Skip to main content

Hands On Zanzibar

Frivilligt arbejde og

højskole i udlandet

Højskoleophold med frivilligt arbejde

Gør en forskel

Brænder du for at lave frivilligt arbejde i Afrika og opleve swahilikulturen helt tæt på – så er Hands on Zanzibar noget for dig. Hands on Zanzibar skiller sig ud fra vores originale højskoleophold, ved at man skal arbejde mere som volontør i lokalsamfundet og har færre højskolefag. Samtidig vil du være en del af det unikke højskolefællesskab, hvor masser af sjov, aktiviteter og nye venskaber venter.

Typisk hverdag på

Hands on Zanzibar

Video fra tidligere elever til dig

Play Video

Hvad får du med dig, når du rejser til Afrika med os?

Undervisning

Du starter med et 10 dages intensivt swahili-sprogkursus. Derefter følger et spændende undervisningsforløb med fagene kulturforståelse, udvidet swahili og didaktik, hvor du bliver klædt på til at undervise lokale børn og unge, samt voksne masaier i engelsk eller matematik. Du vil efter opholdet få et certifikat med den undervisning du har modtaget og at du har arbejdet frivilligt i udlandet. Højskole i udlandet, volontørophold, frivilligt arbejde i Afrika

Læs mere om undervisning

Frivilligt arbejde

Giv dig selv en udfordring! Stå foran en klasse i en lille landsbyskole eller et par voksne masaier, der skal undervises i engelsk eller matematik. Vores tilgang til det frivillige arbejde er, at det skal være et sjovt og ligeværdigt samarbejde på tværs af kulturer. Derudover vil du én gang om ugen indgå i et lokalt samarbejdsprojekt med højskoleopholdet. Her vil du lære redskaber, der er nødvendige ved opstart og gennemførsel af projektarbejde i udlandet.

Læs mere om frivilligt arbejde

Adventure-tur og rejseuge

De fleste som deltager på Hands on Zanzibar, vælger at tage med på en uforglemmelig 12 dages adventure-tur til fastlandet Tanzania med imponerende hiking, storslået safari og et tæt møde med fremmede kulturer. Derudover har du en uge fri til at rejse ud med dine nye venner. Bungy jump i Zambia, roadtrip i Rwanda eller bestigning af Kilimanjaro. Ja… Afrika ligger åben for dine fødder.

Se mere om vores adventures

Dykning, kitesurfing og Watersport

At være volontør er et fantastisk eventyr i sig selv, men som elev på Hands on Zanzibar har du også mulighed for at få mere sus i maven. Du kan tage dykkercertifikat eller prøve kræfter med kitesurfing. I fritiden er der også masser af muligheder for at tage på opdagelse rundt på Zanzibar, snorkle med delfiner, se vilde aber, spille beach-volleyball eller slappe af med en bog på stranden.

Se mere om dykning, surfing og watersport

Fritid og fællesskab

På Hands on Zanzibar er du en del af fællesskabet på lige fod med eleverne på højskoleopholdet. I introugerne er der lærerig teambuilding for alle, så der er skabt en god og social grobund. At rejse i Afrika med nye venner med samme interesse, forstærker de intense oplevelser og giver et stærkt sammenhold. Det hjem du får hos os er unikt for en højskole i udlandet.

Kulturelt

At tage på højskole i udlandet, ikke mindst i Afrika, er en stor øjenåbner for kulturens mangfoldigheder. Vi ønsker at bidrage til et mere nuanceret billede af Afrika som den tredje verden. Du vil opleve Afrika på godt og ondt, i rigdom og fattigdom, i kaos og idyl – og ja, du vil elske det! Du vil lære din egen kultur bedre at kende, og du vil med sikkerhed befinde dig godt i swahilikulturen.

Fire måneders oversigt over højskoleopholdet

Første 10 dage – Introduktion og swahili intensiv

Swahili • Introduktion til lokalsamfundet

Du starter med et spændende 10 dages intensivt swahili-sprogkursus. Der vil være introduktion til skolens område og den lokale landsby. Derudover vil der være hyggelige aftener med bål og sjove indslag, så vi så småt kan begynde at lære hinanden at kende.

Uge 1 – Højskolelinjen ankommer

Teambuilding • Projekt

Højskolelinjen ankommer til Zanzibar, og vi giver dem en varm velkomst. Derefter følger en uge, hvor vi skal lære hinanden godt at kende gennem sjov og lærerig teambuilding. Derudover vil det frivillige arbejde med de lokale projekter blive introduceret, og I vil få et godt afsæt til at arbejde med lokalsamfundet.

Uge 2-3 Aktivitetsuger med undervisning & Watersport

Dykning • Undervisning • Projekt • Workshops

De af jer der vil tage dykkercertifikat springer ud i det, og kan opleve det skønne liv på koralrevet ud for Paje. Derudover vil I starte jeres undervisning i kulturforståelse, tage på spændende udflugter og få introduktion til didaktik og undervisningsplanlægning. Vi arbejder videre med de lokale projekter, og vil derudover tilbyde forskellige workshops og debataftener.

Uge 4-6 Frivilligt arbejde og undervisning

Frivilligt arbejde • Kulturforståelse • Projekt • Swahili

Det er nu I skal ud at undervise. I vil i små grupper undervise på den lokale skole tre gange om ugen, hvor I vil lære børnene engelsk eller matematik. Derudover vil I en-to gange om ugen have engelskundervisning med voksne masaier. I vil samtidig fortsætte med swahili og følge faget ’kulturforståelse’ sammen med højskoleopholdet. De lokale projekter kører derudaf og I vil begynde at have et godt kendskab til, hvordan tingene fungerer på Zanzibar.

