Livet på skolen
Under hele dit ophold på Zanzibar Højskolen håber vi, at du vil betragte skolen som dit nye hjem. Dine medkursister og det lokale personale bliver din nye familie, og sammen har vi et fælles ansvar for skabe en god synergi mellem os. Zanzibar Højskolen er en yderst dynamisk skole, hvor dig og dine medkursisters ideer og initiativer ikke blot bliver lyttet til, men også udført.
Boligforhold
Zanzibar Højskolen består af et stort område, som indeholder flere sammensatte matrikler og udeområder.
Her vil man som elev som udgangspunkt altid bo på hovedområdet i værelser med tre-seks personer (oftest fire). Cirka halvvejs i opholdet byttes der rundt på elevernes værelser, og hvem man bor sammen med. Dette sker bevidst for synergiens skyld. Sjældne gange kan det forekomme, at man for en kort periode må flytte lidt rundt for at få plads til eksterne grupper, som kommer på besøg på Zanzibar Højskolen. Det kan i yderst sjældne tilfælde ske, at der skal gøres brug af eksterne huse eller værelser, som ligger i kort afstand fra Zanzibar Højskolen.
Det er i skolens ideologi, at du som elev skal opleve Tanzania på en så ”tilnærmelsesvis” autentisk måde, som det er muligt. Dette i en god kombination med vestlig standard. Vi gør ex. brug af lokale transportmidler, hvor du vil opleve en anden standard, end det du er vandt til. Vi lever heller ikke i overdådig luksus, men ligger i stedet mere vægt på den gode trivsel og samværet imellem os. I forhold til boligsituationen er det for eksempel ikke ualmindeligt, at der kan blive meget varmt på værelserne i de varmeste perioder, samt køligere i de koldere perioder. Her har vi for både miljøets samt autenticitetens skyld, valgt ikke at bruge aircondition, men i stedet tilbyde minimum to ventilatorer på hvert værelse. Det vil med størst sandsynlighed give dig sved på panden, men det vil samtidigt også give en forståelse for det liv den almindelige tanzanier lever, og dermed også opbygge en mental robusthed hos dig (hvis de andre kan leve uden, så kan vi også – tilgang). Du skal forvente en tilpasningsperiode ift. at dele værelse med andre, men det er vores klare erfaring, at dette går stærkt.
Vi hjælpes ad med at holde skolen pæn og ren i ugens løb. Dette er til for at skolen bliver ved med at være et dejligt sted at opholde sig samt at minimere chancerne for sygdom. Det foregår ved at man, sammen med sit værelse, ugentlig er ansvarlig for nogle tjanser på skolen som spænder fra oprydning i baren, feje, klargøring af volley-bane, sætte mad frem samt at hjælpe med at lave mad.



Faciliteter
Midt på skolens åbne område har vi vores beachvolleybaner, som ofte bliver brugt til en rask eftermiddagsturnering. Er du en af dem, der gerne vil holde din form ved lige, har vi også et fantastisk fitness område i bedste “Rocky Balboa style”. For dem der gerne vil nyde en god bog, høre musik eller sludre lidt, så er der flere hængekøjer og hyggelige lounge- og sofaområder til rådighed .
I din fritid kan du yderligere spille brætspil, bordtennis, pool, dart , basket, m.m. og vi har musikinstrumenter, maleredskaber til de kreative. Desuden har vi vores egen fredagsbar og bålplads, som også bliver flittigt brugt.
Alle måltider foregår i spisesalen og tilberedt i køkkenet, som ligger lige ved siden af og summer af liv hele dagen.
Men det bedste er nok, når man efter en dag i klasselokalet, kan tage sig en svømmetur i verdens største pool – Det Indiske Ocean.
Fritiden på skolen
I din fritid på Zanzibar Højskolen er der, ud over at hygge sig på stranden med vennerne, masser af aktiviteter at deltage i. Vi har en ugentlig fodboldkamp med staff, beach volley hver dag, dykkerudflugter og surfture. Du kan også leje paddleboards, kitesurfe eller snorkle med delfiner.
