Skip to main content

Sommerhøjskole

Om opholdet på Sommerhøjskolen

Det er aldrig for sent at tage på højskole!

Sommerhøjskolen er udsprunget af en lyst til at give en anden målgruppe end vores typiske 4 måneders kursister, mulighed for at opleve en unik blanding af eventyr, højskolefællesskab, swahili-kultur og personlig udvikling. Med vores mange års erfaring med at drive højskole i udlandet, har vi sammensat et program for dig, som ønsker at rejse ud og få indsigt i et realistisk Afrika. Desuden er der plads til fysisk udfoldelse i vand og sand, samt fest og afslapning med et ægte afrikansk twist.

Sommerhøjskolen er for dig, der ønsker at blive udfordret gennem kulturmøder, få rykket grænser og udvide dine perspektiver på dig selv og andre.

Vi forsøger at nå en alder mellem 30 og 45 år, men vi er ikke krakilske, hvis du skulle falde lidt udenfor i begge ender.

“Højskolen på Zanzibar har givet store oplevelser, nye venner, ro og udfordringer, sand og safari. Alt hvad jeg drømte om at få med i mine to ugers ferie”.
– Christina Otzen

Hvad får du med dig fra vores sommerhøjskole ?

Personlig udvikling

Du vil få afprøvet, justeret og fundet dine egne personlige grænser.

Du vil opleve hvad det gør ved dig, når den sociale kapital, som vi kender fra det danske samfund, bliver reduceret og udfordret. Hvordan reagerer du eksempelvis, når den basale tillid udfordres i en ny kulturel kontekst? Hvor kodekset for mellemmenneskelige relationer er mere forskelligt end et kontinent kan forklare.

Du vil få udvidet dit perspektiv – ift. hvad du selv kommer fra, og hvad du møder her. Bliv bevidst om dine egne værdier og få nye med dig hjem.

Du vil få skabt rammen for refleksion og diskussion, samt kendskab og læring af ny kultur, dig selv, dine værdier, andre mennesker og dine næste skridt – på baggrund af dine oplevelser fra mødet med Tanzania.

Læs mere om undervisning

Adventures

Tanzania er garant for nogle af verdens smukkeste seværdigheder, som f.eks. safari i Lake Manyara og det berømte krater Ngorogoro. På Sommerhøjskole programmet tager vi dig selvfølgelig med på nogle af Tanzanias største seværdigheder, men vi skubber også lidt til dig, og tager dig også med uden for turistruten og besøger og områder og mennesker som på forskellige måder – på godt og ondt – påvirkes af turismen i landet.

Tanzanianerne er et utrolig venligt folkefærd, og det kan godt betale sig at øve lidt på sin swahili-parlør hjemmefra, for at kunne de vigtigste hilsener.

Vi har ofte været udsat for, at folk har spurgt til muligheden for at bestige ”Afrikas tag” Kilimanjaro. Skulle det være på ønskelisten, anbefaler vi, at du gør det inden start – det løser vi selvfølgelig også gerne for dig.

Læs mere om vores Adventures

Kulturforståelse

Du vil få indsigt i lokale livsvilkår og forståelse for, hvordan hverdagen tager sig ud set fra et tanzaniansk perspektiv. Du vil få indblik og engagement i lokale udviklingsprojekter, som giver anledning til refleksion og debat om muligheder og udfordringer ved udviklings- og projektarbejde.

Fritid og fællesskab

Den sociale dannelse er mindst lige så vigtig som faglig dannelse og højskolens fornemmeste opgave. Så bered dig på at få nye venner på tværs af skandinavisk og afrikansk kultur. At rejse og opleve Afrika og Tanzania er selvfølgelig fantastisk, men at dele det med nye mennesker med samme interesser, forstærker de intense oplevelser og gør turen sjovere.

I fritiden er der – ud over at hygge sig på stranden – masser af aktiviteter at deltage i. For eksempel fodbold eller beachvolley mod de lokale, arrangerede dykkerudflugter og fisketure. Du kan leje havkajakker, kitesurfe, dykke eller snorkle blandt farvestrålende fisk og smukke koraller. Eller du kan gå på opdagelse i landsbyen.

Læs mere om fritid og fællesskab

Hvad siger andre om vores sommerhøjskole?

To ugers ferie i Tanzania. Sol, sand og safari. Men med højskolen blev det meget mere end det. Lynhurtigt blev vi introduceret til det lokale liv, sproget, den afrikanske tidsopfattelse og meget andet, som jeg ikke havde fået med, hvis jeg selv havde planlagt turen. Jeg kom hjem klogere, gladere og med masser af oplevelser, som jeg kan dele med mine nye venner. De gider nemlig godt se alle de mange hundrede fotos.

Christina Otzen

“Der er ikke mange ferie og udenlandsophold, som bliver siddende i kroppen så lang tid som sommerhøjskolen på Zanzibar gjorde det for mig. Den største gave for mig, var at opleve Tanzania på en autentisk måde. Højskolens netværk og instruktørernes viden var med til at åbne dørene til lokalbefolkningen og give et nuanceret indblik i det lokale samfund, som jeg ikke ville have opnået på en almindelig ferie. Der var dog også tid til at holde ferie og nyde naturen, strandene og ikke mindst det fantastiske selskab fra de andre deltagere på højskolen. Skal jeg tilbage til Tanzania? Ja, det er jeg slet ikke i tvivl om.”

Simon Emil Dreyer