30-årige Salma Saleem drømmer om at gøre noget ekstraordinært for det lokale samfund og ikke mindst de lokale kvinder i landsbyen Paje.

Skrevet af Emma Lund, elev på Zanzibar Højskolen
Fotos af Botilla Vejlebo og Sofie Sørensen, elever på Zanzibar Højskolen

Salma Saleem arbejder til dagligt på det lokale Seaweed Center i Paje. En lille fabrik, som udnytter tang, der dyrkes på Zanzibar.

Her sælger hun alt fra olier og cremer til sæbe og scrubs, som produceres med tang som ingrediens.

Salma elsker at arbejde på Seaweed Centret, fordi fabrikken udnytter lokale råvarer og er med til at give de lokale kvinder arbejde.

Seaweed Centret og Salma hjælper desuden de lokale kvinder, ”mamas”, ved at inspirere dem med nye ideer, så de evt. kan starte deres eget sted, når de er ude af Seaweed Centret.

Det skinner tydeligt igennem, at Salma trives på Seaweed Centret. Hun er glad og smilende. Passionen lyser i hendes øjne, når hun arbejder med kunderne. Hun stråler. Men sådan har det ikke altid været.

Salma fortæller, at hun har kæmpet for at komme hertil, hvor hun er nu.

”Life has up’s and down’s, and it’s a road that we take”, konstaterer Salma.

Dette blogindlæg er en del af en serie af artikler, som sætter fokus på de lokale beboere på Zanzibar.

Alle portrætter er fotograferet og skrevet af elever fra Zanzibar Højskolen i forbindelse med undervisningen i valgfaget Journalistik og Mediefag.

Ud over at få et meningsfyldt arbejde har Salma i dag også opnået at få mand og barn, som er med til at fuldende hendes liv.

Der er stadig lang vej for de lokale kvinder, mener Salma, men det er noget, hun vil blive ved med at kæmpe for.