Uge 7-8 Adventure-tur

Safari • Hiking • Eventyr

Nu bliver det vildt! Hvis du har lyst, skal du pakke rygsækken og tage med på en 12-dages tur til fastlandet sammen med højskoleopholdet. Her venter storslået natur, safari i verdensklasse og et tæt møde med den tanzanianske kultur.

Uge 9-12 Frivilligt arbejde og undervisning

Frivilligt arbejde • Kulturforståelse • Projekt • Swahili

Tilbage i hjemlige omgivelser på Zanzibar fortsætter I undervisningen på de lokale skoler og undervisning af masaier. Derudover fortsætter du med at lære mere om begrebet kultur i kulturforståelse, du har udvidet swahili og de lokale projekter med højskoleopholdet er i fuld gang.

Uge 13-14 Rejseuge

Backpacking • Kilimanjaro • Zambia m.m.

Denne uge er jeres mulighed for at rejse på egen hånd. Sammen med nye venner kan du f.eks. rejse til Victoria Falls i Zambia og springe bungyjump eller tage på roadtrip i Sydafrika. Du kan også tage udfordringen op og bestige Afrikas højeste bjerg; Kilimanjaro. Kun rejselysten sætter grænser!

Uge 15-16 Undervisning og afslutning

Frivilligt arbejde • Projekt • Kulturforståelse • Swahili • Afslutning

Undervisningsfagene afrundes, du afslutter undervisningen på skoler og af masaier, og de lokale projekter slutter af med en overlevering til næste hold. Vi ser tilbage på de sidste fire måneder og rundt på vores nye venner for livet. Vi hygger, fester, danser, griner, græder og nyder livet i fulde drag!

Afrejse og priser

Efterår 2023

10.08.23 – 13.12.23*

73.392 DKK

Forår 2024

10.02.24 – 20.06.24*

74.309 DKK

Efterår 2024

10.08.24 – 13.12.24*

75.238 DKK

* Datoerne er +/- et par dage indtil flybilletter er endeligt købt.

Early Bird

Få 1000 kr. i lommepenge til forbrug!

Start forårshold: tilmeldingsfrist for at få early bird udløber d. 22. september

Start efterårshold: tilmeldingsfrist for at få early bird udløber d. 30. marts

Dit højskoleophold i udlandet starter nu!

Ansøg nu
overvejer du?

Hvad er inkluderet?

Fly

Tur retur fra København

Mad og drikke

Alle måltider og drikkevand er fuldt inkluderet på højskolen samt på  vores udflugter under samtlige måneder.

Bolig

På højskolen deler du en hyggelig bolig med 4-5 personer.

Swahili kursus

Intensivt swahili kursus på Zanzibar 10 dage før højskolens opstart.

Donation til frivilligt arbejde på 1000 DKK

Pengene går ubeskåret til de samarbejdsprojekter vi er fælles om med lokalbefolkningen

Mulige tilvalg

PADI dykkercertifikat fra ca. 440$

Vælg mellem 4 forskellige specialdesignede dykker pakker, hvor der er noget for enhver smag.

Kitesurfing fra ca. 111$

Vælg mellem 3 forskellige specialdesignede kitesurfing pakker. Der er noget til alle niveauer.

Bølge surfing/Watersport fra ca. 70$

Vælg mellem én eller flere vandsportsaktiviter. Eksempelvis surf, snorkeling eller SUP (stand up paddling).

Adventure tur og udflugter +11.817DKK*

12 dages ubeskrivelig safari og adventure tur til mainland Tanzania, samt samtlige udflugter og eventyr med højskolen.

*Der tages forbehold for prisstigninger ved hvert hold

Hvad siger tidligere elever om deres rejse til Afrika?

“Jeg er utrolig glad for at jeg valgte HOZ! Jeg har fået utrolig meget hjem med i min rygsæk som jeg benytter i min dagligdag. Jeg tror én af de bedste ting, er tålmodighed. Pole pole kulturen og det, at tage ting med ro, har givet mig en helt særlig ro omkring ting, hvor jeg normalt ikke havde nogen form for tålmodighed. Derudover har jeg lært, at der altid er en plan C, hvis ikke plan A og B virkede.”

– Katrine Holmgaard Knudsen

“Når jeg så står i dag og kigger tilbage på mine oplevelser kan jeg ikke være mere glad for at jeg valgte Hands on Zanzibar. Mødet med en ny kultur var meget øjenåbnende, en kultur jeg kom meget tæt på fordi jeg havde så meget med lokalbefolkningen at gøre.”

– Magnus Juelsborg Karsten

Informationsmøder

Vi glæder os til at møde dig og fortælle dig mere om livet på Zanzibar Højskolen og alle de fantastiske oplevelser som kan vente dig. Nedenstående informationsmøder er til dig der rejser eller overvejer at deltage i februar-holdet 2023 eller senere hold.

28. marts 2023 • 18.00-19.30

Aarhus

LYNfabrikken, Vestergade 49b, Aarhus

Se event

30. marts 2023 • 18.00-19.30

København

Grøndal Multicenter, Hvidkildevej 64, 2400 Brønshøj

Se event

Er du forhindret i at deltage?

Se vores fulde informationsvideo, lavet af tidligere elever til dig

Tag med på Hand on Zanzibar!

Ansøg nu

Overvejer du...