Om skolen

Hør historien om

Zanzibar Højskolen

Livet på skolen

Under hele dit ophold på Zanzibar Højskolen håber vi, at du vil betragte skolen som dit nye hjem. Dine medkursister og det lokale personale bliver din nye familie, og sammen har vi et fælles ansvar for skabe en god synergi mellem os. Zanzibar Højskolen er en yderst dynamisk skole, hvor dig og dine medkursisters ideer og initiativer ikke blot bliver lyttet til, men også udført.

Boligforhold

Det er ikke meget tid man bruger på sit værelse på Zanzibar, for det er meget skønnere at være ude. En seng skal man dog have at sove i. På højskolens 4 måneders hold vil du enten blive indkvarteret sammen med 3 af dine medkursister i en hyggelig, simpel bungalow eller i et af værelserne i højskolens hovedbygning. Alt sammen tæt på stranden og det turkisblå hav.
Alle værelserne har tilknyttet bad, toilet og elektricitet. Strømmen kan dog være ustabil på Zanzibar og det er derfor nødvendigt, at du indstiller dig på, at den kommer og går.
Hands on Zanzibar holder til i et hyggeligt hus, som ligger ca. 250 m. fra højskolens område. Her vil du også komme til at bo på 4-mandsværelser, med delt bad, toilet og køkken. Huset ligger i forbindelse med et undervisningslokale og et lille, hyggeligt fællesareal.

Uanset hvor du kommer til at bo, får du en seng med rent sengetøj og myggenet, samt en elektrisk fane.

Vi hjælpes ad med at holde skolen pæn og ren i ugens løb. Dette er til for at skolen bliver ved med at være et dejligt sted at opholde sig samt at minimere chancerne for sygdom. Det foregår ved at man, sammen med sit værelse, ugentlig er ansvarlig for nogle tjanser på skolen som spænder fra oprydning i baren, feje, klargøring af volley-bane, sætte mad frem samt at hjælpe med at lave mad.

Har du spørgsmål? Skriv eller ring til os

Kontakt os

Ansøg nu

Køjesenge på skolen

 Faciliteter

Midt på skolens åbne område har vi vores beachvolleybane, som ofte bliver brugt til en rask eftermiddagsturnering. Er du en af dem, der gerne vil holde din form ved lige, har vi også et fantastisk fitness område i bedste Rocky Balboa style. For dem der gerne vil nyde en god bog, høre musik eller sludre lidt, så er der vores hængekøje-lounge og sofa område (rævehulen). Til aftenens hyggestunder har skolen sin egen strandbar og bålplads, som altid bliver flittigt brugt.

Alle måltider bliver indtaget i spisesalen og tilberedt i køkkenet, som ligger lige ved siden af og summer af liv hele dagen. Skolen har også sit eget lille værksted, hvor blandt andet de hjemmelavede motionsredskaber er blevet lavet.

Men det bedste er nok, når man efter en dag i klasselokalet, kan tage sig en svømmetur i verdens største pool – Det Indiske Ocean.

Få en rundtur på skolen

Til dig fra vores tidligere elever

Fritiden på skolen

I din fritid på Zanzibar Højskolen er der, ud over at hygge sig på stranden med vennerne, masser af aktiviteter at deltage i. Vi har en ugentlig fodboldkamp med staff, beach volley hver dag, dykkerudflugter og surfture. Du kan også leje paddleboards, kitesurfe eller snorkle med delfiner.

Zanzibar er også verdenskendt for deres ”Spice Tours”, hvor du kan opleve, hvordan man laver krydderier. Du kan tage ind til Stone Town, som er den største by på øen, hvor du bl.a. kan se de flotte bygninger fra kolonitiden og spise på det berømte ”Fish Market” ved havnen om aftenen. I Stone Town har du også mulighed for at shoppe i et utal af afrikanske specialforretninger til billige penge.

Kunne du tænke dig at se hele Zanzibar på en anderledes måde, kan du leje en cykel eller en scooter, købe et kort over øen og så bare køre af sted i en weekend.

“Den forandring du ønsker i verden, skal du starte med at ændre hos dig selv”

— Mahatma Gandhi

Baggrund og ideologi

Zanzibar Højskolen er en privatejet tanzaniansk-skandinavisk højskole.

