Skip to main content

Sabbatår i udlandet

Tag med Zanzibar Højskolen og fyld rygsækken med undervisning, adventures, kultur, nye venskaber for livet og point til kvote 2. 

Play Video

Tag dit sabbatår i udlandet

Kombiner højskole, rejse, kulturoplevelser & adventures

Finder du kortet frem, bevæger dig mod Afrika og Zanzibars østkyst – så finder du Zanzibar Højskolen i landsbyen Paje. Omgivet af pulverhvide sandstrande og det krystalklare indiske ocean – et paradis for ny læring, kulturelle oplevelser og nye venskaber. At tage sit sabbatår i udlandet hos os er en investering i dig og i din fremtid!

Vores filosofi er, at vi skal have det sjovt. Du vil opleve højt engagerede undervisere, der tager dig med rundt i den afrikanske kultur på godt og ondt. Du vil få den afrikanske muld godt ind under huden, når vi sammen arbejder med lokale projekter for at gøre en forskel. Vi ønsker ikke at redde verden, men bygge videre på det grundlag, der er – og skabe et endnu bedre rum for udvikling og udveksling af ideer på tværs af kulturer. Tager du med på vores rejse, forventer vi, at du lader eventuelle fordomme blive hjemme og ser på landet med nye øjne – gør du det, lover vi et sabbatår i udlandet, der vil udvikle dig som menneske. 

Sabbatår i Afrika

Et sabbatår i Afrika er en ideel mulighed for at udforske Afrikas mangfoldige og velkomne kultur. Ligeledes kommer du til at forstå og udforske naturen – her har du altid sand mellem tæerne og en palme inden for rækkevidde. Zanzibar er kendt som et tropisk paradis og turister ynder at besøge øen og nyde solen og de luksuriøse hoteller. Og selvom det alt sammen lyder dejligt, så sætter vi stort fokus på andet end kun glansbilledet. Et sabbatår i Afrika vil uden tvivl åbne dine øjne for en verdensdel som er meget anderledes end hvad vi kender til. Eleverne på skolen har et tæt bånd med de lokale ansatte og vi besøger dem i deres hjem og lærer om deres liv i landsbyen.

Rejs i dit sabbatår og foren faglig indsigt og adventures

På Zanzibar Højskolen mener vi, at den bedste læring sker, når vi fordyber os i den virkelighed, som vi er omgivet af. Vi mener det er vigtigt at vi glemmer skolebænken for en stund og i stedet bevæger os væk fra det kendte og trygge. Derfor vil undervisningen tage afsæt i de projekter, som vi vælger at involvere os i. Rejs i dit sabbatår og kombinér lærerige udflugter og daglige oplevelser som er grundlaget for vores undervisning – vi fremlægger og debatterer lokale emner, som basis for forståelse og indsigt. Sammen sætter vi nye perspektiver, som vi konkretiserer i effektive handlingsplaner og efterfølgende omsætter til virkelighed i det frivillige arbejde for dem der har valgt dette linjefag. Udover det frivillige arbejde kan du vælge mellem linjefagene idræt, musik og frivilligt arbejde. 

Tager du dit sabbatår på Zanzibar Højskolen får et mix af skandinavisk og afrikansk tænkning med et ønske om at skabe indsigt og selvrefleksion. Skolen danner de perfekte rammer for et sabbatår i udlandet med faglig og kulturel indsigt, hyggelige fællesaftener, sol og hvide strande og venskaber på tværs af kulturskel.

Rejs i dit sabbatår med Zanzibar Højskolen og lad dig rive med – vi garanterer en højskole rejse med fantastiske oplevelser. En sabbatår rejse, der med garanti vil være med til at definere dig som person.

