Skip to main content
AdventureHvad siger tidligere eleverKulturmødet

Indtryk fra Adventure Turen

By May 16, 2018June 3rd, 2022No Comments

Forventnigerne var skyhøje. Adventureturen er helt klart en af de oplevelser, man glæder sig allermest til på hele højskoleopholdet. Både inden afrejsen til Zanzibar, men også undervejs. Det gøres bestemt ikke mindre spændende af, at hele turen i høj grad hemmeligholdes for samtlige elever. Vi havde stort set ingen anelse om, hvad vi gik ind til, pånær vi at vidste, at der var noget safari inkluderet i turen.

Hjemmefra, på skolen, gik lærerne meget op i, at intet skulle afsløres. Vi samledes en aften en af de foregående dage for afrejse, hvor vi fik de få informationer, lærerne nu engang var nødt til at give: Afrejsetidspunkt, bekræftelse på vi skulle på safari, nogle forholdsregler for turen, uregelmæssige spisetider (derfor var der også indlagt en fastedag ugen op til afrejse, for dem, der havde lyst til at prøve det, så vi kunne mærke sulten), meget svingende toiletforhold, at vi kunne sove fra alt på gulvet til i en seng med dyne, samt det faktum at vi selv skulle have service med til de fleste måltider. Hmmm. Den spændte stemning blev delvist erstattet af nervøsitet.

Det blev søndag, og nu var det tid til afgang! Første destination var Stone Town, hvorfra vi skulle videre til Dar Es Salaam. Og herfra skulle vores eventyr for alvor vise sig at begynde.

Vores første reelle destination på turen blev en lidt mindre landsby oppe i et skønt bjerglandskab. Vi blev delt op i to store grupper, som viste sig at være vores rejsegruppe for de næste fire dage.

Herefter blev vores gruppe kørt videre, og efter to timers andrenalinrus fremkaldende kørsel bag på en pickup, nåede vi frem til vores destination, hvor vi skille tilbringe natten i et lækkert telt på ægte campingmanér.

Vi stod op om morgenen og fik et par informationer om, hvordan dagen skulle forløbe. Den skulle stå på trekking i bjergene! Vi tog afsted, og inden længe mødte vi masser af små søde skolebørn i de forskellige lokale bjerglandsbyer, og vandreturen bød på masser af smuk natur inklusiv flotte kamæleoner og den ene fantastiske udsigt efter den anden.

Sent på eftermiddagen ankom vi til noget af en overraskelse i form af vores overnatningssted. Desværre en af de ting, som jeg her i artiklen ikke må nævne mere om. Jeg kan dog sige, at vi alle blev meget overraskede, og absolut aldrig havde set den komme – gudskelov var det en ganske glædelig overraskelse, og en helt speciel mulighed for at bo et sted, man aldrig før havde prøvet. Vi fik her også mulighed for at overvære en helt speciel afrikansk kirkeceremoni, som de færreste skandinaver nok har været vidne til før. Vi var allesammen generelt rigtig positive, og de søde mennesker omkring os gav da også et klart humørboost i den gode retning. Virkelig fed oplevelse!

Næste morgen stod vi tidligt op og skulle ud og vandre langt igen. Dagen bød på endnu flere fede udsigter, en tur gennem et abefyldt regnskovsområde, et område med illegal fældning af regnskov, et lokalt marked, hvor de solgte lertøj og en heeeel masse regn, hvilket resulterede i naturlige vandfald ned langs bjergsiderne. Om aftenen ankom vi til et nyt og igen meget uforudsigeligt overnatningssted, hvor vi fik mad, og så solnedgangen fra et smukt viewpoint.

Vi stod næste dag meget tidligt op, og skulle afsted med bussen. Denne gang var destinationen en storby, hvor vi skulle tilbringe fredag aften til søndag morgen, og det var et hit hos rigtig mange os elever, som bl.a. blev udnyttet ved lidt shopping, biografbesøg, en rigtig hyggelig fællestur på bar. Humøret var igen helt i top blandt samtlige elever, og vi var nu klar til at gå resten af turen i møde efter nogle dejlige bade og andre lignende “luksusgoder”.

Tidligt op søndag morgen og nu skulle vi på safari! Alle folk var begejstrede, da vi at vide, hvad for nogle safari grupper, vi skulle køre i, og vi gik en af højdepunkterne i møde.

Et enkelt hold´s jeep fik en lidt hård start på safarituren (dvs. jeepen, som forfatteren hér kørte i). Som konsekvens af regntiden, kørte en af vores jeeps fast. Da vi kørte ned af en vej, der var oversvømmet, røg det ene hjul pludselig i et hul, og vi sad godt og grundigt fast. Os i bilen blev en anelse nervøse, da bilen san i med en hældning i vestre side. Selvom flere frygtede for, at bilen skulle tippe til den ene side, var en flok hårdtarbejdende safariguider på sagen. De bevarede roen og forsikrede os om, at bilen ikke ville vælte mens de stabiliserede bilens hjul med sten, og hhv. skubbede bagpå og trak i forenden med et reb med to af de andre gruppers jeeps. Da de virkede til, at det var noget de havde prøvet masser af gange, gjorde det også, at vi blev mere rolige. Da bilen endelig kom fri lød et glædens brøl i bilen, og humøret var igen helt i top. Bagefter tog vi situationen som en kæmpe oplevelse.

Desuden var det en stor oplevelse for alle, at komme ud på den afrikanske savanne og opleve alle de dyr, som man normalt kun ser i zoologisk have eller i fjernsynet. At nogle grupper så ydermere fik lov til at opleve en elefantparring, gjorde ikke ligefrem turen mindre mindeværdig for dem.

På safarituren blev mange af os elever ydermere igen udfordret på ting som toiletforhold, måltiderne, overnatningsstederne og lignende praktiske ting. Alle forsøgte at tage det som en oplevelse, hvilket det helt klart også var, men samtidig med det, kunne man godt mærke på en del af gruppen, at vi var i uvante rammer, hvilket var en klar prøvelse.

Efter de tre dage på safari samledes alle grupper igen ved et nyt overnatningssted, og glæden over at se hele holdet samlet igen var enorm.
Dagen efter fik vi sidste mulighed for et lille trek, hvor turen gik mod et højt vandfald efter en masse vandring på skrænterne i de dybe skove. Her mødte vi også den trælse del af Afrika´s hverdag. De chauffører, vi havde med, havde stort set ikke havde styr på noget som helst, hvilket medførte, at ruten blev meget længere end planlagt. Det var en udfordring for flere, der kun havde regnet med en kort tur. I sidste ende var synet af vandfaldet klart det hele værd.

Efterfølgende gik turen hjemad med et par overnatninger og masser af ren hygge.

Efter 12 dages rejsen rundt omkring i Tanzania var vi mættede med så sindssygt mange oplevelser, som formegentligt vil blive i vores minder for altid. Forventningerne omkring en uforglemmelig, fed og oplevelsesrig tur blev i den grad indfriet! Vi er blevet klogere på livet, på os selv, har fået rykket en masse grænser, og har fået en helt ny forståelse af kulturforskelle i så mange aspekter så man slet ikke forstår det.