Det vil sige, at skolen er både tanzaniansk og skandinavisk ejet, men 100% drevet med afsæt i den danske højskole ånd, hvor dannelse, socialt samvær og samfundskritisk tænkning er i fokus. Konkret søger vi at skabe indsigt og udsyn ved at lade mødet mellem den skandinaviske og den tanzanianske kultur danne afsæt for selvrefleksion, kritiske diskussioner og erfaringsudveksling. Samtidig er skolen ramme om hyggelige aftner, afvekslende valgfagsundervisning og afslappende stunder, hvor venskaber på tværs af kulturer mødes.

Zanzibar Højskolen har eksisteret siden 2004 hvor to gode venner, Jan Iversen fra Danmark og Maksi Mbise (Masai) fra Tanzania besluttede, at verden ville være et bedre sted, hvis unge mennesker lærte hinanden at kende på tværs af kloden. På den måde kunne man neutralisere frygt, racisme og manglende viden om andre religioner og kulturer, der desværre fører en masse negativt med sig. Jan og Masai havde, og har stadig, et fælles ønske om at gøre folk bevidste om den manglende ligeværdighed, som de mener har gennemsyret Afrika og Tanzania i mange år. En manglende ligeværdighed, der desværre ofte ses blandt velmenende unge mennesker og organisationer, der mere eller mindre bevidst forsøger, at formidle opskriften på det lykkelige liv ud fra vestlige præmisser. Zanzibar Højskolen er bygget op om ligeværdighed blandt skandinaver og lokale tanzanianere, hvor vi lærer af hinanden at kende og arbejder sammen om en bedre verden i fællesskab.

Zanzibar Højskolens officielle navn i Tanzania er ’Zanzibar Adventure School’ (ZAS). Dette navn blev valgt da begrebet højskole ikke eksisterer i Tanzania, samt er besværligt at udtale. Vi er dog mere kendt gennem vores markedsføring i Skandinavien som Zanzibar Højskolen, hvilket vi bruger i alle vores skrivelser for forståelsens skyld. ZAS udbyder højskoleophold på Zanzibar for skandinaver, som vi kender det fra den danske højskoleverden.

”Vi skal have det sjovt, det skal være ligeværdigt og det skal give mening for alle”. Disse er nøgleordene til næsten alt hvad vi foretager os og som vi vurderer vores succes på. Dette lyder måske umiddelbart uambitiøst, men det er lige netop den ”ambitiøse” handling på andres vegne som vores lokale venner synes skaber ulighed, og som vi ikke ønsker at repræsentere.

Vi laver mange spændende projekter sammen med lokalbefolkningen ud fra fælles gensidige interesser. Vi sætter en stolthed i at beholde vores frihed og handlekraft og derfor har vi aldrig underlagt os andre organisationer ligesom, at vi heller aldrig har modtaget økonomisk støtte. Vi har heller ingen politisk eller religiøs orientering som skal følges, men byder alle uanset køn, race og religion velkommen.

Zanzibar Højskolen har igennem de sidste 11 år fyldt ”refleksionsbagagen” på mere end 1000 skandinaviske højskolekursister. Skolen er i konstant udvikling og den oprindelige linje er i dag udvidet med en parallel linje, som vi har valgt at kalde Hands on Zanzibar. Derudover er der blevet oprettet en række kortere kurser for dem der ikke har mulighed for at deltage på de længerevarende ophold.

Skolen er i konstant udvikling og vores fremtidsvision er at kunne skabe en international linje, som vil åbne nye døre for kulturelle berigelser blandt unge.

Karibu Sana (hjertlig velkommen)

En oplevelse for livet og en investering i fremtiden

Det er en uvurderlig oplevelse at komme ud at rejse som ung, inden man for eksempel vælger studieretning. Dels bliver man mere moden og klar over sine værdier, dels har man på dette tidspunkt i sit liv mulighed for at opleve verden og ”fylde redskaber i sin personlige værktøjskasse”. Værktøjer, som ikke bare giver anledning til berigende oplevelser, men som skaber et solidt fundament for refleksioner, problemanalyse og løsninger samt kritisk tænkning. Alt sammen evner, som dels kan anvendes til personlig udvikling og som i den grad er relevant i forhold til studier og senere erhvervsliv.

Zanzibar Højskolen er netop for dig som vil rejse, studere og samtidigt udforske din indre eventyrer. Vores formål er at forene ovenstående i en skandinavisk højskolevirksomhed, hvor rejseoplevelser, nytænkende undervisning, sport, fællesskab og nye venskaber på tværs af kulturer går op i en højere enhed. At opleve og bo i Afrika er selvfølgelig fantastisk, men at dele det med nye venner med samme interesser forstærker de intense oplevelser og skaber ofte venskaber, der varer for evigt.