Rejser i sabbatår

Mange unge rejser i sabbatår og turen kan gå mange steder hen når verdenen ligger åben for ens fødder. Det kan dog være svært at vælge hvor, og ikke mindst hvordan. Nogle vælger grupperejser, andre interrail imens nogle helt tredje tager på højskole. Hos Zanzibar Højskolen kombinerer vi rejse og højskole i tropiske omgivelser. Det er en form for grupperejse for unge fra Danmark og Skandinavien, der først og fremmest bor og går i skole i et andet land, men også rejser rundt i landet og udforsker det i fællesskab. Under højskoleopholdet tager alle eleverne på en 12 dage lang Adventure tur til fastlandet Tanzania hvor oplevelser med mennesker, natur og dyr vil være på programmet. Senere under opholdet har eleverne mulighed for at planlægge deres egen tur, i fællesskab med hinanden i større eller mindre grupper. Her rejser eleverne bl.a. til Uganda, Sydafrika, Sri Lanka, Mauritius eller Maldiverne. Zanzibar Højskolen er altså et valg til dig der vil rejse i sabbatår eller måske søger et alternativt til en grupperejse i dit sabbatår.

Sabbatår rejse – Ideer til dit sabbatår i udlandet

Zanzibar Højskolen er et mekka for dig, der gerne vil opleve samtidig med, at du lærer. Der er mange ideer til dit sabbatår i udlandet og tilbage er der kun at vurdere, hvad der er det rigtige for dig. På Zanzibar Højskolen kan du kombinere høj faglig undervisning og frivilligt arbejde i udlandet med et væld af udfordrende oplevelser og rejser. På den måde kan du få både en personlig og uforglemmelig dannelsesrejse samtidig med at du kan forberede dig på livets næste skridt, hvad end det er studie eller arbejde. Har du spørgsmål til dine muligheder er hos og efter Zanzibar Højskolen, er du altid velkommen til at kontakte os.

Frivilligt arbejde sabbatår

Vi mener at forskelligheden mellem kulturer er både givende og lærerigt for alle parter. På højskolen er det muligt at tage linjetfaget frivilligt arbejde, som udover at bo og modtage undervisning sammen med alle de andre elever, også udfører frivilligt arbejde på en skole i den lokale, Stone Town. Du kan læse mere om faget her. Vi bygger en biograf, arrangerer svømmeundervisning for børn i landsbyen eller arrangerer et ‘beach clean up’ sammen med de lokale. Det er altså helt oplagt for dig der søger et sabbatår med frivilligt arbejde i udlandet.

En dansk højskole i tropiske omgivelser

Zanzibar Højskolen er en dansk højskole placeret på den tropiske ø, Zanzibar, der ligger ud for Tanzanias kyst i Afrika. Her kombinere vi rejse med et klassisk højskoleophold. Det er helt ideelt for dig der søger sabbatår rejser, men ønsker en fast base der fylder din rygsæk med kulturoplevelser, selvindsigt, miljøkendskab, adventures, og point til kvote 2 midt i tropiske omgivelser. 

Vores team består af dedikerede danske undervisere og lokale samarbejdspartnere, som har skabt en fantastisk ramme for et lærerigt og berigende ophold. Udover spændende rejseoplevelser og kulturmøder, kan du vælge mellem fire forskellige linjefag: frivilligt arbejde, idræt, musik og lokale samarbejdsprojekter, hvor du kan gøre en forskel. Vi opfordrer dig til at berige din horisont og fylde din “refleksionsbagage” med nye udfordringer. Kom og oplev Zanzibar Højskolen.

Hvad siger tidligere elever

Zanzibar Højskolen har været med til at danne ramme om de 4 mest fantastiske måneder i mit liv. Jeg har fået venner for livet, både i Afrika og i Danmark.

Olivia Bang

Ville aldri vært opplevelsen foruten. Oppholdet utfordrer dine synspunkter og komfortsoner, gir deg redskaper til å forstå både...

Heidi Strand

Zanzibar højskolen har givet mig masser af vidunderlige, horisont udvidende oplevelser, mit ophold har givet mig venner for livet og forståelse for ...

Christine

Start dit livs eventyr med en sabbatår rejse til Zanzibar!

 

læs mere om opholdet her