Skip to main content

Zanzibar Højskolen

Højskoleophold i udlandet

Højskole med dybde og masser af eventyr

Fire måneder med kurser, frivilligt arbejde og adventure! 

Opholdet byder på et hav af spændende aktiviteter og udflugter samt nye venskaber blandt danskere, nordmænd og lokale. Med nytænkende undervisning, lokale samarbejdsprojekter og masser af udfordringer, både over og under vand, tager vi dig med på en højskole i udlandet, som med garanti byder på meget mere end du kan forestille dig. Et Afrika-eventyr som vil udvide din horisont, styrke din selvopfattelse og ikke mindst give dig en større kulturforståelse samt et bedre kendskab til det miljø, vi er omgivet af.

Hvad får du med dig, når du rejser til Afrika med os?

Undervisning

På højskolen er vi et dedikeret team af veluddannede lærere, der har skabt en unik undervisningspakke, som vil udvide din ”refleksionsbagage”. De fem undervisningsfag er kulturforståelse, selvindsigt, miljøkendskab, sport og swahili. Du vil efter opholdet få en beskrivelse  af de fag du har deltaget i og at du har arbejdet frivilligt i udlandet. Du vil også få et højskolebevis du kan bruge til din kommende ansøgninger.

Læs mere om undervisning

Frivilligt arbejde

Vores frivillige arbejde i Afrika er bygget op omkring nogle spændende lokale samarbejdsprojekter. Vores tilgang er, at det skal være et sjovt og ligeværdigt samarbejde på tværs af kulturer. Du vil forstå den kompleksitet der findes når man arbejder i et andet land og i en anden kultur. Du vil lære redskaber, der er nødvendige ved opstart og gennemførsel af projektarbejde samt at tage ansvar og bruge det i projekterne.

Læs mere om frivilligt arbejde

Adventure-tur og rejseuge

Det er nu du har mulighed for at rejse og opleve! Højskoleopholdet giver dig en uforglemmelig 12 dages adventure-tur til fastlandet, Tanzania, med imponerende hiking, storslået safari og et tæt møde med fremmede kulturer. Du har også en uge fri til at rejse ud med dine nye højskolevenner. Bungy jump i Zambia, roadtrip i Rwanda eller bestigning af Kilimanjaro. Ja… Afrika ligger åben for dine fødder.

Se mere om vores adventures

Dykning, Kitesurfing og Watersport

Højskoleopholdet på Zanzibar giver dig mulighed for at tage dykkercertifikat i det turkisblå Indiske ocean og prøve kræfter med kite-, wavesurfing eller anden watersports. Bliver du fanget af suset eller af det tropiske koralrev kan du efterfølgende dykke og kitesurfe i fritiden. Er du ikke den store vandhund tilbyder vi et spændende program med kulturelle indslag og spændende udflugter.

Se mere om dykning, surfing og watersport

Fritid og fællesskab

Forbered dig på at få venner for livet. At rejse i Afrika med nye venner, forstærker de intense oplevelser og giver et stærkt sammenhold. Du vil få et højskoleophold på Zanzibar, hvor fælleskab og nærvær er i centrum. I fritiden har du rig mulighed for at tage på opdagelse, spille beach-volleyball eller slappe af med en bog på stranden. Dét hjem du får hos os, er unikt for en højskole i udlandet.

Kulturelt

At tage på højskole i udlandet, ikke mindst i Afrika, er en stor øjenåbner for kulturens mangfoldigheder. Vi ønsker at bidrage til et mere nuanceret billede af Afrika som den tredje verden. Du vil opleve Afrika på godt og ondt, i rigdom og fattigdom, i kaos og idyl – og ja, du vil elske det! Du vil lære din egen kultur bedre at kende, og du vil med sikkerhed befinde dig godt i swahilikulturen.

Fire måneders oversigt over højskoleopholdet

Uge 1 Introduktion

Teambulding • Projekt • Swahili

Vi starter med at lære hinanden godt at kende. Der vil være introduktion til skolens område, den lokale landsby og swahili. Derudover vil samarbejdsprojekterne blive introduceret og I vil få et godt afsæt til at arbejde med lokalsamfundet.

Uge 2-3 Watersport & aktivitetsuger

Dykning • Udflugter og kreative indslag • Projekt • Workshops

De af jer der vil tage dykkercertifikat springer ud i det, og kan opleve det skønne liv på koralrevet ud for Paje. Er du ikke en vandhund, byder vi på udflugter til skønne steder på Zanzibar og lokale kreative indslag. Vi arbejder videre med samarbejdsprojekterne og vil derudover tilbyde forskellige workshops og debataftener.

Uge 4-6 Undervisningsuger

Sport • Selvindsigt • Miljøkendskab • Kulturforståelse • Projekt • Swahili

Undervisningsugerne skydes i gang. Undervisningen byder på spændende udflugter, udfordrende øvelser, refleksioner, fordybelse og masser af sjov. Efter kurset får du et kursusbevis på deltagelse i de forskellige fag. Her er INGEN eksamener. Samarbejdsprojekterne kører derudaf og I vil begynde at få et godt kendskab til, hvordan tingene fungerer på Zanzibar.