Lyder det som noget for dig?

Book et personligt møde

”Intet var muligt uden vores fantastiske crew”

Vores personale

Og hvem er vi så, os der arbejder på Zanzibar Højskolen? Vi er efterhånden blevet en stor flok, som jo ofte er spredt mellem Zanzibar og Skandinavien. Vi arbejder seriøst og med engagement og er gode til at hygge os og have det sjovt – OGSÅ når vi arbejder.

Jan

Stifter & Forstander

Jan Iversen er Zanzibar Højskolens stifter og forstander. Han er uddannet pædagog og har også en voksenpædagogisk grunduddannelse.
Siden højskolen blev grundlagt 2004 har Jan pendlet mellem Danmark og Afrika.

Maksi (Masai)

Manager på Zanzibar Højskolen

Masai er Zanzibar Højskolens ”Top dog nr. 1”. Hans fulde navn er Maksi Joseph Mbesi. Han var med til at starte højskolen med Jan Iversen i 2004 og har været med hele vejen. Som Jans bedste ven og partner, har han en vigtig rolle, da han på godt og ondt kender alt til Afrika.

Rashid

Swahili-lærer

Rashid alias ”Maradona” er Zanzibar Højskolens dygtige og tålmodige swahili underviser. Rashid har været lærer på højskolen i 8 år, og udover at lære vores elever at begå sig på swahili, snakker han selv flydende dansk. Rashid er ansvarlig for Hands On Zanzibar.

Amanda

Administration- og kommunikation

Amanda er tidligere elev på højskolen er vores administrations- og kommunikationsansvarlige. Det er hende, du vil komme i kontakt med, hvis du har nogle spørgsmål både før og under dit ophold. Hun elsker tidlige morgener, en god bog og lakrids-the.

Sandra

Underviser i miljøkendskab

Sandra er uddannet marinebiolog og har undervist på Den Blå Planet. Hun har lavet klimaforandrings forskning på Grønland, feltarbejde i Tanzanias regnskov og er tosset med mærkelige dyr.
Hun vil spire elevernes nysgerrighed for natur. Med entusiasme for miljø vil hun vise dig strandens fedeste dyr og tage dig med på abe-jagt i skoven. Du vil få indsigt i dig selv ved at lærer om menneskets oprindelse og få et nyt syn på store samfundsfaglige emner som køn og race med biologien som argument.
Sandras livsfilosofi er Prøv, Prøv, Prøv!

Emma

Underviser i kulturforståelse

Emma er uddannet antropolog fra Aarhus Universitet og gammel elev af Zanzibar Højskolen. Hun har undervist som instruktor på universitetet, og brænder for god formidling af kulturforståelse.
Det afrikanske kontinent har en speciel plads i hendes hjerte, og hun har udforsket det flere gange på studiet og på forskellige rejser; hendes Afrika-tæller står pt. på 5 forskellige lande. Derudover kan hun lide at lære nye ting, og har senest kastet sig over skateboarding, rulleskøjter og at åbne øl uden oplukker. De to sidstnævnte går rigtig godt.

Sara

Underviser i selvindsigt

Sara har en læreruddannelse fra Den frie Lærerskole med speciale i "Det holistiske (med)menneske". Hun kan hive en yogalærer- og en bunke terapeutuddannelser op af rygsækken. I den ligger der også hendes gennemsyrede positive livsindstilling, og troen på at der ikke findes problemer kun muligheder. "Skab indsigt for at skabe udsyn" er den evige go-to-læresætning. Jo mere vi forstår os selv, jo mere forstår vi verden omkring os. Følg lyden af en lind strøm af dansk hiphop og du vil finde Sara i gang med at skrive noveller.

Visti

Underviser i musik

Visti er nyudklækket cand.mag. i musikvidenskab og samfundsfag fra Københavns Universitet.
Han har finpudset sine tromme-skills på MGK og er en over-all musiknørd.
Vistis håb med undervisningen er at skabe læring, fællesskab, sjov og eufori. Sammen skal vi få det bedste ud af hinanden og således tage musikken og os selv til et højere niveau. Han møder alle med et smil, for så bliver dagen bare lidt bedre!

Stine

Underviser i musik

Stine har en bachelor fra musikvidenskab på Københavns Universitet og musik har altid været en stor del af hendes liv. Hun er sanger, og har mange års erfaring med korsang, performance og sangskrivning. Stine er meget positivt anlagt, og altid i godt humør, og elsker alt ved fællessang og højskolesammenholdet. Hun håber på at musik og sang på Zanzibar højskolen kan skabe et trygt frirum for eleverne, hvor der er plads til alle.

