Sidst opdateret 29.05.2020 kl. 15.00

Højskoleelever tilbage i Danmark

Onsdag aften d. 25. marts landede vores elever og højskolelærere i Danmark efter en flyvetur fra Zanzibar i Tanzania. Det har været nogle hektiske døgn, men vi er glade for, at det lykkedes os at bringe vores elever til Danmark med et chartret fly. Vi vil gerne takke Udenrigsministeriet for det utrolige gode samarbejde, forsikringsselskaberne som kunne træde hurtigt til og give vores elever ro i maven, samt vores uundværlige lokale samarbejdspartnere på Zanzibar.

Eleverne er naturligvis meget kede af, at deres højskoleophold slutter før tid, men er forstående for situationen og de holdt humøret højt med hinanden og fællessang på hjemturen. Elevernes dagligdag har ikke været præget af situationen, og de har med få forbehold kunnet fortsætte deres højskoleophold på Zanzibar. Trods dette er det dog lettede højskoleelever, som landede i Danmark sent onsdag aften.

Zanzibar Højskolen har været i tæt kontakt med både dansk politi og Udenrigsministeriet, som begge opfordrer elever og lærere at gå i selvvalgt karantæne, samt overholde de danske myndigheders vejledninger.

Her kan du læse mere om elevernes hjemrejse fra Zanzibar.

TV2 Nyheder

Jyllandsposten

Ekstra Bladet

Zanzibar Højskolen suspenderer driften pga. COVID-19

Det er med stor beklagelse, at Zanzibar Højskolen må suspendere forårsholdet 2020 og pause al drift af skolen på ubestemt tid.

Suspensionen sker efter at de tanzanianske myndigheder har beordret alle skoler og kostskoler i landet lukket i indtil videre 30 dage for at mindske risikoen for COVID-19-smitte. Forbuddet gælder også Zanzibar Højskolen.

Skolen vil således lukke senest den 26. marts 2020.

Da alle elever er myndige og rejser på personlige billetter til og fra Zanzibar, kan skolen juridisk ikke beordre eleverne til at afbryde deres rejse og tage tilbage til Danmark. Men vi opfordrer kraftigt alle elever til at efterleve myndighedernes anbefaling om at vende tilbage til Danmark. Højskolen har i samarbejde med elevernes rejsebureau og rejseforsikringsselskaber og i tæt dialog med Udenrigsministeriet sørget for hjemtransport til alle elever.

Højskolen har således i samarbejde med forsikringsselskaberne chartret en dansk passagererjet, der vil lette fra Danmark tirsdag den 24/3 for at hente eleverne direkte i Stonetown på Zanzibar. Vi forventer ankomst i Aalborg onsdag aften.

Skolens COVID-19-beredskab, som hidtil har garanteret eleverne lægeligt tilsyn, ekstra sikkerhed samt potentiel evakuering vil ophøre, når skolen lukker.

Vi kender endnu ikke konsekvenserne af denne uforudsigelige og ekstraordinære situation, men det er skolens intention pr. kulance at kompensere eleverne på den ene eller anden måde. Skolens ledelse og bestyrelse vil fter hjemkomsten udarbejde et forslag til sådan en kompensation.

Skulle COVID-19-situationen normaliseres i løbet foråret, vil vi overveje at genoptage forårsholdet med udskudt afslutning. Dette kræver dog, at forbuddet mod kostskoler er ophævet og de danske myndigheder vurderer det forsvarligt at rejse ud igen.

Zanzibar Højskolen beklager meget denne ulykkelig situation. Vores tanker går til de elever, der nu må afbryde deres ophold, men også til de 53 kollegaer, vi lønner og har ansvaret for på Zanzibar. Vi glæder os til at vende tilbage til vores smukke skole med et fuldt efterårshold til august.

Spørgsmål bedes rettet på mail: info@zanzibar-hojskolen.dk

Næste elevhold

Det er med stor forventning og forhåbning om, at vi til oktober 2020, kan vende tilbage med et fyldt elevhold til vores fantastiske højskole på Zanzibar. Et elevhold, som vi (heldigvis) har haft mulighed for at kunne udskyde nogle måneder. Vi er snart klar på en masse flere vidunderlige eventyr, når vi kommer dertil!

For nyligt udsendte Tanzania en officiel udmelding om en genåbning af turismen i landet, læs mere her: PUBLIC NOTICE

Vi har netop nu et næsten fyldt efterårshold, hvilket betyder, at vi kun har meget få pladser tilbage. Ønsker du en af disse pladser, anbefaler vi, at du pt. ikke tilmelder dig via vores tilmeldingsformular. I stedet bør du sende en tilkendegivelse til os på mail om, at du ønsker at deltage på holdet til oktober 2020. Skriv i mailen, dit fulde navn, tlf nr, og hvilket hold du ønsker at blive tilmeldt. Når dette sker, vil vi behandle ansøgningerne efter først-til-mølle-princippet og herefter lave en endelig tilmelding.

Her kan du sende din tilkendegivelse: info@zanzibar-hojskolen.dk