fod. Vi skal have et sjovt og gensidigt samarbejde med de lokale, hvor kulturudveksling er den berigende del af arbejdet.
Livet på højskolen
Under hele dit ophold på Zanzibar Højskolen håber vi, at du vil betragte skolen som dit nye hjem. Dine medkursister og det lokale personale bliver din nye familie, og sammen har vi et fælles ansvar for skabe en god synergi mellem os. Zanzibar Højskolen er en yderst dynamisk skole, hvor dig og dine medkursisters ideer og initiativer ikke blot bliver lyttet til, men også udført.
I din fritid på Zanzibar Højskolen er der masser af aktiviteter at deltage i. Vi har en ugentlig fodboldkamp med staff, beach volley hver dag, dykkerudflugter og surfture. Du kan også leje paddleboards, kitesurfe eller snorkle med delfiner.
Faciliteterne
Midt på skolens åbne område har vi vores beachvolleybaner, som ofte bliver brugt til en rask eftermiddagsturnering. Er du en af dem, der gerne vil holde din form ved lige, har vi også et fantastisk fitness område i bedste “Rocky Balboa style”. For dem der gerne vil nyde en god bog, høre musik eller sludre lidt, så er der flere hængekøjer og hyggelige lounge- og sofaområder til rådighed. I din fritid kan du yderligere spille brætspil, bordtennis, pool, dart , basket, m.m. og vi har musikinstrumenter, maleredskaber til de kreative. Desuden har vi vores egen fredagsbar og bålplads, som også bliver flittigt brugt. Alle måltider foregår i spisesalen og tilberedt i køkkenet, som ligger lige ved siden af og summer af liv hele dagen. Men det bedste er nok, når man efter en dag i klasselokalet, kan tage sig en svømmetur i verdens største pool – Det Indiske Ocean.
Fritiden
På Zanzibar Højskolen har du som elev mulighed for at udnytte din fritid til at udforske øens smukke natur, dykke ned i den lokale kultur, og deltage i et væld af forskellige aktiviteter. Du kan tage på snorkling- eller dykkerture i det krystalklare vand, besøge traditionelle markeder, tage på opdagelse i den historiske Stone Town, eller leje en scooter og udforske øen på egen hånd ligesom drengene i videoen her.
Sådan bor vi
Zanzibar Højskolen består af et stort område, som indeholder flere sammensatte matrikler og udeområder. Her vil man som elev som udgangspunkt altid bo på hovedområdet i værelser med tre-seks personer (oftest fire). Cirka halvvejs i opholdet byttes der rundt på elevernes værelser, og hvem man bor sammen med. Dette sker bevidst for synergiens skyld. Det er i skolens ideologi, at du som elev skal opleve Tanzania på en så tilnærmelsesvis autentisk måde, som det er muligt. Dette i en god kombination med vestlig standard. I forhold til boligsituationen er det for eksempel ikke ualmindeligt, at der kan blive meget varmt på værelserne i de varmeste perioder, samt køligere i de koldere perioder. Her har vi for både miljøets samt autenticitetens skyld, valgt ikke at bruge aircondition, men i stedet tilbyde minimum to ventilatorer på hvert værelse. Det vil med størst sandsynlighed give dig sved på panden, men det vil samtidigt også give en forståelse for det liv den almindelige tanzanier lever, og dermed også opbygge en mental robusthed hos dig.
Vores personale
Og hvem er vi så, os der arbejder på Zanzibar Højskolen? Vi er efterhånden blevet en stor flok, som jo ofte er spredt mellem Zanzibar og Skandinavien. Vi arbejder seriøst og med engagement og er gode til at hygge os og have det sjovt – OGSÅ når vi arbejder.
Jan
Jan Iversen er Zanzibar Højskolens stifter og pædagogiske leder. Han er uddannet pædagog og har også en voksenpædagogisk grunduddannelse.
Siden højskolen blev grundlagt 2004 har Jan pendlet mellem Danmark og Afrika.