Lise

Underviser i sport

Lise har 10 års undervisningserfaring fra folkeskolen. Hun været crossfit-coach i flere år. Interessen for crossfit opstod efter endt håndboldkarriere, hvor Lise har kastet med bolde på eliteniveau. I sport kommer du til at opleve nye sider af dig selv, når de idrætslige aktiviteters forskellige indhold og niveauer af intensitet foldes ud, og det bliver skægt. Netop det at have det sjovt er vigtigt, hvilket altid har været Lises mantra.

Mads

Underviser i sport

Mads er uddannet idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut og Den Frie Lærerskole. Mads har et stort legebarn gemt i sig, og er fuld af ideer til at skabe hyggelig, sjov og udfordrende bevægelse for og sammen med andre. I sport er det vigtigt for Mads at inddrage og vække elevernes nysgerrighed til faget og dets indhold samt arbejde med de gode relationer. Vi skal grine og svede sammen, og lære en masse om sammenhold, fællesskab og gåpåmod.

John

Manager

John er vores kyndige manager på skolen. Han startede som revisor i 2015, men har siden 2017 været ham, der sammen med skolelederen sørger for, at alt kører. Han har det primære ansvar for de lokalt ansatte, hvor han står for al koordinering og supervisering. John er altid smilende, imødekommende og helt enormt hjælpsom. Ved siden af sit job kan han godt lide at spille fodbold og volley, at læse inspirerende bøger om livet – og at stene over et spil på sin mobil.

Agness

Kokkeelev

Agnes har siden 2019 arbejdet i skolens køkken, hvor hun især godt kan lide at lave ris og kylling. Hun er opvokset i Arusha på fastlandet. Dengang arbejdede hun som rengøringsdame, men nu er hun i oplæring som kok på højskolen. Når hun ikke arbejder, bor hun i Staff House, og så kan hun godt lide at løbe.

Nestor

Sikkerhedsvagt

Nestor kommer oprindeligt fra Kigoma på fastlandet, men har arbejdet på højskolen siden 2018 som sikkerhedsvagt. Når han ikke holder vagt, kan han godt lide at træne i skolens fitnesscenter, og han er også altid klar som forsvarsspiller til staff-fodbold. Nestor vil gerne blive endnu bedre til sprog – både engelsk og dansk. Spørger du ham ”hvordan går det?”, svarer han derfor hurtigt tilbage: ”Det går godt!”.

Manafi

Sikkerhedsvagt

Manafi er sikkerhedsvagt på højskolen, når mørket falder på. Han har arbejdet på skolen siden 2010. I dagtimerne har han andre småjob; blandt andet som chauffør. Han bor i Paje, og når han ikke arbejder, kan han vældig godt lide at sove.

Nadir

Sikkerhedsvagt

Nadir har siden 2018 arbejdet som sikkerhedsvagt, hvor han om natten holder øje med, at alt er, som det skal være. Om dagen kan han godt lide at træne og pumpe jern i højskolens fitness, og så spiller han tromme i skolens lokale simba band.

Maggy

Receptionist/tjener

Maggy arbejder i Front Office som receptionist. Hun har arbejdet på højskolen siden 2017, men kommer oprindeligt fra Arusha på fastlandet. Nu bor hun i Staff House, når der er elever på skolen. Maggy kan godt lide at spille fodbold. Hun spiller i angrebet og er målscorer på skolens kvindefodboldhold. Hun drømmer desuden om at lære at svømme.

Elias

Tjener og bartender

Siden 2018 har Elias arbejdet på højskolen som storsmilende tjener og bartender i fredagsbaren, hvor han shaker lækre drinks. Den lokale drink dawa og mojito er de to, han allerbedst kan lide at lave. Når Elias ikke arbejder, kan han godt lide at se film. Hans yndlingsfilm er Transporter og Taken.

Fatma

Receptionist / tjener

Fatma arbejder på skolen som tjener i Oasen. Her har hun været siden 2014. Oprindeligt kommer hun fra Moshi på fastlandet, men flyttede til Zanzibar, hvor hun har stiftet familie. Når hun ikke arbejder, bor hun i landsbyen i Paje sammen med sin mand og sine to små børn.