Zanzibar er også verdenskendt for deres ”Spice Tours”, hvor du kan opleve, hvordan man laver krydderier. Du kan tage ind til Stone Town, som er den største by på øen, hvor du bl.a. kan se de flotte bygninger fra kolonitiden og spise på det berømte ”Fish Market” ved havnen om aftenen. I Stone Town har du også mulighed for at shoppe i et utal af afrikanske specialforretninger til billige penge.
Kunne du tænke dig at se hele Zanzibar på en anderledes måde, kan du leje en cykel eller en scooter, købe et kort over øen og så bare køre af sted i en weekend.
“Den forandring du ønsker i verden, skal du starte med at ændre hos dig selv”
— Mahatma Gandhi
Baggrund og ideologi
Zanzibar Højskolen er en privatejet tanzaniansk-skandinavisk højskole.
Det vil sige, at skolen er både tanzaniansk og skandinavisk ejet, men 100% drevet med afsæt i den danske højskole ånd, hvor dannelse, socialt samvær og samfundskritisk tænkning er i fokus. Konkret søger vi at skabe indsigt og udsyn ved at lade mødet mellem den skandinaviske og den tanzanianske kultur danne afsæt for selvrefleksion, kritiske diskussioner og erfaringsudveksling. Samtidig er skolen ramme om hyggelige aftner, afvekslende valgfagsundervisning og afslappende stunder, hvor venskaber på tværs af kulturer mødes.
Zanzibar Højskolen har eksisteret siden 2004 hvor to gode venner, Jan Iversen fra Danmark og Maksi Mbise (Masai) fra Tanzania besluttede, at verden ville være et bedre sted, hvis unge mennesker lærte hinanden at kende på tværs af kloden. På den måde kunne man neutralisere frygt, racisme og manglende viden om andre religioner og kulturer, der desværre fører en masse negativt med sig. Jan og Masai havde, og har stadig, et fælles ønske om at gøre folk bevidste om den manglende ligeværdighed, som de mener har gennemsyret Afrika og Tanzania i mange år. En manglende ligeværdighed, der desværre ofte ses blandt velmenende unge mennesker og organisationer, der mere eller mindre bevidst forsøger, at formidle opskriften på det lykkelige liv ud fra vestlige præmisser. Zanzibar Højskolen er bygget op om ligeværdighed blandt skandinaver og lokale tanzanianere, hvor vi lærer af hinanden at kende og arbejder sammen om en bedre verden i fællesskab.
Zanzibar Højskolens officielle navn i Tanzania er ’Zanzibar Adventure School’ (ZAS). Dette navn blev valgt da begrebet højskole ikke eksisterer i Tanzania, samt er besværligt at udtale. Vi er dog mere kendt gennem vores markedsføring i Skandinavien som Zanzibar Højskolen, hvilket vi bruger i alle vores skrivelser for forståelsens skyld. ZAS udbyder højskoleophold på Zanzibar for skandinaver, som vi kender det fra den danske højskoleverden.
”Vi skal have det sjovt, det skal være ligeværdigt og det skal give mening for alle”. Disse er nøgleordene til næsten alt hvad vi foretager os og som vi vurderer vores succes på. Dette lyder måske umiddelbart uambitiøst, men det er lige netop den ”ambitiøse” handling på andres vegne som vores lokale venner synes skaber ulighed, og som vi ikke ønsker at repræsentere.
Vi laver mange spændende projekter sammen med lokalbefolkningen ud fra fælles gensidige interesser. Vi sætter en stolthed i at beholde vores frihed og handlekraft og derfor har vi aldrig underlagt os andre organisationer ligesom, at vi heller aldrig har modtaget økonomisk støtte. Vi har heller ingen politisk eller religiøs orientering som skal følges, men byder alle uanset køn, race og religion velkommen.
Zanzibar Højskolen har igennem de sidste 11 år fyldt ”refleksionsbagagen” på mere end 1000 skandinaviske højskolekursister. Skolen er i konstant udvikling og den oprindelige linje er i dag udvidet med en parallel linje, som vi har valgt at kalde Hands on Zanzibar. Derudover er der blevet oprettet en række kortere kurser for dem der ikke har mulighed for at deltage på de længerevarende ophold.
Skolen er i konstant udvikling og vores fremtidsvision er at kunne skabe en international linje, som vil åbne nye døre for kulturelle berigelser blandt unge.