Masai
Masai er Zanzibar Højskolens ”Top dog nr. 1”. Hans fulde navn er Maksi Joseph Mbesi. Han var med til at starte højskolen med Jan Iversen i 2004 og har været med hele vejen. Som Jans bedste ven og partner, har han en vigtig rolle, da han på godt og ondt kender alt til Afrika.
David
David er højskolens Innovations- og Kommunikationschef, der med et eventyrlystent hjerte og en passion for meningsfulde fællesskaber, værner om højskoleånden på Zanzibar Højskolen. Med en erfaringsrygsæk præget af socialt entreprenørskab, kulturelt engagement og opfindsomme events, samt en lang baggrund i højskoleverdenen, har han dedikeret sig til at udvikle kreative og praksisnære læringsforløb, der udfolder sig gennem oplevelsesmæssige dannelsesprocesser.
Kira
Kira er uddannet folkeskolelærer og har en stor passion for at arbejde med mennesker og mødet mellem forskellige kulturer. Kira har rejst meget på Zanzibar både på egen hånd og i forbindelse med sin tid som tidligere elev. Nu er hun ansat som skolens daglige leder og har fingeren på pulsen ift. alt, der rører sig både på og omkring skolen. Hun er desuden også underviser i linjefaget 'Hands on Zanzibar', som handler om elevernes møde og ligeværdige interaktion med lokalsamfundet. Kira glæder sig til at engagere eleverne i skolens spændende projekter og hjælpe med at facilitere alle de meningsfulde ideer, I kommer på. For nogle år siden rykkede Kira rødderne op hjemme i København og bor nu permanent på Zanzibar i byen Paje med sin kæreste og deres fem hunde og to katte. Når ikke Kira er fordybet i fællesskabsdannelse og teamkoordinering, er hun ofte at finde på en af skolens volleybaner, hvor hun deler ud af smashes og overhåndsserver til alle, der vil være med.
Rashid
Rashid alias ”Maradona” er Zanzibar Højskolens dygtige og tålmodige swahili underviser. Rashid har været lærer på højskolen i 8 år, og udover at lære vores elever at begå sig på swahili, snakker han selv flydende dansk. Rashid er ansvarlig for Volontørlinjen.
Camilla
Camilla er en passioneret og skarp psykolog, der underviser med stor entusiasme i vores hovedfag, selvindsigt. Til daglig i Danmark arbejder hun med komplekse dynamikker i grupper og organisationer, og hun er også en erfaren underviser på Københavns Universitet i psykologi. Hendes omfattende erfaringer fra både arbejdslivet og studiemiljøet i Danmark har udstyret hende med værdifuld indsigt, som hun bruger til at hjælpe eleverne på højskolen med at opnå dybere selvforståelse under deres højskoleophold. Camilla er ikke kun utrolig dygtig til sit arbejde, hun er også en fantastisk person, der spreder glæde og positiv energi, hvor end hun går. Med et smil deler hun historier om sin store familie med fem børn og sin mand, deres eventyr i campervanen, der har taget dem vidt omkring i Europa, og hendes mange rejser til alle verdens hjørner. Som I kan høre, er Camilla alt andet end kedeligt selskab, og hun er ikke bare en dygtig underviser, men også en varm og inspirerende person.
Heidi
Heidi er 27 år, bor i Aarhus og er uddannet sociolog med en stor interesse for kulturforståelse! Som midterbarn har hun altid været nysgerrig på mennesker og samfund – det har ført hende til hjertet af swahilikulturen i Kenya, hvor hun boede hos en lokal familie i fire måneder. Med sit åbne sind og sin kærlighed til at hjælpe andre arbejdede Heidi på et børnehjem og en lokal skole. I sin tid i Kenya oplevede hun kulturen på tæt hold, og som et minde derfra bærer hun stadig en ankelkæde, som hun købte i en lille butik, hvor en dygtig kvinde sad og lavede smykkerne selv. Heidi elsker også musik – så meget, at hun i sin kuffert har pakket hele fire devices! Hun er derfor altid klar til at spille alt fra klassisk dansk top til pulserende techno. Hendes mest brugte sætning på Zanzibar?: "Nangalia tu" – "jeg kigger bare," siger hun med et smil. Heidis energi og dybe kulturelle forståelse gør hende til en inspirerende underviser, der bringer verden ind i klasseværelset.