Angel

Husholderske

Angel har siden 2015 arbejdet som husholderske på højskolen, hvor hun gør værelser rene (dog ikke elevernes – den må de selv klare). Hun kommer oprindeligt fra Dar Es Salaam. Angel elsker at synge, og især swahilisangen ”Malaika” (som netop betyder ”angel”) går rent ind. Derudover er hun lynhurtig angrebsspiler til kvindefodbold.

Dickson

Gartner og bartender

Dickson har arbejdet på skolen siden 2018. Her er han gartner, og om fredagen mikser han drinks i fredagsbaren som bartender. Han kan især godt lide at lave konyagi/tonic (den lokale gin). Ved siden af jobbet kan han godt lide pole pole tid, og så spiller han også tromme i højskolens lokale simba band.

Maneno (Bubu)

Gartner

Bubu, som Abdallah bliver kaldt, er højskolens beach man. Han har arbejdet på højskolen siden 2013. Det er Bubu, der river vores strand, så den er fin og ren og ham, der sørger for liggestole og madrasser, når vi skal ned og tanne på stranden. Han er helt enormt smilende og hjælpsom – og altid klar med en high five.

Pili

Tjener

Pili arbejder på skolen som tjener i Oasen og har gjort det siden 2019. Hun kommer fra et lille område syd for Stone Town, der hedder Kiembe Samaki. Pili smiler altid – og er altid klar på sjov. I sin fritid elsker hun at bruge sin tid på enten at svømme eller danse. Og så er hun kvindefodboldholdets frygtløse målmand.

Abra

Kok

Abra har siden 2013 arbejdet som kok i skolens køkken. Den bolognese, som Makame (en af de andre kokke) elsker at lave – den elsker Abra at spise! Når han ikke arbejder, hænger han ud med sine venner i Paje … når han da ikke sover. Han elsker nemlig at sove, siger han!

Freddie

Chefkok

Freddie er skolens chefkok, og han har arbejde i køkkenet siden 2016. Han kommer fra vores landsby Paje. Hvis du deltager til staff-fodbold, er det umuligt ikke at lægge mærke til Freddies talent som målmand. Freddie kan desuden godt lide volleyball og afslapning ved poolen.

Kais

Kok

Kais arbejder som kok på skolen og har gjort det siden 2014. Han kommer fra Stone Town på Zanzibar. Kais elsker at danse og svømme, og han spiller også gerne volleyball og fodbold. På fodboldbanen vil du lægge mærke til hans Brøndby-trøje og hans fart.

Hassan

Kok

Hassan har arbejdet som kok på højskolen siden 2015. Han kan allerbedst lide at lave special tuna – fordi det er en hurtig ret. Hassan skruer gerne op for musikken i køkkenet. Han elsker nemlig at danse; især til storhittet Baba Lao. Når han ikke arbejder eller danser, er han dog også ret glad for at sove, siger han.

Makame

Kok

Makame arbejder som kok i højskolens køkken, og her har han været siden 2019. Han elsker at lave spaghetti bolognese til eleverne og andre sultne munde. Ved siden af arbejdet tonser han derudaf til fodbold, hvor han er en habil forsvarsklippe. Og på tv hepper han på Manchester United!

Scolla

Kok til lokalt ansatte

Scolla sørger for at lave mad til de mange lokalt ansatte, vi har her på højskolen. Et job, hun har haft siden 2015. Hendes arbejdsplads er i Staff House, hvor hun disker op med en masse lækre swahiliretter; ugali, pilau, oksekød, bønner, ris og fisk.

Tumain

Køkkenmedhjælper

Tumain har arbejdet i køkkenet som kok og opvasker siden 2017. Hendes livretter er chapati (lokalt fladbrød) og frugt. Især vandmelon. Når hun ikke arbejder bor hun i Paje med sin mand og to børn. Hun kan godt lide at slappe af og synge – især sangen ”Hallelujah”.

Zulfa

Kok

Zulfa har siden 2014 svunget kødgryderne i køkkenet, hvor hun især godt kan lide at lave beef stroganoff og special tuna. Hun kommer fra Dar Es Salaam, men bor nu i Paje med sin mand og sin pige. Hun drømmer om en dag at blive en forretningskvinde, som køber og sælger kjoler og sko.

Bi-Salama

Husholderske

Bi Salama er husholderske og står for at vaske tøj og linned. Til dagligt bliver hun kaldt ”bi Salama”, fordi hun er ældre end de andre ansatte – og ”bi” kommer fra ”bibi”, som betyder bedstemor på swahili. Hun bor i Paje med sin mand, som hun sammen med har fem børn.