Karibu Sana (hjertlig velkommen)
En oplevelse for livet og en investering i fremtiden
Det er en uvurderlig oplevelse at komme ud at rejse som ung, inden man for eksempel vælger studieretning. Dels bliver man mere moden og klar over sine værdier, dels har man på dette tidspunkt i sit liv mulighed for at opleve verden og ”fylde redskaber i sin personlige værktøjskasse”. Værktøjer, som ikke bare giver anledning til berigende oplevelser, men som skaber et solidt fundament for refleksioner, problemanalyse og løsninger samt kritisk tænkning. Alt sammen evner, som dels kan anvendes til personlig udvikling og som i den grad er relevant i forhold til studier og senere erhvervsliv.
Zanzibar Højskolen er netop for dig som vil rejse, studere og samtidigt udforske din indre eventyrer. Vores formål er at forene ovenstående i en skandinavisk højskolevirksomhed, hvor rejseoplevelser, nytænkende undervisning, sport, fællesskab og nye venskaber på tværs af kulturer går op i en højere enhed. At opleve og bo i Afrika er selvfølgelig fantastisk, men at dele det med nye venner med samme interesser forstærker de intense oplevelser og skaber ofte venskaber, der varer for evigt.
”Intet var muligt uden vores fantastiske crew”
Vores personale
Og hvem er vi så, os der arbejder på Zanzibar Højskolen? Vi er efterhånden blevet en stor flok, som jo ofte er spredt mellem Zanzibar og Skandinavien. Vi arbejder seriøst og med engagement og er gode til at hygge os og have det sjovt – OGSÅ når vi arbejder.
Xander
Xander er Zanzibar Højskolens forsander og samtidigt underviser han også i musik. Xander brænder for højskolelivet og det unikke fællesskab dette medfører. Før i tiden var Xander skabssanger, som kun sang når han vidste ingen kunne høre ham. Dette ændrede sig dog på efterskolen og siden har han altid spillet musik og bevæget sig inden for mange forskellige musikgenre, som gospel, pop, jazz, soul og funk. Ud over hans kærlighed til sang, har han har en nærmest pinlig kærlighed til ukulele og tør ikke afsløre hvor mange han har derhjemme. Han elsker at dele glæden ved musikken og insisterer på, at alle har ret til at spille musik, uanset niveau.
Maksi (Masai)
Masai er Zanzibar Højskolens ”Top dog nr. 1”. Hans fulde navn er Maksi Joseph Mbesi. Han var med til at starte højskolen med Jan Iversen i 2004 og har været med hele vejen. Som Jans bedste ven og partner, har han en vigtig rolle, da han på godt og ondt kender alt til Afrika.
Rashid
Rashid alias ”Maradona” er Zanzibar Højskolens dygtige og tålmodige swahili underviser. Rashid har været lærer på højskolen i 8 år, og udover at lære vores elever at begå sig på swahili, snakker han selv flydende dansk. Rashid er ansvarlig for Hands On Zanzibar.
Signe
Signe er højskolens administrationskoordinator og så er hun tidligere elev. Hendes viden om skolen og Zanzibar fra tidligere hold kan hun bruge, når nye elever kontakter skolen med spørgsmål og dilemmaer om opholdet. Derudover er hun også altid klar til at hjælpe nuværende elever med udfordringer for hun har, som tidligere elev, sikkert selv stået i en lignende situation. Også selvom spørgsmålet bare går på, hvor man får den bedste pizza eller kaffe
i byen.
Maria
Maria er uddannet biolog fra Københavns Universitet. Hun har arbejdet som formidler i Danmarks Naturfredningsforening og som projektudvikler og underviser i Fugleværnsfonden. Hun elsker at dele sin passion for alle slags dyr og planter med andre nysgerrige sjæle, for som hun siger: ”Vi er alle forbundne!”. I hendes undervisning er alt liv, vigtigt liv. Hun mener, at vi med denne tilgang kan inspirere hinanden til at suge naturen til os på nye måder. Maria har boet forskellige steder i verden og studeret alt fra bladskæremyrer i Amazonas til søpapegøjer på Færøerne. Med dette globale udsyn vil du som elev få indblik i verdens naturtilstand med udgangspunkt i den eventyrlige natur her på Zanzibar.
