Frivilligt Arbejde

Landsbyens sportsbane får et ansigtsløft

By November 5, 2018 No Comments

Byggegruppen er i gang med at renovere en sportsbane ved den lokale skole i vores landsby Paje.

Skrevet af Line Damsgaard Brouer og Signe Fonnesbæk Dinesen, elever på Zanzibar Højskolen (august 2018-holdet)

Helena, Nikolaj, Søren, Niels og Pablo er parate til at give den lokale sportsbane en kærlig hånd.

Tiden er kommet til, at et nyt hold på højskolen har kastet sig over de mange projekter, som eleverne gennem tiden har involveret sig i. I projektarbejdet har vi hver især valgt os ind i grupper, som laver forskellige typer af frivilligt arbejde i samarbejde med lokalsamfundet.

Én af grupperne er byggeprojektet. Her vil Niels, Nikolaj, Marthe, Helena, Søren, Pablo og Magnus renovere og istandsætte en multibane ved den lokale skole i vores landsby Paje.

Multibanen blev oprindeligt bygget af en projektgruppe fra Zanzibar Højskolen på august-holdet 2016. Ideen er banen frit kan benyttes af alle fra landsbyen til basket og volleyball, da faciliteterne ikke findes andre steder i byen.

Efter to år med manglende vedligeholdelse står multibanen imidlertid ubrugt tilbage og mangler mildt sagt en kærlig hånd.

Basketkurvene er skæve og mangler net, mens nettet til volleybanen aldrig har været der. Banen i sig selv er slidt, og der er store huller i cementen, der gør, at man ikke kan spille på den.

Derfor vil byggegruppen i samarbejde med Paje Skoles fundier (handymen) give hele banen et nyt lag cement og rette kurvene, så de igen bliver brugbare. Derudover vil gruppen indkøbe nye net, både til basketkurve og volleybanen, så de igen kan komme i brug.

Endvidere skal banen også males op, og gruppen skal have anskaffet nye bolde og pumper, så de lokale selv kan stå for vedligeholdelse af boldene fremover.

Dermed kan de forhåbentligt opfylde målet om igen at gøre multibanen attraktiv for de lokale i Paje.