Ditte
Ditte er uddannet marinebiolog med stort M og elsker naturen og alt, hvad der rører sig i havet. Ditte underviser i Miljøkendskab og har altid et spændende program planlagt, hvor eleverne skal ud og opleve Zanzibars smukke natur og undersøge, hvordan vi passer bedst muligt på den. Selv nyder Ditte at bruge tid i naturen og hopper i havet så ofte, hun kan komme til det. Hun har blandt andet planer om at udvide sit dykkercertifikat, mens hun er hernede, og hun kan ikke rejse hjem til Danmark uden at have set en hvalhaj. Ditte kan godt lide at prøve nye ting og har i den forbindelse sat sig for at blive en endnu bedre volleyballspiller!
Mikkel
Det er umuligt ikke at blive i godt humør, når man er i nærheden af Mikkel! Han er en passioneret sportsudøver og underviser. Med en kandidatgrad i idræt fra Københavns Universitet, tidligere elitehåndboldspiller og søn af en efterskolelærer engagerer han med lige dele leg, fællesskab og konkurrence. Han kan altid ryste en genial musikquiz eller teambuildingsøvelse ud af ærmet. Samtidig er han nysgerrig, hvad enten det er skolens elever eller vores uundværlige staff, der deler ud af deres livshistorier. Fra sin tid som rejseleder på Dansk Studie Center er han desuden berejst i store dele af verden. Står du på kysten og kigger ud over havet, får du muligvis øje på Mikkel, der selvfølgelig også kitesurfer og er vild med at dykke.
Signe
Signe er kvinden med det forkromede overblik. Det er hende, du får fat i på chatten, mailen eller i telefonen, og som med sine flere års erfaring fra Zanzibar Højskolen – først som elev og siden som administrator – hjælper dig med alt fra flybilletter og visum til gode pakkelistefifs og vejledning omkring forsikringer. Når hun er på selve højskolen, er det også hende, der kan lede dig gennem landsbyens stenede veje og små gyder frem til den bedste kop kaffe eller restaurant. Hun faciliterer gerne en omgang morgenyoga i strandkanten. Når hun er i Danmark, styrer hun sagerne herfra, samtidig med at hun passer sit studie i uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet.
Julie
Julie er 25 år, bor på Nørrebro og er uddannet tv-tilrettelægger fra DMJX. På højskolen er hun content-creator, der med kameraet ved hånden fanger både store og små øjeblikke fra elevernes hverdag. I hendes kuffert finder du hendes morfars gamle digitalkamera, én kryds og tværs og et billede af hende og tvillingebroren. Julie lærer i øjeblikket fem nye swahili-ord om dagen, har gang i tre strikkeprojekter og har en forkærlighed for serien "Emily in Paris". Udover det spørger hun dig gerne om alt fra, hvilken hunderace du identificerer dig med, til andre af livets store spørgsmål. På højskolen starter hun gerne dagen med en iskold iskaffe, og så er hun en upcoming volleyballspiller med navnet Ju-mino… Julie er klar til at skabe indhold, der inspirerer og engagerer kommende elever.
Erling
Erling er vores dedikerede content-koordinator på Zanzibar Højskolen, hvor hans erfaring som dokumentarredaktør på DR skinner igennem i de kreative og levende fortællinger, han skaber om livet på Zanzibar. Når han ikke er optaget af at filme, tage billeder eller finde nye spændende historier, deler han sin viden om journalistik, storytelling eller hvordan man mestrer Settlers, Pandemic eller backgammon! Erling elsker at starte dagen med en morgendukkert, og hjemme i Danmark finder man ham i sin vilde have eller på roadtrip med et par af sine fem store børn og sin kone Camilla, der underviser i selvindsigt. Med sin passion og sine kreative idéer sørger han for at skildre spændende historier fra højskolen til dem derhjemme.
