Skip to main content
Højskolelivet

10 ting vi savner fra Danmark

dette vil vi savne

Vi elsker højskolelivet og Zanzibar, men selvfølgelig er der ting, vi savner hjemme fra Danmark efter fire måneder i Afrika. Her er de 10 ting, vi savner mest.

Skrevet af Pernille Lauridsen og Frida Conrad, elever på Zanzibar Højskolen

1. Rugbrød

Den mest efterspurgte ting hernede er uden tvivl RUGBRØD. En gammeldags smørrebrødsmad med sønderjysk spegepølse, remoulade og ristede løg eller en ganske almindelig lunken leverpostejsmad med friskskåret agurk.

2. Dansk slik (især lakridser!)

Hold nu op, hvor vi savner Haribo, saltlakrids og ikke mindst muligheden for at blande den perfekte bland-selv-slik-pose!

3. Køleskab

Det er gået op for os, hvor genial en opfindelse et køleskab egentlig er. Muligheden for at kunne få koldt vand på en 40 grader varm dag er klart en ting, som vi har undervurderet hjemme i Danmark.

4. Rindende vand

(…) Og ikke nok med koldt vand, men det faktum altid at have rindende vand. Muligheden for at kunne komme i bad HVER GANG efter sport, ALTID at kunne vaske sin beskidte tallerken af efter måltiderne og være sikker på at kunne trække ud i toilettet.

5. Chokolade, der ikke smelter

Der findes ikke noget bedre end at nyde en chokoladebar på en varm solskinsdag – bare ikke når den er smeltet og løber halvvejs ned ad armen. Det er en tanke, som aldrig har strejfet os hjemme.

6. Kølige nætter

Selvom vi har masser af faner, der hjælper med at gøre nætterne udholdelige, så er der stadig intet der slår følelsen af sin egen seng med en varm dyne i kølige Danmark.

7. Gode veje

Efter flere timers rystede kørsel på de mindste grusveje, så sætter man virkelig pris på de brede asfaltveje.

8. Lavere luftfugtighed

Vi elsker solen og varmen hernede, men følelsen af konstant af svede og have fugtigt tøj på grund af den høje luftfugtighed er ikke noget, vi er yderst begejstrede for.

9. Ikke muslimvenligt tøj

Med en temperatur og en luftfugtighed, der indbyder til shorts og bikini, kan det virke surrealistisk at skulle iklæde sig sækkekjoler, der både dækker knæ og skuldre. Men hvad gør man ikke for at respektere kulturen J

10. Far og mor

Sidst, men helt sikkert ikke mindst, så savner vi selvfølgelig MOR og FAR (og alle de andre). Vi behøver vist ingen yderligere forklaring.