Vi fra journalistik-gruppen tog i mandags d. 7/5 afsted med en af vores projektrupper, Creative Corner, for at besøge et børnehjem. Dette var anden gang projektgruppen besøgte børnehjemmet Montessori School and Orphans Organization, sørger for 47 børn i alderen 0-18 år og ligger en times kørsel fra højskolen. Vi kører ni forskellige projektgrupper på Zanzibar Højskolen, hvor de forskellige grupper samles hver mandag. Og denne mandag skulle Creative Corner afsted mod børnehjemmet.

Vi synes, at det var en rigtig fin oplevelse at være med Creative Corner på tur, hvor der blev tegnet, klippeklistret og lavet perlefigurer til den store guldmedalje til stor glæde for børnene på hjemmet.

Børnehjemmet blev startet i 2006 af Suzana, som vi var så heldige at få lov at snakke med. Suzana har kørt børnehjemmet i 12 år nu, og har opkaldt det efter den skole, hvor hun selv blev uddannet lærer. På hjemmet undervises børnene af Suzana og tre andre lærere i matematik, engelsk, fysik/kemi og kunst. Suzana er selv kristen, men da majoriteten af Zanzibars befolkning er muslimer, får børnehjemmet flere gange om ugen også besøg af en muslimsk lærer, som blandt andet lærer de muslimske børn at bede og læse koranen.

Det tog mange år før børnehjemmet fik tilladelse til at blive registreret. Suzana fortæller, at det var rigtig svært at få opstartet hendes børnehjem på grund af hendes kristne tro, da nogle af de muslimsk troende var bekymrede for, at hun ville gøre alle børnene kristne. Hun fortæller, at religionen ikke betyder noget for hende, men at børnene kan være af kristen, muslimsk eller anden tro, og for hende er det vigtigste bare at nogen tager sig af dem.