Aware Tourist

2 ugers kombination af ferie, eventyr og kundskab

Om Aware Tourist

Zanzibar Højskolen tilbyder et intensivt 2 ugers kursus til dig som på kort tid, ønsker at opnå stor viden om Afrika, og samtidig ønsker at kombinere safari, afslapning og at møde nye mennesker.

Kurset har fået temaet ‘Aware tourist’ som bygger på, at du ikke blot rejser som beskuer, men som deltager. Tanken bag er at sætte fokus på, hvordan vi sikrer, at turismen bidrager til en sund udvikling, også i nærmiljøet. Derfor har vi lavet et detaljeret rejseprogram til dig, som gerne vil inspireres og have indsigt i et realistisk Afrika. I rejseprogrammet ligger vi vægt på et Afrika med en fremtid byggende på ligeværd og gensidige kulturelle relationer. En berigende, udviklende og anderledes ferie.

Der er rig mulighed for at forlænge opholdet på Zanzibar efter Aware-programmet er slut. Vi er dig gerne behjælpelig med at finde på andre udforsknings muligheder.

”En helt utrolig tur, som har sat sig spor i os – at tænke sig at være så fattig som nation, men stadig være så imødekommende!”

Hvad får du med dig?

Kulturelt

Gennem debatorienteret oplæg fra vores undervisere samt spændende udflugter, vil du lære om Afrikas og Zanzibars kultur, miljø og dyreliv. Turen vil også indeholde en guidet safaritur i Tanzania. Her vil du opleve kontinentets storslåede natur, vilde dyr og spændende stammefolk.

Vi vil forsøge at udfordre dit syn på Afrika og bidrage til refleksion over indtryk og oplevelser.

Sammen med dine medkursister vil du også få mulighed for at se nogle af Zanzibar Højskolens samarbejdsprojekter. Hvis timingen passer, kan det være, at du også får et par timers praktisk arbejde sammen med nogle af de lokale og Zanzibar Højskolens elever.

Fritid og fællesskab

Aware-programmet er tilrettelagt, så der er en god blanding af fastlagte aktiviteter og fritid, hvor du på egen hånd kan udforske mere, eller blot slappe af og fordøje de indtryk du får på rejsen.

Zanzibar er ideelt til at geare helt ned og få ro i sjælen. Forkæl dig selv med massage eller få lavet henna tatoveringer på dine fødder, imens du øver dine swahiligloser.

Der er også masser af spændende aktiviteter at kaste sig over, som eksempelvis dykning, deepsea fishing, og kitesurfing.

Aware-programmet er oplagt til at forlænge med en uges efterfølgende ferie, for at suge mere af Zanzibars charme eller give den gas med noget watersport. Vi hjælper gerne med løsninger til din tur.

Adventure

Tanzania er garant for nogle af verdens smukkeste seværdigheder, som f.eks. safari i Lake Manyara og det berømte krater Ngorogoro. På Aware Turist programmet tager vi dig selvfølgelig med på nogle af Tanzanias største seværdigheder, men vi skubber også lidt til dig, og tager dig også med uden for turistruten og besøger og områder og mennesker som på forskellige måder – på godt og ondt – påvirkes af turismen i landet.

Tanzanianerne er et utrolig venligt folkefærd, og det kan godt betale sig at øve lidt på sin swahili-parlør hjemmefra, for at kunne de vigtigste hilsener.

Vi har ofte været udsat for, at folk har spurgt til muligheden for at bestige ”Afrikas tag” Kilimanjaro. Skulle det være på ønskelisten, anbefaler vi, at du gør det inden start – det løser vi selvfølgelig også gerne for dig.

vores Adventures” color_override=””]

Afrejse og priser

Maj 2017

06. Maj – 21. Maj

Oktober 2017

21. Okt – 05. Nov

* Datoerne er +/- et par dage indtil flybilletter er endeligt indkøbt.
Alle indbetalinger skal være i euro, da vi overfører pengene til Tanzania i euro. Den danske pris er vejledende og følger euroens dagskurs

sammenlign vores korte kurser

Early Bird

Tilmeld dig min. 5 måneder før opstart og få 500 kr. i lommepenge til forbrug.

Tilmeld dig nu

Hvad siger andre

lokal safari guide

“Aware turisme – hvad er det? Det kan være svært at sætte ord på, men jeg syntes det hele klikkede, da vi deltog i Højskolens Landsbybiograf.

Her gav det hele mening – ligeværd og gensidige kulturelle relationer – her stod vi på en sandet plads langt hjemmefra – muslimer, kristne, masaier, børn, voksne, gamle og morede os sammen over Junglebogen. Det var i sandhed et magisk øjeblik. Også turen rundt omkring seaweed var fantastisk. Så alt i alt en fabelagtig tur, som vi anbefaler til alle, der gider høre på os!”

Helle og Brian Andersen efterår 2014