Skip to main content

Tag dit sabbatår i udlandet

Finder du kortet frem, bevæger dig mod Afrika og Zanzibars østkyst – så finder du Zanzibar Højskolen i landsbyen Paje. Omgivet af pulverhvide sandstrande og det krystalklare indiske ocean – et paradis for ny læring, kulturelle oplevelser og nye venskaber. At tage sit sabbatår i udlandet hos os er en investering i dig og i din fremtid!

Vores filosofi er, at vi skal have det sjovt. Du vil opleve højt engagerede undervisere, der tager dig med rundt i den afrikanske kultur på godt og ondt. Du vil få den afrikanske muld godt ind under huden, når vi sammen arbejder med lokale projekter for at gøre en forskel. Vi ønsker ikke at redde verden, men bygge videre på det grundlag, der er – og skabe et endnu bedre rum for udvikling og udveksling af ideer på tværs af kulturer. Tager du med på vores rejse, forventer vi, at du lader eventuelle fordomme blive hjemme og ser på landet med nye øjne – gør du det, lover vi et sabbatår i udlandet, der vil udvikle sig som menneske.

Tag på en rejse i sabbatår

Sabbatår i Afrika

Et sabbatår i Afrika er en ideel mulighed for at udforske Afrikas mangfoldige og velkomne kultur. Ligeledes kommer du til at forstå og udforske naturen – her har du altid sand mellem tæerne og en palme inden for rækkevidde. Zanzibar er kendt som et tropisk paradis og turister ynder at besøge øen og nyde solen og de luksuriøse hoteller. Og selvom det alt sammen lyder dejligt, så sætter vi stort fokus på andet end kun glansbilledet. Et sabbatår i Afrika vil uden tvivl åbne dine øjne for en verdensdel som er meget anderledes end hvad vi kender til. Eleverne på skolen har et tæt bånd med de lokale ansatte og vi besøger dem i deres hjem og lærer om deres liv i landsbyen.

Sabbatår rejser i Afrika

Rejs i dit sabbatår og foren faglig indsigt og frivilligt arbejde

På Zanzibar Højskolen mener vi, at den bedste læring sker, når vi fordyber os i den virkelighed, som vi er omgivet af. Vi mener det er vigtigt at vi glemmer skolebænken for en stund og i stedet bevæger os væk fra det kendte og trygge. Derfor vil undervisningen tage afsæt i de projekter, som vi vælger at involvere os i. Rejs i dit sabbatår og kombinér lærerige udflugter og daglige oplevelser som er grundlaget for vores undervisning – vi fremlægger og debatterer lokale emner, som basis for forståelse og indsigt. Sammen sætter vi nye perspektiver, som vi konkretiserer i effektive handlingsplaner og efterfølgende omsætter til virkelighed i det frivillige arbejde.

Tager du dit sabbatår på Zanzibar Højskolen får et mix af skandinavisk og afrikansk tænkning med et ønske om at skabe indsigt og selvrefleksion. Skolen danner de perfekte rammer for et sabbatår i udlandet med faglig og kulturel indsigt, hyggelige fællesaftener, sol og hvide strande og venskaber på tværs af kulturskel.

Rejs i dit sabbatår med Zanzibar Højskolen og lad dig rive med – vi garanterer en rejse gennem Afrika med fantastiske oplevelser. Et sabbatår, der med garanti vil være med til at definere dig som person.

Rejser i sabbatår

Mange unge rejser i sabbatår og turen kan gå mange steder hen når verdenen ligger åben for ens fødder. Det kan dog være svært at vælge hvor, og ikke mindst hvordan. Nogle vælger grupperejser, andre interrail imens nogle helt tredje tager på højskole. Hos Zanzibar Højskolen kombinerer vi rejse og højskole i tropiske omgivelser. Det er en form for grupperejse, hvor du sammen med 100 andre unge fra Danmark og Skandinavien først og fremmest bor og går i skole i et andet landet, men også rejser rundt i landet og udforsker det i fællesskab. Under højskoleopholdet tager alle eleverne på en 12 dage lang Adventure tur til fastlandet Tanzania hvor oplevelser med mennesker, natur og dyr vil være på programmet. Senere under opholdet har eleverne mulighed for at planlægge deres egen tur, i fællesskab med hinanden i større eller mindre grupper. Her rejser eleverne bl.a. til Uganda, Sydafrika, Sri Lanka, Mauritius eller Maldiverne. Zanzibar Højskolen er altså et valg til dig der vil rejse i sabbatår eller måske søger et alternativt til en grupperejse i dit sabbatår.

Unge rejser i sabbatår

Frivilligt arbejde sabbatår

Vi mener at forskelligheden mellem kulturer er både givende og lærerigt for alle parter. På højskolen er det muligt at tage volontørlinjen, som udover at bo og modtage undervisning sammen med alle de andre elever, også udfører frivilligt arbejde på en skole i Stone Town. Du kan læse mere om volontørlinjen her. Alle eleverne på skolen bliver dog introduceret for frivilligt arbejde da vi laver projekter i samarbejde med de lokale. Vi bygger en biograf, arrangerer svømmeundervisning for børn i landsbyen eller arrangerer et ‘beach clean up’ sammen med de lokale.

Tag dit sabbatår i udlandet

Et rejse sabbatår – Ideer til dit sabbatår i udlandet

Zanzibar Højskolen er et mekka for dig, der gerne vil opleve samtidig med, at du lærer. Der er mange ideer til dit sabbatår i udlandet og tilbage er der kun at vurdere, hvad der er det rigtige for dig. På Zanzibar Højskolen kan du kombinere høj faglig undervisning og frivilligt arbejde i udlandet med et væld af udfordrende oplevelser og rejser. På den måde kan du få både en personlig og uforglemmelig dannelsesrejse samtidig med at du kan forberede dig på livets næste skridt, hvad end det er studie eller arbejde. Har du spørgsmål til dine muligheder er hos og efter Zanzibar Højskolen, er du altid velkommen til at kontakte os.