Victoria
Victoria er vores eventyrlystne videokreatør på Zanzibar Højskolen. Som tidligere elev har hun et særligt forhold til skolen, og nu er hun tilbage med en drone i hånden og et skarpt øje for at fange de bedste øjeblikke med eleverne og skabe billeder af vores smukke omgivelser på Zanzibar. Hjemme i Danmark har Victoria det sidste stykke tid været at finde på racercyklen, i havet eller på en løbetur – hun har nemlig lige gennemført en Ironman! Med sin fortid som elitesvømmer og faldskærmsudspringer er der altså ingen tvivl om, at Victoria elsker action og altid er klar til at kaste sig ud i nye ting. Victoria glæder sig til at skabe visuelt indhold, der får hverdagen på højskolen til at leve for dem, der følger med hjemmefra.
Maggie
Maggy arbejder i Front Office som receptionist. Hun har arbejdet på højskolen siden 2017, men kommer oprindeligt fra Arusha på fastlandet. Nu bor hun i Staff House, når der er elever på skolen. Maggy kan godt lide at spille fodbold. Hun spiller i angrebet og er målscorer på skolens kvindefodboldhold. Hun drømmer desuden om at lære at svømme.
Freddy
Freddie er skolens chefkok, og han har arbejde i køkkenet siden 2016. Han kommer fra vores landsby Paje. Hvis du deltager til staff-fodbold, er det umuligt ikke at lægge mærke til Freddies talent som målmand. Freddie kan desuden godt lide volleyball og afslapning ved poolen.
Kais
Kais arbejder som kok på skolen og har gjort det siden 2014. Han kommer fra Stone Town på Zanzibar. Kais elsker at danse og svømme, og han spiller også gerne volleyball og fodbold. På fodboldbanen vil du lægge mærke til hans Brøndby-trøje og hans fart.
Herry
Herry har siden højskolens opstart arbejdet som chauffør og kørt både elever, lærere og gæster rundt på Zanzibar. I Herrys bil er der altid gang i den – han elsker nemlig at sætte bongo musik på, som er en slags RnB. Justin Bieber sniger sig dog også ind sommetider.
Salehe
Salehe har siden 2017 arbejdet som lageransvarlig på højskolen. Det er ham, der sørger for at holde orden på og bestille alle materialer på skolen, som ikke er mad, drikkevarer og toiletsager. Ved siden af arbejdet kan han godt lide at ’chille’ og dele idéer med sin familie i Stone Town.
Rehema
Rehema arbejder i køkkenet som kok, hvor hun siden 2017 har spredt glæde rundt om sig. Hun er nemlig ét stort smil, der elsker at danse og at give den gas på fodboldbanen, hvor hun er en lynhurtig angriber på kvindefodboldholdet.
Fatuma
Fatma arbejder på skolen som tjener i Oasen. Her har hun været siden 2014. Oprindeligt kommer hun fra Moshi på fastlandet, men flyttede til Zanzibar, hvor hun har stiftet familie. Når hun ikke arbejder, bor hun i landsbyen i Paje sammen med sin mand og sine to små børn.
Angel
Angel har siden 2015 arbejdet som husholderske på højskolen, hvor hun gør værelser rene (dog ikke elevernes – den må de selv klare). Hun kommer oprindeligt fra Dar Es Salaam. Angel elsker at synge, og især swahilisangen ”Malaika” (som netop betyder ”angel”) går rent ind. Derudover er hun lynhurtig angrebsspiler til kvindefodbold.
Khamis
Khamis arbejder som gartner og har gjort det siden 2017. Sammen med Dickson sørger han for, at alt ser godt ud, at blomsterne er vandet, og at sandet er revet fint. Når han ikke sysler med havearbejde på højskolen, fisker han i Paje. Her fanger han en masse forskellige fisk og blæksprutter.
