Dit eventyr starter nu

Grønne sletter, sneklædte bjerge og vilde dyr

Tanzania er den ultimative safaridestination. På alle vores ture vil du opleve nogle af Tanzanias verdenskendte turistattraktioner, som du kender fra eksempelvis National Geographic og Animal planet. Med vores mange års erfaring i Afrika, har vi også valgt at ruske lidt i din ”comfort zone” og tage dig med uden for turistruten til nogle af Tanzanias mere skjulte seværdigheder. Vi laver for eksempel bjergvandring på Kilimanjaro eller Mount Meru og bader i vandfald. Vi kan finde på at tage dig langt op i Usambara Mountains, hvor du vil se storslået flora og fauna, vilde “Black and White” colobusaber, kamæleoner og sjældne fugle. Hvad med at overnatte i et fjerntliggende nonnekloster lang oppe i bjergene eller i en Masai landsby?

Det bedste fra Tanzania

Kultur, safari og hiking

Rift Valley

Rift Valley er verdens største revne i jordskorpen. Den starter i det sydlige Tyrkiet og går ned gennem Kenya, Uganda og Tanzania, og er mere end 8700 km lang. Stedet kaldes også ”Menneskets Vugge”, og der er gjort fossile fund af de første mennesker på jorden. Nyd udsigten! Det er en god ide med en kikkert til at spotte dyrene og derefter køre eller gå nærmere.

Tarangire National Park

Tarangire er en af Afrikas smukkeste nationalparker. Den er 2600 km2 stor, og her er mulighed for at se store grupper af elefanter, træklatrende løver, pyton og alt det der hører sig til på savannen.

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park er 320 km2 stor, og selve søen udgør to tredjedele af dette areal. Den ligger i bunden af Rift Valley og har 380 registrerede fuglearter, herunder flamingoer. Vegetationen er fyldt med figen- og mahognitræer, akacier, marsk og græsland, og der findes varme kilder. Dyrelivet I parken består af elefanter, flodheste, bøfler, giraffer, antiloper og gazeller og meget mere.

Ngorongoro Krateret

Ngorongoro Krateret er toppen af en sammenfaldet vulkan, og en fuldstændig fantastisk naturoplevelse! I bunden ligger den lavvande sodasø Lake Magadi. Krateret er rammen om rigt dyreliv, hvor nogle af dyrene lever hele deres liv i krateret, mens andre vandrer ind og ud. Der er en stor ”rovdyr-tæthed” i krateret med mange løver og hyæner. Hvis du er heldig kan du måske spottet et næsehorn.

Mount Meru

På den sidste safaridag skal vi vandre for foden af Mount Meru. Bjerget er en stadig aktiv vulkan, og med sine 4566 m. er det Tanzanias næsthøjeste bjerg (efter Kilimanjaro). Hvis vejret er med os, starter vi vores tur i smuk natur ved foden af bjerget Mount Meru, og ender ved et kæmpe vandfald. Her vil der være frokost, afslapning og badning for de interesserede hvorefter turen går tilbage.

Det var vildt at se løver, der lå og spiste en nedlagt bøffel lige ved vejen igennem Ngorongoro-krateret

Nina