Chat with us, powered by LiveChat

Skrevet af Andrea Boje Madsen og Botilla Vejlebo, elever på Zanzibar Højskolen.

Inden vi startede på højskolen, undrede vi os over, hvordan en typisk hverdag kunne se ud. Derfor har vi nu besluttet os for at skrive et blogindlæg til jer kommende elever, som giver et indblik i vores skema.

hø

På Zanzibar Højskolen har vi som regel fastlagt skema alle ugens fem hverdage og to dages fri leg i weekenden.

 

Kl. 7:00-8:00: Morgensport.
Tre ud af fem hverdage har vi mulighed for at deltage i Malthes (idrætslærerens) hårde, men sjove morgentræning. Træningen varierer fra gang til gang – det kan være alt fra styrketræning  til konditionstræning eller boldspil såsom høvdingebold, rundbold osv.

Kl. 8:00-8:30: Morgensang (én dag om ugen).
Morgensangsudvalget – en gruppe frivillige og sangglade elever –  har på forhånd valgt nogle sange, som vi skal synge. Det er altid hyggeligt og en rigtig god måde at starte dagen på!

Kl. 8:30-9:30: Morgenmad.
Lækkert, nemt, effektivt. Vi ved altid, hvad der venter os, og vi bliver aldrig skuffede – morgenmaden består nemlig altid af det samme, kun med nogle få daglige tilføjelser/ændringer.

Kl. 9:30-11:45: Undervisning.
Det kan enten være miljøkendskab, kulturforståelse eller selvindsigt. Vi har kun ét fag om dagen, men bare rolig – undervisningen er slet ikke, som man kender det hjemmefra. Der indgår både øvelser, udflugter og spændende debatter, så tiden flyver af sted!

Kl. 12:00-13:00: Frokost/lunsj.
Varierer fra dag til dag og er lavet af skolens søde køkkenpersonale. Under frokosten får vi lige sludret med hinanden, og aftalt hvad der ellers skal ske i løbet af dagen.

Kl. 13:00-14:00: Undervisning fortsat.

Kl. 14:15-15:45: Frivilligt fag (én dag om ugen).
Vi har f.eks. valgfaget Mediefag og Journalistik. Her har man mulighed for at få noget ekstra med sig i bagagen. Holdene er oftest lidt mindre end vores klassehold, hvilket betyder mere hygge og selvstændighed.

Kl. 15:45-17:00: Fri.
Tid til at gå på stranden, gå en tur i byen, drikke en cola, se en film, spille et brætspil, spille volley, kitesurfe, slappe af i en hængekøje… gøre lige hvad du har lyst til!

Kl. 17:00-18:00: Staff-fodbold (én dag om ugen)
Til staff-fodbold spiller vi med skolens lokale ansatte. Det er en frivillig, men sjov aktivitet, hvor man har mulighed for at komme endnu tættere på skolens lokale ansatte, samtidig med at man får sved på panden.

Kl. 18:30-19:00: Aftensmad.
Varierer fra dag til dag og er lavet af skolens søde køkkenpersonale. Én dag om ugen er der elev-mad, hvor to værelser går sammen om at planlægge og kreere lækker aftensmad – og dessert!

Kl. 19:30-20:30: Fællesarrangement (én dag om ugen).
Ligesom med elevmaden går to værelser sammen om at planlægge en fælles leg eller aktivitet for alle skolens elever. Det er altid super sjovt og hyggeligt at lave noget sammen.

Kl. 20:30-?: Fri indtil sengetid.