Noget for enhver smag

Hav, regnskov og kultur

Zanzibar har masser at byde på. Det turkis blå Indiske Ocean indbyder til mange forskellige aktiviteter under og over havets overflade. Øen kan dog meget mere, og byder også på spændende historiske oplevelser, regnskov, aber og store landskildpadder.

Læs mere om vores adventure rejser her

Til vands

Dykning

Zanzibar byder på dykning i verdensklasse. Zanzibar er omringet af varmt krystalklart vand og smukke koralformationer, der gør det til det perfekte dykkersted for både begyndere og øvede dykkere. Vandet byder på farvestrålende fisk, delfiner, rokker, blæksprutter og skildpadder.

Kitesurfing

Zanzibar er paradis for kitesurfere. Vind- og strandforholdene er perfekte for denne hastigt voksende sport. Det er ikke en disciplin man kommer sovende til, men viljestyrke kombineret med god tålmodighed skal nok få dig op på brættet. Der er gode muligheder for både begyndere og erfarne kitesurfere.

Bølgesurfing

Bølgesurfing er nyt på Zanzibar, men er hastigt voksende. Stedet er for begyndere til øvede, og du får introduktion og et surfbræt, der passer til dit niveau. Mærk en fantastisk følelse af frihed når du suser afsted på en bølge under den blå himmel med udsigt til hvid sandstrand og palmer.

Stand-up-paddleboard

Sejl afsted på paddleboard og oplev Zanzibars skønne natur. Denne tur tager der rundt langs kysten på Zanzibar, hvor du kan opleve mangroveskov helt tæt på samt de skønne kyststrækninger med sand og palmer. Der er ro til at opleve dyreliv og se områder, der kun er tilgængelig med paddleboard.

Delfintur

Turen går tidlig morgen til Zanzibars sydligste spids Kizimkazi. Her lever mange bottlenose og humpback delfinfamilier. Med snorkeludstyret klart, sejler I ud i en lille båd og leder efter delfinerne. Det varer normalt ikke længe før de spottes, og der bliver givet tegn til at hoppe i vandet. Delfinerne er nysgerrige og legesyge, og de kommer som regel helt tæt på én. Det er en fantastisk oplevelse at se dem lege og svømme helt tæt på.

Blue Safari

Blue Safari er et eventyr langs Zanzibars kyst. I starter i det sydlige Zanzibar, hvor I sejles ud i små både og går i land på forskellige smukke øer og sandbakker. Med snorkeludstyr er der enestående chance for at opleve fantastiske koraler og fisk på lavt klart vand. Undervejs vil man fra søsiden kunne iagttage en kyststrækning med smuk mangroveskov og store baobabtræer. I kan måske være heldige at spotte delfiner undervejs.

Dhow snorkeling

Her sættes sejl i en traditionel swahili dhow. Se hvordan de lokale sejlere styrer den traditionelle båd og prøv eventuelt selv at sejle båden. Der smides anker i lagunen ud for Paje. Her findes en række små og fine koralrev. På lavt vand kan man med snorkeludstyr nyde synet af smukke koraller og farvestrålende koralrevsfisk.

Til lands

Jozani Forest

Jozani Forest er Zanzibars regnskov. Skoven er berømt for sine røde colobusaber, som kun findes på Zanzibar. Aberne er ofte aktive og legesyge og ikke særlig sky for mennesker. De lokale rangere deler gerne ud af deres viden om planter, dyr og fuglsang. Fra Jozani forsætter turen til en mangroveskov, hvor det er muligt at gå på gangbroer rundt imellem de enorme mangroverødder, hvor man normalt ikke kan befærdes. Overskuddet fra de besøgende går til fredningsbevarende arbejde i skoven samt støtte til lokalsamfundet.

Prison Island

Changuu øen også kendt som Prison Island er en lille ø, som ligger ca. 5 km til havs fra Stonetown. Øen var engang ejet af araberne, som brugte øen til at holde ”rebelske” slaver fanget. Senere i 1893 blev øen solgt til General Mathew, en britisk kolonialist, som ville bruge øen som et fængsel. Der findes stadig nogle få ruiner fra dengang, men hovedseværdigheden er de imponerende store landskildpadder, som har levet på øen i ca. 100 år. På øen findes også en charmerende lille strand, hvorfra man kan bade og snorkle.

Spice tour

Zanzibar ”The Spice Island” er verdenskendt for sine krydderier. Øen har gennem tiderne eksporteret krydderier til hele verden. Turen er en unik måde at opleve det lokale landsbyliv på, hvor du bliver ført gennem små køkkenhaver og større plantager. Jeres guide vil plukke blade fra planter som fx nellike, kanel, kardemomme, citrongræs, pepper og vanilje, som I kan dufte, føle og smage på. I lærer om hvordan planterne ser ud, dyrkes og bruges.

Zanzibar Butterfly centre

Besøge den 500kvm store sommerfuglehave. Her kan du nyde tropiske blomster og de mange yndige sommerfugle, der naturligt er på Zanzibar. Zanzibar Butterflycentre arbejder tæt sammen med lokale organisationer, og indkomsten fra de besøgende går til at støtte lokalsamfundet.

Scootertur

Lej en scooter og tag på eventyr på Zanzibar. Det er nemt at køre scooter på Zanzibar, og vi hjælper gerne med råd og vejledning, når du skal afsted. At tage på opdagelse på scooter er den ultimative frihed, hvor du bestemmer, hvor turen går hen. Du vil med garanti få spændende lokale oplevelser.

Slavemarked og slavegrotterne

Zanzibar har en dyster historie med slaveri. Få et indblik i historien og hvordan den stadig præger øen i dag. Se hvor slaveriet foregik og oplev hvordan slaverne, på umenneskelige kår, blev gemt i grotter langs kysten af øen.

 Shambatur – En afrikansk farm

Omkring 80% af afrikanerne lever af landbrug. Dette er enormt centralt for Afrikas historie og økonomi. Derfor er en tur på den afrikanske shamba en oplevelse, som beriger med viden om det afrikanske samfund. En afrikansk shamba er langt fra det landbrug, vi kender fra Europa. I modsætning til de europæiske monokulturer findes der på en shamba en mangfoldighed af forskellige afgrøder. I vil her bl.a. se og lære om planter som ananas, avocado, papaya, kassava, yams og mango.

Det er så meget at lave på din lille ø!

Sofie