Andrea
Andrea er uddannet kulturgeograf og elsker at lære om kulturer, hvilket hun har beskæftiget sig med meget af hendes liv. Hun har rødder i Ethiopien og Danmark, har undervist i kulturforståelse hos Mellemfolkeligt Samvirke og arbejdet i Vietnam og Palæstina. Med hendes undervisning håber hun på, at du som elev får et globalt perspektiv, med udgangspunkt i den kultur, vi befinder os i på Zanzibar, samtidig med, at du opnår en større forståelse for din egen kultur. Hun ønsker, at du med dit ophold, vil få blod på tanden til at nedbryde fordomme og stereotyper, rejse ud og opleve endnu mere af verden.
Niels
Niels er uddannet psykolog fra Aalborg Universitet, og har de sidste tre år hjulpet mennesker med komplekse problemstillinger, samt undervist unge i selvindsigt. Faget selvindsigt er for dig, der ønsker at blive klogere på dig selv, dine omgivelser, værdier og mål som du ønsker at føre videre ud i livet. Gennem konkrete øvelser, inspirerende oplæg, og psykologiske diskussioner, vil Niels hjælpe dig til at opnå en bevidsthed om, hvem du er, og hvorfor du er blevet som du er. Når Niels ikke arbejder som psykolog, er han en ihærdig basketballspiller, amatørmusiker, og lidt af en vandhund. Niels glæder sig derfor meget til at få sig et dykkercertifikat.
Anne-Sofie
Anne-Sofie har stor interesse indenfor det sociale – og sundhedsfaglige område og brænder for at bidrage til folks trivsel og velvære. Sideløbende har hun taget en bachelor i biologi og idræt og hendes hverdag er spækket op med fysisk udfoldelse i diverse idrætsgrene. Håndbold, crossfit, sejllads, yoga, - you name it. Anne-Sofie synes især, at sporten, med dets forskelligt indhold og samarbejdsøvelser, er med til at lære sig selv og andre at kende på nye måder, hvilket er med til give et stærkt højskolefællesskab.
Ole
Ole har spillet musik siden han var lille – primært med en guitar i hænderne, men han har også plinget løs på klavertangenter og truttet løs på saxofon. Han varetager den daglige morgensang og musikundervisning på højskolen. Derudover elsker Ole Kiswahili og østafrikansk kultur og deler gerne ud af lokale tips og sjove Kiswahili-fraser.
Sofie
Sofie er uddannet Yin Yang og Mindfulness meditationslærer. Hun elsker alt form for sport, så du kan helt klart finde hende på beachvollybanen. Hun er et A-menneske og er frisk på morgenyoga for dem der har lyst og energi, når solen står op. Hun har danset siden hun var 8 år gammel og elsker alt form for dans. Hun glæder sig til at dele danseglæden med jer alle.
Simone
Simone arbejder på højskolen som krea og event koordinator og kan ses gå rundt på højskolen og planlægge fælles arrangementer, kreative aktiviteter og forskønnelse af skolen. Hun er i tæt samarbejde med eleverne for, at skabe det bedst mulige sociale fælleskab på højskolen. Simone studerer i mellemtiden kultur og sprogmøde studier samt psykologi på Roskilde Universitetet. Du kan kende Simone på hendes kasket, der er som sømmet til hendes hoved.
Kira
Kira er uddannet folkeskolelærer og har en stor passion for at arbejde med mennesker og mødet med nye kulturer. Kira har rejst meget på Zanzibar siden hun selv var elev på højskolen for nogle år tilbage. Nu er hun er ansat som underviser i faget projekt, som handler om elevernes møde og ligeværdige interaktion med lokalsamfundet. Kira glæder sig til at engagere jer i skolens spændende projekter, og se hvilke meningsfulde ideer I kommer på. Kira har rykket rødderne op og bor nu permanent på Zanzibar i byen Paje med sin kæreste og deres tre hunde.
