Skip to main content

COVID-19

Sidst opdateret 15.03.2021 kl. 11.20

Hvordan håndterede Zanzibar Højskolen Covid-19 situationen i marts?

 

Covid-19 var en speciel situation der faldt uden for, hvad vi før har oplevet. Men efter en grundig gennemgang og overordnet vurdering, valgte vi ud fra nedenstående punkter, at det var sikkert og forsvarligt at blive på Zanzibar:

·       Vi var ikke en udsat målgruppe

·       Smittetallet var væsentligt lavere end i Danmark

·       Vi havde trygge og sikre rammer, med mulighed for selvisolering, forplejning m.m. på skolen, hvis det blev nødvendigt

·       Vi vidste vi havde god dansk lægehjælp til rådighed (dansk lægehjælp på skolen, samt VIP-service på private hospitaler)

·       Vi var i tæt dialog med den danske ambassade i Dar Es Salaam, som på daværende tidspunkt rådede os til at blive, da de så os som fastboende i Tanzania

·       Vi havde som allersidste back-up plan en aftale med et dansk flyselskab, som havde mulighed for at flyve ned og hente os med få dages varsel, hvis det virkelig gjaldt.

Her udarbejdede vi en beredskabsplan og tydeliggjorde vores fremgangsmåde for alle elever. Vi lod det herefter være op til den enkelte elev og deres pårørende, at vurdere om man ønskede at blive. Det valgte ca. 80% med opbakning fra deres bagland i Danmark.

Vi endte dog alligevel med at måtte rejse hjem, da Covid-19 situationen tog en drejning på to punkter, vi ikke havde forudset.

1.     A) Tanzania og Zanzibar foretog en lock down der indebar, at alle kostskoler skulle lukke.

2.     B) Flyselskaberne aflyste deres ruter over hele verden.

Da Zanzibar Højskolen selvfølgelig vurderer vores elevers sikkerhed fremfor alt, var der ingen tvivl om, at vi måtte suspendere opholdet og tage til Danmark. Det var ikke muligt, at om booke vores hjemrejsebilletter og vi iværksatte derfor selv ovenstående plan og hentede alle vores elever og undervisere sikkert hjem til Danmark i et privat lejet fly.

Efterfølgende har vi lavet online undervisning, samt udarbejdet tre forskellige kompenseringspakker til alle hjemsendte elever.

 

Højskoleelever tilbage i Danmark

 

Til trods for at forårsholdet 2020 stoppede alt for brat for os alle, og at vores elever naturligvis var meget kede af, at deres højskoleophold sluttede før tid, så var der stor forståelse for situationen fra alle elever og alle holdt humøret højt i fællesskab. Vi fortsatte med online undervisning, online fredagsbar, online fællessang, online morgentræning og andre fede online tiltag, vi kunne finde på, da vi igen landede på dansk jord. Zanzibar Højskolen var i tæt kontakt med både dansk politi og Udenrigsministeriet, som opfordrede elever og lærere at gå i selvvalgt karantæne, samt overholde de danske myndigheders vejledninger.

Her kan du læse mere om elevernes hjemrejse fra Zanzibar.

TV2 Nyheder

Jyllandsposten

Ekstra Bladet