Abdallah
Abdallah er højskolens altmuligmand. Han har arbejdet på højskolen siden 2013. Det er Abdallah, der holder området pænt, og derudover er han altid at finde som frivillig vagt, når vi af og til går ud og danser. Han er helt enormt smilende og hjælpsom – og altid klar med en high five.
Pili
Pili arbejder på skolen som tjener i Oasen og har gjort det siden 2019. Hun kommer fra et lille område syd for Stone Town, der hedder Kiembe Samaki. Pili smiler altid – og er altid klar på sjov. I sin fritid elsker hun at bruge sin tid på enten at svømme eller danse. Og så er hun kvindefodboldholdets frygtløse målmand.
Abra
Abra har siden 2013 arbejdet som kok i skolens køkken. Den bolognese, som Makame (en af de andre kokke) elsker at lave – den elsker Abra at spise! Når han ikke arbejder, hænger han ud med sine venner i Paje … når han da ikke sover. Han elsker nemlig at sove, siger han!
Scolla
Scolla sørger for at lave mad til de mange lokalt ansatte, vi har her på højskolen. Et job, hun har haft siden 2015. Hendes arbejdsplads er i Staff House, hvor hun disker op med en masse lækre swahiliretter; ugali, pilau, oksekød, bønner, ris og fisk.
Hassan
Hassan har arbejdet som kok på højskolen siden 2015. Han kan allerbedst lide at lave special tuna – fordi det er en hurtig ret. Hassan skruer gerne op for musikken i køkkenet. Han elsker nemlig at danse; især til storhittet Baba Lao. Når han ikke arbejder eller danser, er han dog også ret glad for at sove, siger han.
Makame
Makame arbejder som kok i højskolens køkken, og her har han været siden 2019. Han elsker at lave spaghetti bolognese til eleverne og andre sultne munde. Ved siden af arbejdet tonser han derudaf til fodbold, hvor han er en habil forsvarsklippe. Og på tv hepper han på Manchester United!
Regina
Regina har været en stor del af højskolen siden 2009, hvor hun som husholderske gør rent og vasker tøj. Sommetider lærer hun også elever og gæster, hvordan man laver traditionel swahili-mad. Ved siden af arbejdet synger Regina kor i sin lokale kirke, og så kan hun godt lide at træne yoga og at danse.
Tumain
Tumain har arbejdet i køkkenet som kok og opvasker siden 2017. Hendes livretter er chapati (lokalt fladbrød) og frugt. Især vandmelon. Når hun ikke arbejder bor hun i Paje med sin mand og to børn. Hun kan godt lide at slappe af og synge – især sangen ”Hallelujah”.
Zulfa
Zulfa har siden 2014 svunget kødgryderne i køkkenet, hvor hun især godt kan lide at lave beef stroganoff og special tuna. Hun kommer fra Dar Es Salaam, men bor nu i Paje med sin mand og sin pige. Hun drømmer om en dag at blive en forretningskvinde, som køber og sælger kjoler og sko.
Bi-Salama
Bi Salama er husholderske og står for at vaske tøj og linned. Til dagligt bliver hun kaldt ”bi Salama”, fordi hun er ældre end de andre ansatte – og ”bi” kommer fra ”bibi”, som betyder bedstemor på swahili. Hun bor i Paje med sin mand, som hun sammen med har fem børn.
Faima
Faima har siden 2017 arbejdet på højskolen, hvor hun gør værelser rent. Hun kommer oprindeligt fra Iringa på fastlandet, men bor nu i Paje. Når hun ikke arbejder, kan hun godt lide at danse. Særligt til traditionelt afrikansk musik.
Amani
Amani har i fire år arbejdet som sikkerhedsvagt om natten. Han kommer fra masailandsbyen Kiteto på fastlandet, men flyttede til Zanzibar for at finde arbejde. Når han har fri, kan han godt lide at være sammen med sine mange masaivenner enten på stranden eller på hotellet overfor højskolen.
Haji
Haji har siden 2019 arbejdet som sikkerhedsvagt på højskolen om natten. Han kommer fra Uzi Island på Zanzibar, men bor nu her i Paje. Ved siden af arbejdet kan han godt lide at spille fodbold. Han spiller både med til Staff-fodbold og på et fodboldhold i landsbyen, hvor han er midtbanespiller.