Hanna
Hanna har taget sin kandidat i Film og Medievidenskab fra Københavns Universitet. Hun er særdeles interesseret i visuel storytelling og glæder sig derfor til at dokumentere den særlige fælleskabsfølelse i skaber på højskolen samt filme den omkringliggende eksotiske afrikanske kultur. Når Hanna ikke står bag kameraet er hun særdeles glad for at træne og kan oftest findes på skolens hjemmelavede fitnesscenter hvor hun altid er klar på en omgang fællesstræning!
Stine
Stine er lige på nippet til at have færdiggjort en kandidatgrad i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet. Hun har arbejdet med kommunikation i alskens former og elsker mediernes muligheder og adgangsgivende natur. Apropos natur, er Stine ikke synderligt outdoorsy, men hun glæder sig til at opleve naturen på Zanzibar – ikke mindst under havets overflade. Stine elsker at møde nye kulturer og udforske andre verdenssyn! Hun glæder sig til at bruge sine kamera-skills og formidle alle de spændende eventyr, der venter jer på Zanzibar Højskolen!
Jan
Jan Iversen er Zanzibar Højskolens stifter og pædagogiske leder. Han er uddannet pædagog og har også en voksenpædagogisk grunduddannelse.
Siden højskolen blev grundlagt 2004 har Jan pendlet mellem Danmark og Afrika.
John
John er vores kyndige manager på skolen. Han startede som revisor i 2015, men har siden 2017 været ham, der sammen med skolelederen sørger for, at alt kører. Han har det primære ansvar for de lokalt ansatte, hvor han står for al koordinering og supervisering. John er altid smilende, imødekommende og helt enormt hjælpsom. Ved siden af sit job kan han godt lide at spille fodbold og volley, at læse inspirerende bøger om livet – og at stene over et spil på sin mobil.
Agness
Agnes har siden 2019 arbejdet i skolens køkken, hvor hun især godt kan lide at lave ris og kylling. Hun er opvokset i Arusha på fastlandet. Dengang arbejdede hun som rengøringsdame, men nu er hun i oplæring som kok på højskolen. Når hun ikke arbejder, bor hun i Staff House, og så kan hun godt lide at løbe.
Nestor
Nestor kommer oprindeligt fra Kigoma på fastlandet, men har arbejdet på højskolen siden 2018 som sikkerhedsvagt. Når han ikke holder vagt, kan han godt lide at træne i skolens fitnesscenter, og han er også altid klar som forsvarsspiller til staff-fodbold. Nestor vil gerne blive endnu bedre til sprog – både engelsk og dansk. Spørger du ham ”hvordan går det?”, svarer han derfor hurtigt tilbage: ”Det går godt!”.
Manafi
Manafi er sikkerhedsvagt på højskolen, når mørket falder på. Han har arbejdet på skolen siden 2010. I dagtimerne har han andre småjob; blandt andet som chauffør. Han bor i Paje, og når han ikke arbejder, kan han vældig godt lide at sove.
Nadir
Nadir har siden 2018 arbejdet som sikkerhedsvagt, hvor han om natten holder øje med, at alt er, som det skal være. Om dagen kan han godt lide at træne og pumpe jern i højskolens fitness, og så spiller han tromme i skolens lokale simba band.
Maggy
Maggy arbejder i Front Office som receptionist. Hun har arbejdet på højskolen siden 2017, men kommer oprindeligt fra Arusha på fastlandet. Nu bor hun i Staff House, når der er elever på skolen. Maggy kan godt lide at spille fodbold. Hun spiller i angrebet og er målscorer på skolens kvindefodboldhold. Hun drømmer desuden om at lære at svømme.
Elias
Siden 2018 har Elias arbejdet på højskolen som storsmilende tjener og bartender i fredagsbaren, hvor han shaker lækre drinks. Den lokale drink dawa og mojito er de to, han allerbedst kan lide at lave. Når Elias ikke arbejder, kan han godt lide at se film. Hans yndlingsfilm er Transporter og Taken.
Fatma
Fatma arbejder på skolen som tjener i Oasen. Her har hun været siden 2014. Oprindeligt kommer hun fra Moshi på fastlandet, men flyttede til Zanzibar, hvor hun har stiftet familie. Når hun ikke arbejder, bor hun i landsbyen i Paje sammen med sin mand og sine to små børn.
