Frivilligt ArbejdeKulturmødet

Byens energibomber skal også underholdes

By December 3, 2018 No Comments

Der er fuld fart på, når frivillige fra Zanzibar Højskolens legegruppe underholder de lokale børn i Paje.

Skrevet af Signe Fonnesbæk Dinesen, elev på Zanzibar Højskolen (august 2018-holdet)

Legetimen giver glæde til børnene, såvel som pigerne fra projektgruppen

Hver onsdag traver skolens søde elever fra legegruppen ned mod en af de lokale fodboldbaner for at underholde et kæmpe kuld af børn fra vores lokale by her i Paje.

Dette gør de med et mål om at sprede glæde hos de lokale børn. Legegruppen er en af de frivillige projekter, som eleverne kan vælge sig ind på, mens de går på Zanzibar Højskolen.

De frivillige fra legegruppen lægger fokus på udvikling gennem leg. På den måde bliver det mere spændende for børnene.

Og man kan roligt sige, at der er gang i byen om onsdagen. Selvom det kan se sløvt ud, når pigerne fra legegruppen ankommer, så er der hurtigt 20-30 børn at holde styr på. Musikken, som gruppen sætter op, tiltrækker nemlig de mange børn.

Skribenten bag denne artikel er Signe Fonnesbæk Dinesen, som er elev på Zanzibar Højskolen.

Signe er medlem af højskolens journalistgruppe, som står for formidling af højskolens aktiviteter og frivillige arbejde.

Her kan du se et uddrag af billeder fra en legetime – bare klik videre i galleriet

Det kan dog også være udfordrende med så mange børn på ét sted. Selv siger legegruppen i hvert fald, at der skal være mere struktur over legetimen. Der er nødt til at være et program med faste opgaver. Ellers kører showet hurtigt af sporet.

De planlægger derfor hver legetime og evaluerer også forrige legetimer. Eksempelvis fandt de hurtigt ud af, at limbo ikke er en succes hos de lokale børn. Det er ikke altid lige let at få børnene til at forstå konceptet bag legene. I stedet fungerer legen ‘Græsset gror’ meget bede. Det er en omvendt version af limbo, hvor man bygger en lille mur. Den skal børnene hoppe over, mens der efterhånden bliver tilføjet flere “lag” til muren.

De afrikanske børn summer af energi, hvilket betyder, at de kan hoppe og danse rundt, så længe det skal være. Det opdagede legegruppen allerede første  gang de arrangerede en legetime for børnene. Der var det nemlig nærmest umuligt at tage hjem igen. Børnene var så vilde med pigerne, at de ikke ville lade dem gå.

De andre gange til legetime har det dog været nemmere at tage derfra igen. Legegruppen siger nu farvel med sang og vink, så børnene nemmere forstår, at det er slut for i dag.

Legegruppen har samarbejdet med flere af de andre frivillige projektgrupper fra Zanzibar Højskolen. Det gælder eksempelvis cross-fit-gruppen, der har fokus på at tilbyde træning til børn på en sjovere facon.

Legegruppen har også samarbejdet med “Creative Corner”-gruppen, der laver kreative ting sammen med byens børn. “Creative Corner” og legegruppen har i fællesskab sørget for, at der blev lavet et banner til en sportsevent, som højskolen har afholdt i landsbyen.

Her ses Josefine, Sarah, Josefine N, Sofie og Emilie S – klar til at lege for fuld skrue

Nogle gange kan det være hårdt at lege med 20 energibomber på én gang. Men for legegruppens medlemmer er arbejdet det hele værd: Pigerne fortæller storsmilende, at man hver gang går fra børnene med god energi.

Det giver en masse oplevelser at omgås børnene gennem leg, og de får et helt særligt bånd til lokalbefolkningen.