Skip to main content

Inden jeg startede på Zanzibar Højskolen og som elev på HOZ, havde jeg mange tanker om, hvorledes det ville være at være HOZ-elev og om, hvorledes HOZ og ZAS-elever havde med hinanden at gøre. Derudover var jeg nervøs for om, hvordan jeg ville agere et sted jeg aldrig havde været før med en helt anden kultur samt andre levevilkår.

Jeg havde først og fremmest valgt at tage på Zanzibar Højskolen, fordi den fremmede kultur interesserede mig, men at man på samme tid kunne kombinere dette med at gå på skole med andre mennesker, der havde samme eller andre interesser. Derfor betød det meget for mig, at få mange nye bekendtskaber, at dele 4 måneder med.

Da jeg startede på skolen fandt jeg ud af, at HOZ og ZAS elever har enormt meget med hinanden at gøre. Man kan se Zanzibar Højskolen som én samlet skole, men med to forskellige linjer. ZAS, hvor man bliver undervist og HOZ, hvor man selv underviser. Efter undervisning og andre aktiviteter er man samlet på tværs og i fritid samt i weekender er man også sammen. – Så nye bekendtskaber får man!

Det at være HOZ elev skiller sig ud på den måde, at man får et andet indblik i den afrikanske kultur og man kommer tættere på lokalsamfundet på en helt anden måde. Dagligdagen er anderledes, da man selv skal ud og undervise og man kommer ud for at skulle stå på egne ben.

Jeg er utrolig glad for at jeg valgte HOZ! Jeg har fået utrolig meget hjem med i min rygsæk som jeg benytter i min dagligdag. Jeg tror én af de bedste ting, er tålmodighed. Pole pole kulturen og det, at tage ting med ro, har givet mig en helt særlig ro omkring ting, hvor jeg normalt ikke havde nogen form for tålmodighed. Derudover har jeg lært, at der altid er en plan C, hvis ikke plan A og B virkede.

Alle 4 måneder på Zanzibar Højskolen har været helt fantastisk! Jeg har fået venner for livet og jeg har fået end masse minder med som jeg altid vil kunne se tilbage på!