Angel
Angel har siden 2015 arbejdet som husholderske på højskolen, hvor hun gør værelser rene (dog ikke elevernes – den må de selv klare). Hun kommer oprindeligt fra Dar Es Salaam. Angel elsker at synge, og især swahilisangen ”Malaika” (som netop betyder ”angel”) går rent ind. Derudover er hun lynhurtig angrebsspiler til kvindefodbold.
Dickson
Dickson har arbejdet på skolen siden 2018. Her er han gartner, og om fredagen mikser han drinks i fredagsbaren som bartender. Han kan især godt lide at lave konyagi/tonic (den lokale gin). Ved siden af jobbet kan han godt lide pole pole tid, og så spiller han også tromme i højskolens lokale simba band.
Maneno (Bubu)
Abdallah er højskolens altmuligmand. Han har arbejdet på højskolen siden 2013. Det er Abdallah, der holder området pænt, og derudover er han altid at finde som frivillig vagt, når vi af og til går ud og danser. Han er helt enormt smilende og hjælpsom – og altid klar med en high five.
Pili
Pili arbejder på skolen som tjener i Oasen og har gjort det siden 2019. Hun kommer fra et lille område syd for Stone Town, der hedder Kiembe Samaki. Pili smiler altid – og er altid klar på sjov. I sin fritid elsker hun at bruge sin tid på enten at svømme eller danse. Og så er hun kvindefodboldholdets frygtløse målmand.
Abra
Abra har siden 2013 arbejdet som kok i skolens køkken. Den bolognese, som Makame (en af de andre kokke) elsker at lave – den elsker Abra at spise! Når han ikke arbejder, hænger han ud med sine venner i Paje … når han da ikke sover. Han elsker nemlig at sove, siger han!
Freddie
Freddie er skolens chefkok, og han har arbejde i køkkenet siden 2016. Han kommer fra vores landsby Paje. Hvis du deltager til staff-fodbold, er det umuligt ikke at lægge mærke til Freddies talent som målmand. Freddie kan desuden godt lide volleyball og afslapning ved poolen.
Kais
Kais arbejder som kok på skolen og har gjort det siden 2014. Han kommer fra Stone Town på Zanzibar. Kais elsker at danse og svømme, og han spiller også gerne volleyball og fodbold. På fodboldbanen vil du lægge mærke til hans Brøndby-trøje og hans fart.
Hassan
Hassan har arbejdet som kok på højskolen siden 2015. Han kan allerbedst lide at lave special tuna – fordi det er en hurtig ret. Hassan skruer gerne op for musikken i køkkenet. Han elsker nemlig at danse; især til storhittet Baba Lao. Når han ikke arbejder eller danser, er han dog også ret glad for at sove, siger han.
Makame
Makame arbejder som kok i højskolens køkken, og her har han været siden 2019. Han elsker at lave spaghetti bolognese til eleverne og andre sultne munde. Ved siden af arbejdet tonser han derudaf til fodbold, hvor han er en habil forsvarsklippe. Og på tv hepper han på Manchester United!
Scolla
Scolla sørger for at lave mad til de mange lokalt ansatte, vi har her på højskolen. Et job, hun har haft siden 2015. Hendes arbejdsplads er i Staff House, hvor hun disker op med en masse lækre swahiliretter; ugali, pilau, oksekød, bønner, ris og fisk.
Tumain
Tumain har arbejdet i køkkenet som kok og opvasker siden 2017. Hendes livretter er chapati (lokalt fladbrød) og frugt. Især vandmelon. Når hun ikke arbejder bor hun i Paje med sin mand og to børn. Hun kan godt lide at slappe af og synge – især sangen ”Hallelujah”.
Zulfa
Zulfa har siden 2014 svunget kødgryderne i køkkenet, hvor hun især godt kan lide at lave beef stroganoff og special tuna. Hun kommer fra Dar Es Salaam, men bor nu i Paje med sin mand og sin pige. Hun drømmer om en dag at blive en forretningskvinde, som køber og sælger kjoler og sko.
Bi-Salama
Bi Salama er husholderske og står for at vaske tøj og linned. Til dagligt bliver hun kaldt ”bi Salama”, fordi hun er ældre end de andre ansatte – og ”bi” kommer fra ”bibi”, som betyder bedstemor på swahili. Hun bor i Paje med sin mand, som hun sammen med har fem børn.