Uge 7-8 Adventure-tur

Safari • Hiking • Eventyr

Rygsækken skal pakkes. Vi drager mod fastlandet, hvor 12 dage med fantastiske oplevelser venter. I vil komme helt tæt på den Tanzanianske kultur, opleve den storslåede natur, samt dyrelivet på savannen.

Uge 9-12 Undervisningsuger

Sport • Selvindsigt • Miljøkendskab • Kulturforståelse • Projekt • Swahili

Tilbage i hjemlige omgivelser på Zanzibar fortsætter vi undervisningsfagene og de lokale projekter.

Uge 13-14 Rejseuge

Backpacking • Kilimanjaro • Zambia m.m.

Denne periode er, hvor man tager ud og rejser på egen hånd. Sammen med dine nye venner fra Højskolen kan du f.eks. rejse til Victoria Falls i Zambia og springe bungyjump eller tage på roadtrip i Sydafrika. Du kan også tage udfordringen op og at bestige Afrikas højeste bjerg; Kilimanjaro. Kun rejselysten sætter grænser!

Uge 15-16 Undervisningsuger og afslutning

Projekt • Miljøkendskab • Kulturforståelse • Selvindsigt • Sport • Swahili • Afslutning

Undervisningsfagene afrundes og samarbejdsprojekterne sluttes af med en overlevering til det næste hold. Vi ser tilbage på de sidste fire måneder og rundt på vores nye venner for livet. Vi hygger, fester, danser, griner, græder og nyder livet i fulde drag.

Afrejse og priser

Efterår 2023

20.08.23 – 13.12.23*

85.357 DKK

Forår 2024

10.02.24 – 20.06.24*

86.424 DKK

Efterår 2024

20.08.24 – 13.12.24*

87.504 DKK

OBS.
Datoerne er +/- et par dage indtil flybilletter er endeligt indkøbt og vil være 10 dage tidligere hvis intensivt swahili kursus er tilvalgt.

Early Bird

Få 1000 kr. i lommepenge til forbrug!

Start februar: tilmeldingsfrist for at få early bird udløber d. 22. september
Start oktober: tilmeldingsfrist for at få early bird udløber d. 30. marts

Dit højskoleophold i udlandet starter nu!

Ansøg nu
Overvejer du?

Hvad er inkluderet?

Fly

Tur retur fra København

Mad og drikke

Alle måltider og drikkevand er fuldt inkluderet på højskolen samt på  vores udflugter under samtlige måneder.

Bolig

På højskolen deler du en hyggelig bungalow med 4-5 personer.

Adventure-tur og udflugter

12 dages ubeskrivelig safari og adventure-tur til mainland Tanzania, samt samtlige udflugter og eventyr med højskolen.

Donation til frivilligt arbejde på 1000 DKK

Pengene går ubeskåret til de samarbejdsprojekter vi er fælles om med lokalbefolkningen

Mulige tilvalg

Swahili kursus +4.844DKK

Intensivt swahili kursus på Zanzibar 10 dage før højskolens opstart.

PADI dykkercertifikat fra ca. 440$

Vælg mellem 4 forskellige specialdesignede dykkerpakker, hvor der er noget for enhver smag.

Kitesurfing fra ca. 111$

Vælg mellem 3 forskellige specialdesignede kitesurfing pakker. Der er noget til alle niveauer.

Bølge surfing/Watersport fra ca. 70$

Vælg mellem én eller flere vandsportsaktiviter, eks surf, snorkeling eller SUP (stand up paddling).

 

 

“Mit ophold på Zanzibar Højskolen har givet mig mange gode ting med i rygsækken, som jeg vil tage med mig videre i livet. Kombinationen af at rejse og tage på højskole har været perfekt, da det gav mig mulighed for at reflektere over den rejse jeg var på både i forhold til mig selv, men samtidig også i forhold til den kultur jeg levede og opholdte mig i”.

– Anne Sofie

”Jeg søgte ind på Zanzibar højskolen, mest fordi den passede til den uddannelse jeg vil søge ind på. For mig var det rigtig svært at skulle forlade mine daglige rutiner og trygge rammer, men kort tid efter vi ankom på højskolen, fandt jeg ud af at det nok var en af de bedste beslutninger jeg nogensinde har taget”.

– Emil Savne

Informationsmøder

Vi glæder os til at møde dig og fortælle dig mere om livet på Zanzibar Højskolen og alle de fantastiske oplevelser som kan vente dig. 

28. marts 2023 • 18.00-19.30

Aarhus

LYNfabrikken, Vestergade 49b, Aarhus

Se event

30. marts 2023 • 18.00-19.30

København

Grøndal Multicenter, Hvidkildevej 64, 2400 Brønshøj

Se event

Kan desværre ikke komme til info-møde?

Se vores fulde informationsvideo, lavet af tidligere elever til dig

Tag med på Zanzibar Højskolen!

Ansøg nu

Er du i tvivl om det er noget for dig?

Afstem dine forventninger, involver dine nærmeste og få råd til finansiering.

Overvejer du?