Aron
Aron er sikkerhedsvagt på skolen og har været det siden 2016. Han kommer fra Kigoma på fastlandet, men bor nu med sin familie i Paje, hvor han elsker at dyrker grøntsager og frugt. Både vandmelon, kasawa (lokal rodfrugt) og banan. Derudover kan han godt lide at cruise rundt på sin motorcykel.
Neema
Neema har været ansat på højskolen siden 2006, og er derfor én af dem, der har været her allerlængst. Hun er vores allesammens massør, der med sine hænder kan løsne op for spændinger og sportsskader. Neema er altid smilende og glad – og så elsker hun at optræde med en sang. ”Min gospel kommer lige fra hjertet,” som hun siger.
Ali
Ali sidder på højskolens kontor, hvorfra han har styr på alt, der har med penge at gøre. Han har nemlig siden 2017 været ansat som skolens revisor. Ved siden af sit arbejde er Ali en dedikeret fodboldspiller, der med sine lange fodboldsokker tonser op og ned ad banen som Center Back. Når han skal slappe af, kan han godt lide at læse sportsmagasiner, hvor han bl.a. læser om sine helte fra Manchester United.
Abdulla
Abdulla har siden 2008 arbejdet som handyman på højskolen. Det er ham, der sørger for at reparere, hvis noget af i stykker, ham der sætter hylder op og ham, der bygger nye møbler som reoler, stole, sofaer, borde mm. Selv når han har fri, arbejder han. Hjemme sørger han nemlig også for at bygge nye møbler og fikse ting.
Dickson
Dickson har arbejdet på skolen siden 2018. Her er han gartner, og om fredagen mikser han drinks i fredagsbaren som bartender. Han kan især godt lide at lave konyagi/tonic (den lokale gin). Ved siden af jobbet kan han godt lide pole pole tid, og så spiller han også tromme i højskolens lokale simba band.
FAQ’s vedrørende Om skolen
Hvad kan jeg lave i min fritid?
I din fritid kan du dykke ned i Tanzanias forunderlige mangfoldighed. Du kan tage på lokale udflugter, omgås med beboerne i byen, besøge markeder eller spise lokal mad på øens mange spisesteder. Udforsk øen på scooter eller brug en weekend på at opleve Dar es Salaam. Vi opfordrer dig klart til at udforske og opleve kulturen omkring dig, samtidig med at du nyder fællesskabet på Højskolen.
Hvad sker der om aftenen?
Når solen går ned bag palmerne, har du masser af muligheder for at nyde tiden. Du kan deltage i brætspil og andet sjovt, bare slappe af og lytte til musik med vennerne, eller måske er du mere til en stille aften ved bålet. Aftnerne er også et fantastisk tidspunkt at hænge ud med vores lokale personale, som elsker en god udfordring, uanset om det gælder bordtennis, pool, dart, eller hvem der kan holde sig længst tid på vores slackline. Er du mere til det kreative, kan du også tegne, male eller deltage i andre kunstneriske aktiviteter. Vi sørger altid for at oprette en masse elevudvalg, så fester og input af interesser udspiller sig løbende. Blandt disse udvalg finder man også et filmudvalg og et Champions League-udvalg, som begge kan ses på storskærm og TV alt efter interesse.
Hvad får man at spise?
På Zanzibar Højskolen tilbyder vi en varieret og nærende menu, der er designet til at imødekomme vores elevers forskellige smagsløg og ernæringsbehov. Vi har tre hovedmåltider om dagen og frugt hver eftermiddag. Vi fokuserer på at bruge friske, lokale ingredienser for at sikre kvalitet og smag. Vores måltider omfatter et bredt udvalg af retter, der inkluderer vegetariske, veganske og kødholdige valgmuligheder. Har du allergier gør vi os altid umage for at imødekomme disse.
Læs mere om vores højskoleophold i udlandet.