Skip to main content
frivillig med lkoale

Zanzibar Højskolens elever har støttet tre lokale organisationer, som arbejder for at forbedre forholdene for kvinder og børn på Zanzibar

Wow! Vores seje elever har indsamlet 7,5 millioner shillings (21.500 kr).

Pengene blev i går blevet overrakt til tre lokale organisationer, der på forskellig vis arbejder for at forbedre forholdene for lokalbefolkningen på Zanzibar.

Donationen vil blandt andet blive brugt til et bibliotek, som skal give flere lokale børn adgang til bøger og undervisning.

”Vi skal bruge pengene til at købe bøger, bænke og reoler til vores lille bibliotek. Vi vil gerne gøre bøger og undervisning tilgængeligt for alle børn – også de børn, som ikke går i skole,” siger Rashid Mwinyi, som står i spidsen for organisationen Pamoja Youth Initiative.

”Vi er meget taknemmelige for donationen og for vores venskab med Zanzibar Højskolen,” tilføjer han.

Organisationen Zanzibar International Student Network (ZISNET) skal derimod bruge donationen fra Zanzibar Højskolen til at hjælpe lokale kvinder ud på arbejdsmarkedet. Med pengene fra højskolen kan ZISNET betale for nye symaskiner – og uddanne en gruppe kvinder i at bruge dem.

”Vi har en klasse med 16 kvinder, som vi uddanner til at blive entreprenører og arbejde som syersker. Nu kan vi både betale for symaskinerne og gøre kvindernes uddannelse gratis,” siger Bakar Juma, som er formand for ZISNET.

 

Endelig har højskoleeleverne også valgt at støtte fodboldholdet ”Woman Fighters” fra Stone Town. De muslimske fodboldkvinder kæmper for at ændre en indgroet kultur for, at fodbold kun er for mænd.

”Vi tror på, at kvinder kan spille fodbold og deltage i alle andre aktiviteter ligesom mænd,” siger Nassra Mohamed, som er træner og medgrundlægger af Woman Fighters.

”Donationen fra Zanzibar Højskolen er en stor hjælp. Vi vil bruge pengene til at købe bolde, trøjer og sko til vores spillere.”

Eleverne fra Zanzibar Højskolen har blandt andet indsamlet de mange penge ved en auktion, hvor de solgte tøj, slik, hindbærsnitter, tjenester og mere eller mindre vanvittige oplevelser til hinanden.

Herudover har alle elever ved opholdets start doneret 1.000 kr til frivilligt arbejde. Størstedelen af disse penge er blevet brugt til vores daglige frivillige projektarbejde, men restbeløbet er nu blevet givet videre til de lokale organisationer.

Gårsdagens overrækkelse af donationen fra eleverne blev efterfulgt af en fodboldkamp, hvor højskolens elever og ansatte dystede med og mod repræsentanter fra de tre organisationer.

Læs mere om frivilligt arbejde i Afrika.