Skip to main content
Adventure

Hvordan er det at bestige Kilimanjaro?

By May 17, 2017May 9th, 2023No Comments
Bestig Kilimanjaro Zanzibar Højskolen- Bestige Kilimanjaro

Hvordan er det at bestige Kilimanjaro?

Kilimanjaro er verdens højeste fritstående bjerg, og hvert år prøver mange kræfter med at bestige bjerget. Ikke alle når toppen, men det gjorde Fatima.
Læs om hendes store oplevelse og hvorfor hun valgte at bruge sin rejse-uge på at kaste sig ud i den vilde udfordring.

Jeg valgte at bestige Kilimanjaro i rejseugen for at slutte højskoleopholdet af med et brag. Jeg ville gerne udfordre mig selv ved at prøve en så anderledes situation end hvad jeg ellers har prøvet i mit liv.

Bestig Kilimanjaro i Zanzibar Højskolen- Bestige Kilimanjaro

“Mens man går der op af bjerget dag ind og dag ud, så lærer man sig selv at kende på en helt anden måde, og man indser vigtigheden af viljestyrke”

Generelt er det at flytte ned til en ø som Zanzibar så langt fra Danmark i 4 måneder uden så meget, som at have set skolen fysisk, meget udfordrende. Men man vænner sig til alle de skøre udfordringer, som man får på højskolen og tilsidst skal der forholdsvist meget til for at ryste jorden under en.

Jeg havde egentlig slet ikke overvejet at bestige Kilimanjaro, men satte mig tilfældigt til Kilimanjaro-intromødet på højskolen.

Grunden til jeg tog beslutningen var fordi Kilimanjaro kunne noget, som de andre destinationer ikke kunne (eller i hvert fald ikke i samme grad). At bestige Kilimanjaro kunne nemlig give mig en psykisk styrke, som er et redskab jeg ville påskønne og drage nytte af resten af mit liv.

Mens man går op af bjerget dag ind og dag ud, lærer man sig selv at kende på en helt anden måde, og man indser vigtigheden af viljestyrke. Derudover er det jo rigtig let at komme afsted til Kilimanjaro, når højskolen hjælper med at arrangere det hele for én. Hvis du har tænkt dig at bestige Kilimanjaro eller bare et eller andet bjerg i verden, så bliver det aldrig så let rent planlægningsmæssigt som nu.

Nu her “post”-Kilimanjaro vandringen er jeg rigtig glad for mit valg og fortryder på ingen måde. Jeg har fået meget ud af det psykisk, og når jeg møder en udfordring nu, så tænker jeg: “Hvis du kunne bestige Kilimanjaro, så kan du fandme også det her.” Hvilket er en ret god sætning til at få mig til at tro på mig selv og endnu vigtigere; at få mig sparket igang med hvad end min dovenskab nu prøver at stå i vejen for.

Skrevet af Fatima Qays Ismail.