Faima

Husholderske

Faima har siden 2017 arbejdet på højskolen, hvor hun gør værelser rent. Hun kommer oprindeligt fra Iringa på fastlandet, men bor nu i Paje. Når hun ikke arbejder, kan hun godt lide at danse. Særligt til traditionelt afrikansk musik.

Amani

Sikkerhedsvagt

Amani har i fire år arbejdet som sikkerhedsvagt om natten. Han kommer fra masailandsbyen Kiteto på fastlandet, men flyttede til Zanzibar for at finde arbejde. Når han har fri, kan han godt lide at være sammen med sine mange masaivenner enten på stranden eller på hotellet overfor højskolen.

Haji

Sikkerhedsvagt

Haji har siden 2019 arbejdet som sikkerhedsvagt på højskolen om natten. Han kommer fra Uzi Island på Zanzibar, men bor nu her i Paje. Ved siden af arbejdet kan han godt lide at spille fodbold. Han spiller både med til Staff-fodbold og på et fodboldhold i landsbyen, hvor han er midtbanespiller.

Aron

Sikkerhedsvagt

Aron er sikkerhedsvagt på skolen og har været det siden 2016. Han kommer fra Kigoma på fastlandet, men bor nu med sin familie i Paje, hvor han elsker at dyrker grøntsager og frugt. Både vandmelon, kasawa (lokal rodfrugt) og banan. Derudover kan han godt lide at cruise rundt på sin motorcykel.

Neema

Massør

Neema har været ansat på højskolen siden 2006, og er derfor én af dem, der har været her allerlængst. Hun er vores allesammens massør, der med sine hænder kan løsne op for spændinger og sportsskader. Neema er altid smilende og glad – og så elsker hun at optræde med en sang. ”Min gospel kommer lige fra hjertet,” som hun siger.

Ali

Revisor

Ali sidder sammen med John på højskolens kontor, hvorfra han har styr på alt, der har med penge at gøre. Han har nemlig siden 2017 været ansat som skolens revisor. Ved siden af sit arbejde er Ali en dedikeret fodboldspiller, der med sine lange fodboldsokker tonser op og ned ad banen som Center Back. Når han skal slappe af, kan han godt lide at læse sportsmagasiner, hvor han bl.a. læser om sine helte fra Manchester United.

Abdulla

Handyman

Abdulla har siden 2008 arbejdet som handyman på højskolen. Det er ham, der sørger for at reparere, hvis noget af i stykker, ham der sætter hylder op og ham, der bygger nye møbler som reoler, stole, sofaer, borde mm. Selv når han har fri, arbejder han. Hjemme sørger han nemlig også for at bygge nye møbler og fikse ting.

Herry

Chauffør

Herry har siden højskolens opstart arbejdet som chauffør og kørt både elever, lærere og gæster rundt på Zanzibar. I Herrys bil er der altid gang i den – han elsker nemlig at sætte bongo musik på, som er en slags RnB. Justin Bieber sniger sig dog også ind sommetider.

Khamis

Gartner

Khamis arbejder som gartner og har gjort det siden 2017. Sammen med Dickson sørger han for, at alt ser godt ud, at blomsterne er vandet, og at sandet er revet fint. Når han ikke sysler med havearbejde på højskolen, fisker han i Paje. Her fanger han en masse forskellige fisk og blæksprutter.

Rehema

Kok

Rehema arbejder i køkkenet som kok, hvor hun siden 2017 har spredt glæde rundt om sig. Hun er nemlig ét stort smil, der elsker at danse og at give den gas på fodboldbanen, hvor hun er en lynhurtig angriber på kvindefodboldholdet.

Salehe

Lageransvarlig

Salehe har siden 2017 arbejdet som lageransvarlig på højskolen. Det er ham, der sørger for at holde orden på og bestille alle materialer på skolen, som ikke er mad, drikkevarer og toiletsager. Ved siden af arbejdet kan han godt lide at ’chille’ og dele idéer med sin familie i Stone Town.

Regina

Husholderske

Regina har været en stor del af højskolen siden 2009, hvor hun som husholderske gør rent og vasker tøj. Sommetider lærer hun også elever og gæster, hvordan man laver traditionel swahili-mad. Ved siden af arbejdet synger Regina kor i sin lokale kirke, og så kan hun godt lide at træne yoga og at danse.

Start dit livs eventyr!

Ansøg nu

Overvejer du?