Frivilligt Arbejde

Eleverne giver 21.500 kr til lokale landmænd

By December 6, 2018 No Comments

I år har vores seje elever doneret penge til en lokal organsation, som hjælper lokale landmænd med at bekæmpe fattigdom.

WOW!

Eleverne på Zanzibar Højskolen har indsamlet 7,5 millioner TSH (21.500 kr).

Pengene er netop blevet overrakt til den lokale organisation Mtule Agricultural Marketing Cooperative Society (AMCOS).

Mtule AMCOS arbejder for at forbedre levevilkårene for de lokale farmere i området omkring vores landsby Paje.

”Vi er meget glade for den flotte donation fra eleverne på Zanzibar Højskolen. Det er en stor hjælp for vores projekt,” siger Haji Ali, som i går modtog en check på vegne af Mtule AMCOS.

Mtule AMCOS har omkring 200 medlemmer blandt de lokale landmænd, og organisationen kan sammenlignes med den danske andelsbevægelse.

”Målet for Mtule AMCOS er at skabe et samarbejde mellem små farmere, og gennem samarbejdet vil vi løfte farmerne ud af fattigdom,” forklarer Haji Ali.

I øjeblikket er Mtule AMCOS ved at færdiggøre en lille fabrik, som skal kunne forarbejde lokalt høstede grøntsager og blandt andet producere ketchup, tomatsauce mv. Ideen er, at organisationens medlemmer kan sælge deres grøntsager til fabrikken og samtidig få del i overskuddet fra salget af fabrikkens produkter.

Fabrikken står næsten klar, men mangler at få tilført elektricitet, og donationen fra højskolens elever skal blandt andet bruges på at få indlagt strøm på stedet.

Pengene er blevet indsamlet ved en auktion, hvor højskolens elever og lærere har købt og solgt lakridser, friskbrygget kaffe, gamle GoPro-kameraer, aflagte kjoler, morgenvækning med sang, farvning af øjenbryn og lignende ydelser.

Ud over pengene fra auktionen stammer en del af donationen til Mtule AMCOS desuden fra penge, som ikke var blevet udnyttet i forbindelse med elevernes frivillige projekter.

Vi håber, at vores kommende elever snart vil kunne spise lokalt produceret ketchup på højskolen.