Faima
Faima har siden 2017 arbejdet på højskolen, hvor hun gør værelser rent. Hun kommer oprindeligt fra Iringa på fastlandet, men bor nu i Paje. Når hun ikke arbejder, kan hun godt lide at danse. Særligt til traditionelt afrikansk musik.
Amani
Amani har i fire år arbejdet som sikkerhedsvagt om natten. Han kommer fra masailandsbyen Kiteto på fastlandet, men flyttede til Zanzibar for at finde arbejde. Når han har fri, kan han godt lide at være sammen med sine mange masaivenner enten på stranden eller på hotellet overfor højskolen.
Haji
Haji har siden 2019 arbejdet som sikkerhedsvagt på højskolen om natten. Han kommer fra Uzi Island på Zanzibar, men bor nu her i Paje. Ved siden af arbejdet kan han godt lide at spille fodbold. Han spiller både med til Staff-fodbold og på et fodboldhold i landsbyen, hvor han er midtbanespiller.
Aron
Aron er sikkerhedsvagt på skolen og har været det siden 2016. Han kommer fra Kigoma på fastlandet, men bor nu med sin familie i Paje, hvor han elsker at dyrker grøntsager og frugt. Både vandmelon, kasawa (lokal rodfrugt) og banan. Derudover kan han godt lide at cruise rundt på sin motorcykel.
Neema
Neema har været ansat på højskolen siden 2006, og er derfor én af dem, der har været her allerlængst. Hun er vores allesammens massør, der med sine hænder kan løsne op for spændinger og sportsskader. Neema er altid smilende og glad – og så elsker hun at optræde med en sang. ”Min gospel kommer lige fra hjertet,” som hun siger.
Ali
Ali sidder sammen med John på højskolens kontor, hvorfra han har styr på alt, der har med penge at gøre. Han har nemlig siden 2017 været ansat som skolens revisor. Ved siden af sit arbejde er Ali en dedikeret fodboldspiller, der med sine lange fodboldsokker tonser op og ned ad banen som Center Back. Når han skal slappe af, kan han godt lide at læse sportsmagasiner, hvor han bl.a. læser om sine helte fra Manchester United.
Abdulla
Abdulla har siden 2008 arbejdet som handyman på højskolen. Det er ham, der sørger for at reparere, hvis noget af i stykker, ham der sætter hylder op og ham, der bygger nye møbler som reoler, stole, sofaer, borde mm. Selv når han har fri, arbejder han. Hjemme sørger han nemlig også for at bygge nye møbler og fikse ting.
Herry
Herry har siden højskolens opstart arbejdet som chauffør og kørt både elever, lærere og gæster rundt på Zanzibar. I Herrys bil er der altid gang i den – han elsker nemlig at sætte bongo musik på, som er en slags RnB. Justin Bieber sniger sig dog også ind sommetider.
Khamis
Khamis arbejder som gartner og har gjort det siden 2017. Sammen med Dickson sørger han for, at alt ser godt ud, at blomsterne er vandet, og at sandet er revet fint. Når han ikke sysler med havearbejde på højskolen, fisker han i Paje. Her fanger han en masse forskellige fisk og blæksprutter.
Rehema
Rehema arbejder i køkkenet som kok, hvor hun siden 2017 har spredt glæde rundt om sig. Hun er nemlig ét stort smil, der elsker at danse og at give den gas på fodboldbanen, hvor hun er en lynhurtig angriber på kvindefodboldholdet.
Salehe
Salehe har siden 2017 arbejdet som lageransvarlig på højskolen. Det er ham, der sørger for at holde orden på og bestille alle materialer på skolen, som ikke er mad, drikkevarer og toiletsager. Ved siden af arbejdet kan han godt lide at ’chille’ og dele idéer med sin familie i Stone Town.
Regina
Regina har været en stor del af højskolen siden 2009, hvor hun som husholderske gør rent og vasker tøj. Sommetider lærer hun også elever og gæster, hvordan man laver traditionel swahili-mad. Ved siden af arbejdet synger Regina kor i sin lokale kirke, og så kan hun godt lide at træne yoga og at danse.