Skip to main content

10 forskellige elever giver hver deres bud på, hvad du bør vide, inden du rejser afsted på fire måneders højskoleophold på Zanzibar.

Skrevet af Botilla Vejlebo, elev på Zanzibar Højskolen

Inden jeg selv tog af sted til Zanzibar, skrev jeg rundt til flere forskellige (tidligere) højskoleelever for at få de sidste gode råd med på vejen, inden det for alvor gik løs.

Jeg følte, at jeg lige manglede det sidste, vigtige tip, som ikke stod på højskolens hjemmeside eller på pakkelisten.

Der var især et spørgsmål, som gik igen, når jeg talte med tidligere højskoleelever:

“Hvad ville du gerne have vidst, inden du rejste?”

Jeg fik mange svar – og fælles for dem var, at de alle sammen kunne bruges til at gøre mit eget højskoleophold lidt lettere.

For at give jer kommende højskolelever samme mulighed har jeg spurgt nuværende højskoleelever på august 2018 holdet om at svare på netop det spørgsmål:

“Hvis du skulle nævne en ting, du gerne ville have vidst, inden du rejste, hvad skulle det så være?”

I dette blogindlæg har jeg samlet de 10 bedste råd fra eleverne på Zanzibar højskolen.

Der er rig mulighed for at få udlevet sin indre vandhund på Zanzibar, lyder rådet fra Anne, som er elev på Zanzibar Højskolen.

Katrine:

Hvis du har en iPad til rådighed, så tag den med. Det kan være rart at “trække stikket” ind i mellem og koble af bag skærmen. Og en iPad er lidt nemmere at have med i tasken end en computer.

Nanna:

Husk lidt tøjklemmer. Det er altså bare nemmere at finde sit rene tøj på tørresnoren end i sandet.

Joachim:

Hvis du har plads, så tag lidt forskelligt tøj med – måske lidt “sjovere” tøj, som kan bruges til udklædning. Der bliver altid holdt skøre temafester!

Ida:

Der er et rigtig fint ”skolebibliotek”, hvor tidligere elever har ladet deres gamle bøger stå. Så man behøver ikke at slæbe en hel bunke bøger med – der er masser af forskelligt at finde i bogsamlingen.

Rikke:

Tag et stof-net med. Det kan både bruges, hvis man skal handle i byen, eller hvis man skal en tur på stranden.

Freja:

Man får at vide, at det er mega primitivt at leve hernede på Zanzibar – og det er det selvfølgelig også, men man kan sagtens overleve. Det er slet ikke så slemt som man tror!

Oscar:

Man skal ikke frygte, at man ikke får nye venner, eller at man ikke lærer hinanden at kende. Man bliver lynhurtigt en del af et fællesskab, fordi man er sammen om så mange ting hele tiden.

Maia:

Lad være med at stresse, når du er hernede. Man har masser af fritid til at nå det, man gerne vil, udover det man i forvejen skal sammen med skolen.

Anne:

Man bruger mange weekender på dykning og vandsport generelt. Så der er rig mulighed for at få udlevet sin indre vandhund!

Andrea: (til pigerne):

Tag lidt lange kjoler med der både dækker skuldre og knæ. Det er så meget lettere, når man skal hurtigt ned i byen.